De ce…?

copil-citind-bibliaÎntrebare: – De ce copiii noștri trebuie învățați să citeasca Biblia?

Răspuns: – Pentru că în Biblie sunt scrise cuvintele lui Dumnezeu!

– Pentru că Mântuitorul ne spune: “Cercetaţi Scripturile” (Ioan 5:39)

 – Cine citește Biblia cu interes, găsește scris pe paginile ei, învățătura lui Dumnezeu, dar și a Domnului Isus Christos, cum trebuie să trăim viața ca să fim fericiți aici pe pământ, iar la sfârșit să ne primească în Împărăția Lui.

Care este realitatea privind citirea Bibliei?

  •  Cei mai multi oameni NU dau importanță citirii Bibliei!
  •  Cunoșterea învățăturii lui Dumnezeu NU o considera necesară!

In general, oamenii nu se văd păcătoși. De aceia nu caută mântuirea. Mulți consideră numai furtul, desfrâul și crima ca păcate. Dar păcat e și vorba rea, glumele proaste, vorbele mincinoase, bancurile, gândurile rele…

Omul păcătuiește prin dorințe rele, lăcomie, ură, nervi, mândrie, dispreț față de alții, vorbire de rău, călcarea cuvântului, lăudăroșenie, viclenie, cearta, iubire de bani, îngâmfare, iubire de plăceri, nepăsare față de nevoile altora, lipsa de dragoste, neînțelegeri în familie, însușirea de lucruri care nu-i aparțin, înșelăciunea…..

Deci, asfel vedem că există multe argumente ca să primim chemarea lui Dumnezeu la pocăință și la credința mântuitoare oferita în dar (direct și personal, oricărui om care dorește asta)!

Familia are obligația să crească și să educe copiii în învățătura lui Dumnezeu! Căci avem îndemnul care este scris:

“Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.(Proverbe 22.6)

Sunt unii oameni religioși în zilele noastre, care fac tot felul de filme mincinoase împotriva creștinilor credincioși care citesc Biblia!

În urma acestor filme denigratoare la adresa creștinilor credincioși, numiti de ei “secte”, societatea batjocorește pe creștini și familiile creștine. Asta se face și se vede la Școală, în Armată, la Locul de muncă, deoarece creștinii care citesc Biblia sunt altfel, mai morali.

Curios, nimeni nu se împotrivește filmelor pornografice și a homosexualilor, imorale,  în timp ce numărul acestora crește cuprinzând mulți oameni ridicați în funcții oficiale (miniștrii, parlamentari, ambasadori, profesori universitari). Toate acestea, cu imagini și texte pe măsură, le văd și copiii acolo  unde n-ar trebui să le întâlnească privirile lor inocente, dar nimeni din cultură, din educație sau din Ortodoxie nu ia poziție și nu se îimpotrivește acestui trend deosebit de periculos pentru tânăra generație și pentru societate în general.

Tendința este ca legile din  U.E. să  interzică  vorbirea împotriva homosexualității!

  • De ce ne mai mirăm când vedem Spitalele pline cu tineri bolnavi ca urmare a prostituției și homosexualității?!
  • De ce ne mai mirăm când vedem pușcăriile pline cu tineri datorită imoralității?!
  • Dece ne mai mirăm când vedem tineri în grupări teroriste omorând oameni nevinovați?!
  • De ce ne mai mirăm când vedem că mai există teatre de război și mii de tineri mor nevinovați, iar în urma lor rămân femei văduve și copiii orfani traumatizați pentru toată viața?!
  • De ce “prea fericiții patriarhi” din toate statele creștine, NU se întâlnesc de urgență  să judece împreună ce e de făcut, să-i îndrume pe politicienii ortodocși pentru a emite legi morale care să oprească avortul, omorurile,  imoralitatea, că doar toți suntem creștini?!

Toate aceste întrebări au un singur răspuns:

Generația tânără nu citește Biblia și nici nu-L cunoaște pe Mântuitorul Isus care poate aduce schimbarea de care este nevoie.

C.T. Cristian

____________________________________

Sursa foto: http://istorieevanghelica.ro/2014/06/14/beneficiile-cititului-asupra-corpului-uman/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.