Anamaria Cucicea:Responsabilități de părinte

vegheati-wordpress-com

Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.

Proverbe 22:6

A fi părinte nu înseamnă doar să aduci pe lume un copil, ci implică responsabilități și bineînțeles datoria de a-l conduce spre Dumnezeu. Într-o lume plina de egoism, răutate, avem nevoie de oameni care sunt gata să lupte pentru Hristos, gata să apere Adevărul, de aceea trebuie să ne învățăm copiii cum să-L iubească pe Dumnezeu!

Dacă noi nu vom avea grijă de copiii noștri va avea Diavolul grijă de ei! E un adevăr crunt, dar acesta e adevărul! Nu neglijați rugăciunea, rugându-vă îi învățați si pe copii că problemele se rezolvă pe genunchi. Copilul imită părintele, de aceea fiți cumpătați, plini de bunătate, răutatea să nu domnească în căminul vostru. Gânditi-vă că acest copil va creste si tot ce a văzut acasă, a auzit, a simțit va aplica si în viața lui personală.

Fiți un exemplu pozitiv! Pe lângă părinte, învățati să fiți si un prieten pentru copilul vostru, faceți-vă timp să îi ascultați, să îi încurajați, să îi lăudați… O vorbă bună poate motiva, dar nemulțumirea va sădi doar un sentiment de inferioritate în inima copilului, de aceea fiți mulțumiți de copiii voștri!

Și nu uitați, într-o zi o să stați înaintea Lui Dumnezeu, pentru a primi răsplata sau pentru a da socoteală, asta depinde doar de voi părinții!

Anamaria Cucicea

Sursa: https://vegheati.wordpress.com/2015/09/16/pentru-parinti/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.