Unde L-ai pierdut pe Christos?

Song of solomon 2L-am căutat, dar nu l-am gasit.

Cântarea Cântarilor 3:1

Spune-mi unde ai pierdut tovărășia lui Christos, si eu o să-ti spun unde ÎI vei găsi. L-ai pierdut pe Christos fiindcă nu te-ai rugat? Atunci trebuie să-L cauți pe genunchi si ÎI vei găsi. L-ai pierdut pe Christos păcătuind? Nu ÎI vei găsi decât renunțând la păcat si încercând, prin Duhul Sfânt să îndepartezi membrul prin care vine păcatul. L-ai pierdut pe Christos neglijând Scriptura? Trebuie să-L cauți în Scriptură. Este adevărată zicala „Caută un lucru unde l-ai scăpat; este acolo“.

Caută-L pe Christos unde L-ai pierdut, fiindcă El nu a plecat. Dar este greu să te întorci la Christos. Bunyan spune ca drumul de întoarcere al pelerinului a fost cel mai greu. Douăzeci de mile înainte sunt mai ușor de străbatut decât o milă înapoi pentru a găsi ceva pierdut. Ai grijă să stai aproape de învățător, odată ce L-ai găsit.

Cum ai ajuns să-L pierzi? Nimeni nu s-ar fi gândit că te vei despărți de un Prieten atât de prețios, de prezența Lui liniștitoare, de cuvintele Lui blânde si de tovărășia Lui. Cum de nu L-ai păzit în fiecare clipă, ca să nu-L scapi din ochi? Totusi, de vreme ce L-ai pierdut, ce îndurare să-L poți căuta, chiar și prin gemetele tale „oh, dacă aș ști unde să-L, găsesc!” (Iov 23:3). Du-te si caută-L, fiindca este periculos să stai fără Domnul tău. Fără Christos, esti ca o oaie fara păstor; ca un copac fără apă, ca o frunză în furtună — desprinsă de copacul care ți-a dat viață. Caută-L din toata inima, si El se va lăsa găsit de tine. Pune-ți tot sufletul în căutare si, spre bucuria si fericirea ta, îl vei descoperi curând.  

(DIMINEATA)

*

Atunci le-a deschis mintea, ca sa înteleaga Scripturile. 

Luca 24:45

 Isus, pe care L-am văzut aseară deschizând Scriptura, deschide astăzi mintea celor doi ucenici în drum spre Emaus. În prima lucrare, aceea de a deschide Scriptura, are multi tovarasi, dar în cea de-a doua este singur. Multi pot să deschidă Scriptura, dar numai Domnul poate deschide mintea ca s-o primească. Domnul nostru Isus Christos este diferit de orice alt învățător. Învățătorii ating auzul, dar El atinge inima; ei ne cultivă inteligenta, dar El ne deschide gustul pentru adevăr, prin care percepem tot ce este spiritual.

Cei mai needucați oameni devin elevi în școala harului atunci când Isus Christos le dezvăluie prin Duhul Sfânt tainele împărăției și le deschide ochii să vadă măreția celor nevăzute. Cât suntem de binecuvântati, să avem înțelegerea luminată și întărită de Marele Învățător! Cât de multi învățati ai lumii nu cunosc lucrurile vesnice! Ei cunosc litera descoperirii, dar nu îi înteleg spiritul. Au inima acoperită de un val peste care ochii înțelepciunii firești nu pot trece. Astfel am fost și noi odinioară. Noi, cei care acum vedem, am fost orbi. Pentru noi, adevărul era asemeni frumuseții ascunsă în întuneric, nevazută și necunoscută. Dacă nu ar fi fost dragostea lui Isus am fi rămas și acum neștiutori, fiindcă fără descoperirea harului Său am fi încercat zadarnic să ajungem la cunoaștere, așa cum zadarnic încearcă un copil să ajungă în vârful piramidelor, și ne-am fi chinuit în van, așa cum se chinuiește un fluture să ajungă la stele.

Școala lui Isus este singura în care se învață adevărul lui Dumnezeu; alte școli ne pot învăța ce să credem, dar numai școala lui Christos ne învață cum să credem. Să ne lăsăm păcatele la picioarele lui Isus și, în rugăciune fierbinte, să-L implorăm să ne vină în ajutor, pentru ca privirea noastră încețoșată să devină strălucitoare și înțelegerea noastră limitată să primească lumina cerului.

(SEARA)

_________________________

C.H. Spurgeon – Meditatii de Dimineata si Seara, primite prin Email

One thought on “Unde L-ai pierdut pe Christos?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.