Nu uita să-L întrebi pe Domnul de fiecare dată

2b32d4473fe24d6025898f6bd8116e69David a întrebat pe Domnul.

2 Samuel 5:23

 

Când a întrebat, David tocmai luptase cu filistenii si câstigase o mare victorie. Filistenii venisera cu o mare ostire dar, cu ajutorul Domnului, David îi pusese pe fuga. Observa totusi ca, atunci când au venit a doua oara, David nu s-a repezit sa lupte cu ei fara sa-L întrebe pe Domnul. Odata ce fusese victorios, ar fi putut sa spuna ca multi altii „voi învinge din nou; pot sa fiu sigur ca, daca am învins o data, voi învinge din nou. De ce să ma mai obosesc sa-L întreb pe Domnul?”

David nu a facut asa. Câstigase o bătălie prin puterea Domnului; nu voia să se aventureze în alta până când nu era asigurat de ajutor. El a întrebat: „Să mă sui împotriva lor?” si a asteptat până când a primit răspunsul. Învață de la David să nu faci nici un pas fără Dumnezeu.

Crestine, daca vrei sa stii care este calea datoriei, roagă-L pe Dumnezeu să ti-o arate; dacă vrei sa navighezi în apele întunecate, lasă-L pe Cel Atotputernic la cârma corabiei. Multe stânci vor fi ocolite, daca îl lasi pe Tatal sa te conduca; multe nisipuri miscatoare vor fi evitate, daca ÎI lasi pe El sa aleaga drumul.

Puritanul a spus: „Daca un crestin îsi croieste singur drum poti fi sigur ca îsi va taia degetele” si acesta este un mare adevar. Un alt cleric batrân a spus: „Cel care merge înaintea stâlpului de nor al lui Dumnezeu se va rătăci ca un nebun“, si asa se întâmpla. Trebuie sa-L lasam pe Dumnezeu sa ne conduca, si daca El întârzie, sa stam pe loc si sa-L asteptam. Cel care a apucat s-o ia înainte sa fuga înapoi. „Eu te voi învata îti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi” (Psalmi 32:8) este fagaduinta Domnului pentru poporul Său. Să ne prezentam deci înaintea Lui cu toate nedumeririle noastre si să-L întrebăm: “Doamne, ce vrei sa fac?” Nu iesi astăzi din casă fără să-L întrebi pe Domnul.

(DIMINEATA)

*

Și nu ne lăsa în ispita, ci izbăvește-ne de cel rău.

Luca 11:4

 Ar trebui să urmărim si în fapte ceea ce căutam si cerem în rugăciune. Ar trebui să evitam ispitele, umblând mereu pe calea ascultarii, astfel încât să nu-i oferim diavolului prilejul să ne ispitească. Nu trebuie sa intrăm în desiș în căutarea leului. S-ar putea să ne plătim scump curiozitatea. Un leu s-ar putea sa ne taie drumul sau sa ne urmareasca, si noi nu avem nici o arma. Cel care întâlneste leul, chiar daca învinge, are de dus o batalie grea. Este mai bine sa ne rugam sa fim feriti de ispititor.

Mântuitorul nostru, care stie ce înseamna ispita, a spus ucenicilor Săi: „Rugati-vă să nu cădeti în ispită” (Luca 22:40). Dar, indiferent ce facem, avem parte de ispite; de aceea sa ne rugam: „lzbaveste-ne de cel rău“. Dumnezeu a avut un Fiu fără păcat, dar nu a avut niciodata un Fiu care să nu fi fost ispitit. Omul „se naste ca sa sufere, dupa cum scânteia se naste ca sa zboare” (Iov 5:7), si crestinul se naste ca sa fie ispitit. Trebuie să veghem întotdeauna fiindcă Satana dă târcoale ca un hoț.

Credinciosii care au experimentat viclenia Diavolului stiu că sunt anumite timpuri când el atacă de obicei, asa cum în natură exista anumite perioade ploioase. Atunci crestinul pune paza dublă, si cel rău nu se mai apropie. Prevenirea este mai bună decât tratamentul; este mai bine să te înarmezi astfel încât diavolul sa nu te atace decât să înduri primejdiile luptei, chiar dacă învingi. Roagă-te în seara aceasta sa nu fii ispitit, iar dacă totusi ispita vine, să fii izbavit de cel rău. 

(SEARA)

________________________________

Meditatii de Dimineata si Seara de C.H. Spurgeon

Traducerea Iulia Bodnari

One thought on “Nu uita să-L întrebi pe Domnul de fiecare dată

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.