Studiu global privind căsătoria şi concubinajul

continentslg

Studiu privind căsătoria şi concubinajul în diferite ţări ale lumii

În România, de exemplu, 54% dintre cei cu vârsta cuprinsă  între 29 şi 49 de ani sunt căsătoriţi. Restul fie că nu sunt căsătoriţi fie că trăiesc în concubinaj. Cazul extrem este cel al Columbiei, situată în America de Sud, cu o rată a căsătoriei de doar 20%, pentru cei între 29 şi 49 de ani. (LINK)

E riscant să generalizăm situația familiilor americane, și de două ori periculos să se facă acest lucru privitor la familiile din întreaga lume. Una dintre puținele observații pe care o obținem aproape în toată lumea este aceasta: Căsătoria este în declin.

Vă rugăm, CITIȚI Buletinul informativ al Alianţei Familiilor din România

 

În unele țări, căsătoria a fost parțial înlocuită cu coabitarea nonmaritală, care, în ciuda asemănărilor în ochii multor adulti cu căsătoria, reduce șansele de creștere a copiilor cu doi părinti.

Căsătoria

Deși căsătoria este din ce în ce mai puțin frecventă în cele mai multe țări, prevalența sa actuală variază foarte mult. Adulții de vârstă fertilă (18-49) sunt cei mai susceptibili de a fi căsătoriți în Asia și Orientul Mijlociu, si sunt cel mai putin probabil să se căsătorească în Central/South America, așa cum arat figura de mai jos.

WFM-marriage-levels
Source: World Family Map Report, 2015. See here for full information on the source for each country.

Între 47 la sută (Singapore) și 77 la sută (India) din populatia adulta din țările asiatice incluse Harta Mondiale a familiilor sunt căsătoriți, și căsătoria este chiar mai frecventă în Orientul Mijlociu, în cazul unei majorități clare a adulților (de la 55 la suta în Israel la 80 la suta in Egipt) sunt căsătoriți.

Urmăriți studiul complet, aiciAround the Globe, Less Marriage = More Single Parents by Anna Sutherland and W. Bradford Wilcox October 1, 2015

http://family-studies.org/around-the-globe-less-marriage-more-single-parents/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: