UIMITOAREA convertire a unui imam musulman la creștinism, după ce a citit Coranul!

by Andrei Nicole

Știrea că un fost imam musulman a trecut la creștinism poate să nu pară extraordinară în sine. Ceea ce este însă, extraordinar la Mario Joseph, este că acesta s-a convertit la catolicism după ce a citit…Coranul.

“Sfântul Coran m-a convertit la creștinism”, spunea Mario Joseph, un fost imam de origine indiană, născut în India.
Notă: Imamul este, conform DEX, Recitator în cadrul rugăciunii colective. ♦ Conducător spiritual al unei școli. 2. (În islamul șiit) Căpetenia comunității, fiind moștenitor al substanței divine, care-l face infailibil

Povestea sa a devenit faimoasă în lumea catolică după ce cazul său a fost prezentat la emisiunea “Changing Tracks”, difuzată de fundația “EUK Mamie” din Spania.

Interviul cu Mario, postat pe youtube în limba engleză, a strâns peste 540.000 de vizualizări într-un an de zile, iar pe facebook a strâns alte câteva sute de mii.

Mario Joseph are o poveste cu-adevărat interesantă. Mamei sale i s-a spus să avorteze, deoarece doctorii au diagnosticat-o cu o infecție în pântece, încă din sarcină. Aceasta a refuzat și a promis că-i va dedica lui Dumnezeu copilul. Așa încă de mic, Joseph a studiat teologia și filosofia, devenind imam înainte să împlinească 18 ani.

Într-o predică, cineva l-a întrebat pe Mario Joseph cine este Iisus. Intrigat, tânărul a început să (re)citească Coranul, de la cap la coadă. Acolo a observat că numele lui Iisus apare de 25 ori, în timp ce al profetului Mohammad apare de doar 4 ori. Tot cu această ocazie a observat că singurul nume femeiesc care este menționat este cel al Mariei, Maica Domnului. Mai mult, două capitole din Coran sunt dedicate Fecioarei. În Islam, Maria este recunoscută drept o femeie fără de păcat, care a dat naștere unui prunc, fecioară fiind.

Coranul îl descrie pe Iisus ca fiind “Cuvântul lui Dumnezeu” și “Duhul lui Dumnezeu”. De-asemenea, în Coran, Mântuitorul vindecă bolnavii și aduce oamenii la viață.

Profetul Mohammed nu face niciunul din acestea, explică Mario. “Când mă gândesc la Dumnezeu ca la un tată, am o bucurie pe care nu o pot descrie”, afirmă fostul imam. Astfel a ajuns să-L accepte pe Iisus.

 

Sursa: http://www.activenews.ro/externe/UIMITOAREA-convertire-a-unui-imam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.