Este Isus relevant astăzi?

maxresdefault-2-165x110Iată o întrebare provocatoare pentru cei mai mulţi dintre noi.

Sunt conştient de faptul că unii care vor citi doar titlul se vor simţi ofensaţi, iar alţii vor rămâne tot atât de reci ca şi mai înainte. Tocmai de aceea, dacă sunteţi în căutarea identităţii spirituale, vă invit să citiţi acest articol până la capăt, cât şi pe celelalte care vor urma, din acest studiu.

Multe persoane gândesc că Isus Hristos doreşte ca noi să devenim religioşi. Ei îşi imaginează că Isus a venit pentru ca să ne ia toată bucuria din viaţa noastră şi să ne impună nişte reguli care sunt greu de urmat. Sunt dispuşi să recunoască că El a fost un mare lider din trecut, dar spun că nu mai are nici o relevanţă pentru vieţile lor actuale.

Josh McDowell era student la Universitate, dar şi el gândea că Isus era doar un lider religios care a stabilit nişte reguli, ce sunt imposibil de îndeplinit. El gândea că Isus era total irelevant pentru viaţa lui.

Într-o zi, în una dintre cofetăriile universităţii, McDowell s-a aşezat să mănânce lângă o tânără vioaie şi cu un zâmbet radiant. Acest lucru l-a făcut atent şi a întrebat-o apoi, de ce este atât de mulţumită.Răspunsul ei imediat a fost: Isus Hristos!

Isus Hristos? – a răspuns McDowell înfuriat: Dar pentru Dumnezeu nu veni la mine cu aceste prostii. M-am săturat de religie, de biserică, de Biblie. Nu veni la mine cu aceste prostii ale religiei.

Dar tânăra nu s-a pierdut şi i-a răspuns liniştit. Dar nu am spus religie, am spus Isus Hristos.

McDowell era copleşit. El niciodată nu a considerat pe Isus ca şi ceva mai mult decât o figură religioasă şi nu vroia să ştie nimic despre ipocrizia religioasă. Cu toate acestea, lângă el avea pe o femeie creştină fericită, vorbind despre Isus ca despre cineva care i-a dat sens vieţii ei.

Isus Hristos a afirmat că El răspunde la toate marile întrebări despre existenţa noastră. Într-un anumit moment al vieţii fiecare dintre noi ne întrebăm: care este sensul vieţii. Aţi privit vreodată în timpul unei nopţi senine, stelele de pe cer, şi v-aţi întrebat cine le-a pus acolo? S-au aţi privit un apus de soare şi v-aţi gândit la marile întrebări ale vieţii:

  • Cine sunt?
  • De ce sunt aici?
  • Unde voi merge după ce voi muri?

Cu toate că alţi filosofi şi lideri religioşi au dat răspunsurile lor asupra sensului vieţii, numai Isus Hristos şi-a demonstrat legitimitatea, înviind dintre cei  morţi. Sceptici precum McDowell, care iniţial şi-au bătut joc de învierea lui Isus, au descoperit că există probe convingătoare de ceea ce s-a întâmplat cu adevărat.

Isus dă un adevărat sens vieţii. El a spus că viaţa înseamnă mai mult decât a câştiga bani, de a te distra, de a obţine succesul şi apoi de a termina într-un cimitir. Cu toate acestea, multe persoane încă încearcă să găsească sensul vieţii în faimă şi în succes, de la omul simplu şi până la marile staruri.

Citiți continuarea:

Este Isus relevant astăzi? (partea 1-a)

Este Isus relevant astăzi? (partea a 2-a)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.