Sărutarea după care tânjim

Song of Solomon 1.2Să mă sărute cu sărutările gurii lui.

Cântarea Cântărilor 1:2

Timp de câteva zile am zăbovit asupra patimilor Domnului, si vom continua tot cu ele.  Astăzi, la începutul lunii, suntem chemati să avem sentimentele miresei lui Solomon.  Observati cum aleargă spre El, fără nici un cuvânt introductiv, fără ca măcar să-i menționeze  numele; ea intră în subiect imediat, fiindcă vorbeste despre Cel care este singurul El din  lumea ei.

Cât de îndrazneață este dragostea ei! Bunătatea care i-a permis păcătoasei pocăite  să-I spele picioarele cu mir de nard a fost foarte mare. Iubirea, care a îngăduit ca Maria să stea  la picioarele Lui si să învețe, a fost deplină. Dar aici, dragostea, puternică, înflăcărată, aspiră la  mai mult si vrea o părtășie completă.

Estera tremură în prezența lui Ahasveroș, dar mireasa care este liberă în iubire desavârsită nu cunoaște teama. Dacă am primit același spirit liber, am cere același lucru. Prin „sărutări” înțelegem variatele manifestări de afecțiune care îl  asigură pe credincios de dragostea lui Isus. Sărutul împăcării pe care l-am experimentat la convertire a fost mai dulce decât mierea. Sărutul acceptării ne arde încă fruntea, fiindcă știm că El ne-a acceptat persoana si lucrarea prin har divin. Tânjim ca sărutul părtășiei zilnice, prezente, să fie schimbat în sărutul de bun venit, care îndepărtează sufletul de pământ, si apoi în sărutul desăvârșirii, care ne va umple de bucuria cerului. Credința este drumul nostru, dar părtășia pe care o simțim este odihna. Credința este calea, dar comuniunea cu Isus este izvorul din care îsi astâmpără setea peregrinii.

O Doamne al sufletelor noastre, nu te purta ca un străin cu noi; îngăduie ca buzele binecuvântării Tale să atinga buzele cererilor noastre. Îngăduie ca buzele plinătății Tale să atinga buzele nevoii noastre, si vom simți imediat efectul vindecător al sărutării Tale.

 *

Este vremea să căutați pe Domnul.

Osea 10:12

Numele lunii aprilie este un derivat al verbului latin aperio, care înseamna a deschide.  Toti mugurii si bobocii se deschid acum, si am ajuns la portile anotimpului florilor.

Cititorule, daca esti înca nemântuit, fie ca inima ta, în acord cu trezirea universala a naturii, sa se deschida da-L primeasca pe Domnul. Fiecare floare îmbobocita îti spune „este vremea să căutați pe Domnul”. Nu dezacorda armonia naturii, lasă-ți inima să îmboboceasca si să înfloreasca dorinte sfinte. Vrei sa spui ca sângele fierbinte al tineretii îti curge navalnic în vene? Atunci te îndemn să-i aduci Domnului tinerețea ta. Pentru mine a fost o fericire negrăita să fiu chemat din tinerețe, si ÎI laud pe Domnul în fiecare zi pentru acest lucru. Mântuirea este neprețuită; este binevenită oricând, dar mântuirea timpurie are o dublă valoare.

Tineri si tinere, fiindcă puteti pieri înainte sa apucati sa înfloriti, cautati-L pe Domnul acum. Iar voi, care experimentati primele semne ale batrânetii, grăbiți pasul. Junghiurile si tusea sunt semne pe care trebuie sa le luati în seamă. Este într-adevăr „vremea să căutati pe Domnul”.  Nu cumva văd câteva fire argintii amestecate în suvitele odinioară negre si lucioase? Anii trec  pe nesimtite, si moartea este mai aproape decât credeti. Fiecare întoarcere a primaverii ar trebui să vă inspire să vă rânduiti casa.

Dragă cititorule, dacă esti înaintat în vârstă, îngaduie-mi să te implor să nu mai zăbovesti. Astăzi este un timp de har — fii recunoscator, fiindcă timpul este puțin si se scurtează cu fiecare ticăit al ceasului. În camera ta tăcută, în prima seară a noii luni, îți vorbesc cât pot de bine prin hârtie și cerneală. Din adâncul sufletului meu, ca slujitor al Domnului, te avertizez că „este vremea să cauți pe Domnul”. Nu neglija avertismentul. S-ar putea să fie ultima chemare înainte de distrugere, ultima silabă de pe buzele harului.

________________________

C.H. Spurgeon – Meditații de Dimineața și Seara, primite prin Email

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.