Deprinde-te să-i fii plăcut lui Dumnezeu

contentment_philippians_4_11În totul si pretutindeni m-am deprins sa fiu sătul si flămând, să fiu în belsug si să fiu în lipsă.

Filipeni 4:11

 Aceste cuvinte ne arata ca multumirea nu este o înclinatie naturala a oamenilor. Invidia, nemulțumirea și plângerile sunt la fel de firesti pentru om ca buruienele pentru pamânt. Nu avem nevoie să semănăm spini si pălămidă; răsar fără să ne obosim, fiindcă sunt obișnuite și nepretențioase. La fel, nu avem nevoie sa învățăm oamenii să se plânga; se plâng fără să li se spună nimic. Dar lucrurile de preț trebuie cultivate. Dacă vrem grâu, trebuie să-l semănăm si să secerăm. Dacă vrem flori, trebuie să le plantăm si să avem grijă de ele. Multumirea este una dintre florile cerului, si dacă vrem să o avem, trebuie sa o cultivam. Nu creste în noi de la sine. Numai firea cea noua o poate produce si chiar si atunci trebuie îngrijita si supravegheata si cultivata prin harul Domnului care a semanat-o în noi. Pavel spune: „în totul… m-am deprins”. Aceasta declaratie arata ca el nu stia sa fie multumit de la început. L-a costat durere sa ajunga la marea taina a adevarului. Fara îndoiala ca uneori, când îsi închipuia ca învatase deja lectia, a cazut.

Si când, în cele din urma, o învatase pe deplin, si a putut spune „m-am deprins sa fiu satul si flamând”, era un batrân carunt, la marginea mormântului – un biet prizonier închis în temnita lui Nero din Roma. Trebuie sa suferim alaturi de Pavel si sa împar.im lanturile cu el daca vrem sa ajungem la pozitia lui. Sa nu ne imaginam ca putem fi multumiti fara efort si fara disciplina. Nu este o putere pe care sa o exerciti natural, ci o stiinta pe care o înveti pe parcurs. Stim acest lucru din experienta. Frate, alunga cârtelile si învata în continuare în Scoala Multumirii.

(DIMINEATA)

*

Duhul Tău cel bun

Neemia 9:20

 Des întâlnit, prea des întâlnit, este păcatul uitarii Duhului Sfânt Aceasta faptă înseamna nebunie si nerecunostinta. El merita tot ce este mai bun, fiindca este bun, extraordinar de bun. Ca Dumnezeu, este bun în mod esential. El împartaseste întreitul atribut „sfânt, sfânt, sfânt” (Isaia 6:3; Apocalipsa 4:8), care se ridica spre Sfânta Treime. El este puritate, adevar si har. Este bun, ne iarta ratacirile si se lupta cu dorintele noastre rebele. Nu ne lasa sa pierim în pacat, si ne îndruma spre cer ca o mama iubitoare. Cât de milostiv, iertator si bun este rabdatorul Duh Sfânt! El are o bunatate activa. Toate lucrarile Sale sunt desavârsite în bunatate. El sugereaza gândurile bune, grabeste actiunile bune, descopera adevarurile bune, împlineste fagaduintele bune, ne sprijina în realizarile bune si ne conduce la rezultate bune.

Nu este nici un bun spiritual în toata lumea al carui autor si sustinator sa nu fie El; cerul însusi îi va datora Lui caracterele bune ale locuitorilor sai. El este bun în mod oficial. Fie ca este Mângâietor, învatator, Calauzitor, Desavârsitor, îndrumator sau Mijlocitor, El îsi împlineste în mod desavârsit îndatoririle, si fiecare fapta a Sa are ca scop binele bisericii lui Dumnezeu. Cei care îi asculta sfaturile devin buni, cei care îi cer calauzirea lucreaza bine si cei care traiesc sub stapânirea Lui primesc numai binecuvântari. Sa fim deci recunoscatori unei persoane atât de bune. Sa-L slavim si sa-L veneram pe Cel „care este mai presus de toate lucrurile, Dumnezeu binecuvântat în veci” (Romani 9:5).

Sa-i recunoastem puterea si sa ne  recunoastem nevoia de El chemându-1 în toate actiunile noastre. Sa-I cautam ajutorul si sa nu-L îndureram niciodata. Si sa-L slavim oricând ni se ofera ocazia. Biserica nu va prospera niciodata daca nu se va încrede mai mult în Duhul Sfânt. El este atât de bun si blând încât se întristeaza si se îndurereaza când îl uitam si îl neglijam.

(SEARA)

_________________________

C.H. Spurgeon – Meditatii de Dimineața și Seara, primite prin Email

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.