Este aceasta voia mea?

1-the-4-3-web-watermarked

Este voia lui Dumnezeu voia mea?

Voia Lui Dumnezeu este sfinţirea voastră.

1 Tesaloniceni 4:3

Întrebarea nu este dacă Dumnezeu vrea să mă sfinţească, ci dacă este aceasta şi voia mea? Vreau să-L las pe Dumnezeu să facă în mine tot ce a devenit posibil prin Ispăşire? Vreau să-L las pe Isus să fie făcut sfinţire pentru mine şi să las ca viaţa Lui să se manifeste în trupul meu muritor?

Fereşte-te să spui: „O, doresc să fiu sfinţit!” Nu doreşti; încetează să tânjeşti doar după aceasta şi fă din ea o problemă de acţiune. „Vin cu mâinile goale.” Acceptă ca Isus Hristos să fie făcut sfinţire pentru tine prin credinţă implicită şi atunci, marea minune a Ispăşirii va deveni reală în tine.

Tot ce a devenit posibil prin Isus devine al meu prin darul din dragoste al Lui Dumnezeu, pe baza a ceea ce a făcut Hristos Isus pe cruce. Atitudinea mea ca suflet mântuit şi sfinţit este aceea a unei sfinţenii profunde şi umile (nu există sfinţenie mândră); această sfinţenie se bazează pe pocăinţa plină de durere şi pe sentimentul de ruşine şi degradare de nedescris şi, de asemenea, pe înţelegerea uimitoare a faptului că dragostea Lui Dumnezeu mi s-a arătat prin aceea că, pe când mie nu-mi păsa de El, El a împlinit totul pentru mântuirea şi sfinţirea mea.

Nu e de mirare că Pavel spune că nimic nu poate să ne „despartă de dragostea Lui Dumnezeu care este în Hristos Isus, Domnul nostru.

Sfinţirea mă face una cu Isus Hristos şi, în El, una cu Dumnezeu, ea este realizată numai prin minunata Ispăşire al Lui Hristos. Nu lua niciodată efectul drept cauză. Efectul în mine este ascultarea, slujirea şi rugăciunea; şi ţoate acestea sunt rezultatul mulţumirii şi adorării de nespus pentru minunata sfinţire lucrată în mine datorită Ispăşirii.

*

Sursa: Meditație TOTUL PENTRU GLORIA LUI  de Oswald Chambers, primită prin Email

Foto: https://christinesbiblestudy.wordpress.com/2013/10/03/1-thessalonians-4-the-will-of-god/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.