Fii smerit, dar în belșug

Philippians-4.12Știu să trăiesc în belsug.

Filipeni 4:12 

Mulți dintre cei care știu „să traiască smeriți”  nu au învățat „să traiăscă în belșug“.(Filipeni 4:12)

În vârful muntelui, frunțile li se înalță și sunt gata să cadă, Creștinul  își neglijează . profesiunea de credință mai degrabă în prosperitate decât în vremuri de lipsă. Este periculos să fii prosper. Crucea lipsei este o încercare mai ușoară decât topitoria prosperității.

O, câtă lenevie și neglijare a lucrurilor spirituale au fost aduse de bunătatea lui Dumnezeu! Totuși asta nu trebuie să se întâmple, fiindcă apostolul Pavel a spus că el știe cum să trăiască în belșug. Când avea multe, știa cum să le foloseasca. Harul îmbelsugat îl făcea în stare să îndure bunăstarea. Când avea încărcătura grea, avea atât de mult balast încât plutea în siguranță. Este nevoie de ceva mai mult decât îndemânarea umană pentru a purta cu mână sigură cupa bucuriilor mortale, dar Pavel învățase această îndemânare, fiindcă declară „pretutindeni m-am deprins să fiu sătul și flămând” (Filipeni 4:12).

Să stii să fii sătul este o lectie divină, fiindcă si israelitii au fost sătui odată, si în timp ce aveau carne între dinti, au fost loviti de mânia lui Dumnezeu. Multi au cerut binecuvântări cu care să-si satisfacă dorintele inimii. Când primim prea multe binecuvântări, ni se întâmplă să avem puțin har si prea puțină recunoștință pentru bunătățile pe care le-am primit. Suntem sătui și ÎI uităm pe Dumnezeu.

Multumiți cu pământul, nu mai avem nevoie de cer. Fiți siguri că e mai greu sa stii sa fii satul decât sa fii flamând, fiindca tendinta naturii umane spre mândrie si nerecunostinta este disperata. Aveti grijă să vă rugați lui Dumnezeu să vă învețe cum să fiți sătui. Și nu lăsa ca binecuvântarea Ta Să ne îndepărteze inima de Tine.

(DIMINEATA)

*

Eu iți șterg fărădelegile ca un nor, și păcatele ca o ceață; întoarce-te la Mine, căci Eu te-am răscumpărat. 

Isaia 44:22 

Observați cu atenție comparația: păcatele noastre sunt ca o ceață. Așa cum norii au fel de fel de forme, la fel sunt și fărădelegile noastre. La fel cum norii ascund lumina soarelui și întunecă pământul, păcatele ne ascund lumina feței lui Dumnezeu și ne fac să stăm în umbra morții. Sunt lucruri pământești, ridicate din locurile întunecate ale naturii. Când se adună mai multe, ne amenință cu furtună și vijelie.

Din nefericire, spre deosebire de nori, păcatele noastre nu ne dăruiesc și ploaie binecuvântata; ele amenință să ne distrugă cu un potop de nimicire. Nori negri de păcat, cum să avem suflete însorite câtă vreme nu plecați?

Să ne atintim privirea asupra harului divin care șterge totul. Dumnezeu însusi apare în scena, și în divina-i îndurare, în loc să ne distrugă, ne tratează cu bunătate. Odată pentru totdeauna nimicește răul, nu îndepărtând norul, ci ștergându-l pentru totdeauna din viața noastră. Nici un păcat nu mai ramâne în viata omului sfintit; marea jertfă de la cruce a îndepărtat toate fărăadelegile. La Calvar, măretul act prin care păcatul a fost îndepărtat, a fost semnat pentru veșnicie.

Practic, să ascultăm îndurătoarea poruncă „întoarceți-vă la Mine“. De ce să traiăscă păcătoșii iertați departe de Dumnezeu? Dacă ni s-au iertat toate păcatele, nimic nu ne mai poate ține departe de Domnul nostru. Să ne căim de rătăcirile noastre, dar să nu perseveram în ele. Să luptăm mereu, prin puterea Duhului Sfânt, să ne întoarcem la cea mai apropiată părtășie cu Domnul în noaptea aceasta!

(SEARA)

_________________________

C.H. Spurgeon – Meditatii de Dimineata si Seara, primite prin Email

 

 

One thought on “Fii smerit, dar în belșug

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.