Cum e inima ta?

sowerDar nu au rădăcină.

Luca 8:13 

Suflete, cerceteaza-te singur în aceasta dimineata, în lumina textului de azi. Ai primit Cuvântul cu bucurie. Sentimentele tale au fost trezite, si ai fost foarte impresionat. Dar aminteste-ți: să asculti. Cuvântul este una, si sa-L primesti pe Isus în sufletul tău alta. Simțămintele superficiale sunt adesea însotite de o asprime a inimii; și o primire sentimentală  a Cuvântului nu este întotdeauna durabilă.

În parabola semănătorului, una din semințe cade pe un teren stâncos, acoperit cu o pojghiță subtire de pământ. Când sămânța scoate rădăcini, ajunge curând la stânca de dedesubt; apoi se străduieste din toate puterile să crească în sus dar, neavând hrana suficienta de la radacina, se usucă repede. 

Este acesta și cazul meu? Am făcut oare un spectacol de sentimente care nu are corespondent în viata interioară? Binele creste în pământ si în afară în acelasi timp. Sunt eu bine înrădăcinat în credinciosia si dragostea pentru Isus? Dacă inima mea rămâne împietrită si neudată de har, sămânța cea bună poate încolți pentru un anotimp, dar apoi se va usca, fiindcă nu va putea înflori într-o inimă stâncoasă, nesupusă si nesfintită.

Dați-mi voie să mă tem de o cucernicie rapidă în crestere și puțin rezistentă, ca curcubetele lui Iona. Dati-mi voie să calculez pretul uceniciei. Și mai ales lăsati-mă să simt energia Duhului Sfânt; atunci voi avea în suflet o sămânță rezistentă și trainică. Dacă mintea mea rămâne la fel de îndărătnică cum a fost la început, soarele încercarii o va usca, si inima mea împietrită va arde si mai tare sămânța fără rădăcini. Credința mea va pieri curând, si disperarea mea va fi teribilă; de aceea, Semănătorule ceresc, ară-mi inima întâi, si apoi aruncă adevărul Tau în ea. Ingăduie-mi să rodesc o recoltă bogată pentru Tine. 

(DIMINEATA)

*

Eu m-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credința ta. 

Luca 22:32

Atât de încurajator este gândul că Răscumpărătorul nostru nu înceteaza niciodată să mijlocească pentru noi. Când ne rugam, El pledeaza pentru noi; si când nu ne rugam, El este avocatul cauzei noastre, si prin mijlocirea Lui suntem aparati de pericole nevazute.

Observati încurajarea adresata lui Petru: „Simone, Simone, Satana a cerut sa va cearna ca grâul, dar...” (Luca 22:31-32). Dar ce? „Dar du-te și roagă-te pentru tine’? Acesta ar fi un sfat bun, dar nu așa este scris. Domnul nostru nu a spus nici că „Eu vă voi ține treji, ca sa fiti feriți”. Si aceasta ar fi fost o mare binecuvântare. Nu, El a spus: „Dar Eu m-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credința ta“. Nu stim cât îi datorăm Mântuitorului pentru rugaciunile în favoarea noastră. Când vom ajunge pe culmile cerului și ne vom uita înapoi la toate situațiile în care Dumnezeu ne-a condus, cât ÎI vom lăuda pe Cel care, în fața tronului veșnic, nimicește toate lucrarile Diavolului! Cât Îi vom mulțumi că nu Și-a retras niciodată pacea, ci Și-a arătat zi si noapte rănile din palme si a purtat numele noastre pe pieptarul Său! Chiar înainte ca Satan să înceapă să ne ispitească, Isus îl împiedica și începe o pledoarie în cer. Mila învinge răutatea. 

Observati că El nu a zis „Satana v-a cernut; de aceea, mă voi ruga”, ci „Satana voia!“. El i-a vazut dorintele, si le-a oprit înainte sa înmugurească. El nu a spus „Dar Eu am vrut sa ma rog pentru voi”. Nu, El a spus „Eu m-am rugat pentru tine“. Am facut-o deja. Am mers la tribunal si am înaintat o contracarare înainte sa fie făcută acuzatia.

O, Isuse, ce mângâiere este să știm că Tu ne-ai pledat cauza împotriva dusmanilor nostri nevăzuti, că le-ai dezarmat minele și le-ai demascat ambuscadele. Acesta este un motiv de bucurie, recunostință, speranță și încredere.

(SEARA)

________________________________

Meditatii de Dimineata si Seara de C.H. Spurgeon

Traducerea Iulia Bodnar

One thought on “Cum e inima ta?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.