CHINA: sora WONG

China

RUGĂCIUNEA EXTREMĂ

 

Domnul i-a zis: “- Scoală-te, du-te pe strada numită „Dreaptă” si caută în casa lui Iuda un om din Tars, pe nume Saul. Iată, chiar acum el se roagă…”

 Faptele Apostolilor 9:11

 

Sora WONG

 Când a văzut că în celula ei intră ofițerul Biroului de Securitate Publică, sora Wong s-a retras. Acest om fără inimă arestase si persecutase multi creștini, și în urmă cu numai câteva zile o bătuse crunt în timpul unui interogatoriu.

Spre uimirea ei, ofiterul a spus: „ Vă rog, Sora Wong, sora mea este foarte bolnavă. Nu își mai simte deloc picioarele. Vrei să vii să te rogi pentru ea?” Cum putea fi acesta același om care confiscase sute de Biblii și cărți cu mesaj creștin de la ea? Acum venea să îi ceară să se roage? Cu adevărat, trebuie că Dumnezeu i-a vorbit acestui om.

Ceea ce nu știa ea era că în timp ce ofiterul o bătea și o tortura în timpul interogatoriului, a primit un apel telefonic prin care a fost înștiințat că mama lui tocmai fusese într-un accident de mașină. Când a reușit să vorbească cu aceasta, ea l-a întrebat ce face … și i-a spus că din cauza persecuției pe care o duce el împotriva creștinilor a avut ea accident. Ofițerul nu a luat în serios avertismentul mamei sale, punând întreaga situație pe seama unei simple superstiții.

În ziua următoare a continuat să o interogheze pe Sora Wong, dar iarăși, a primit un mesaj că fratele lui a fost rănit într-un accident. Și fratele lui l-a învinovățit de acelasi lucru, de faptul că ura lui împotriva creștinilor atrage blestem asupra familiei. Ofițerul iarăși, nu a băgat în seama avertizarile, dar când la scurt timp sora lui s-a îmbolnăvit, a venit să îi ceară Sorei Wong să se roage.

Sora Wong a văzut atunci o oportunitate pentru care se rugase, șansa de a-L mărturisi pe Cristos în fața celor ce o persecutau, iar Dumnezeu a fost credincios și a răspuns rugăciunii și a vindecat-o pe sora ofiterului. Și,  prin actiunile pline de har ale creștinei, a schimbat inima impietrită a ofițerului. El a returnat toate Bibliile pe care le confiscase și astazi este un susținator al Bisericii creștine. 

Multi oameni sunt atrași în mod inexplicabil de rugăciune – în mod special atunci când trec prin suferință sau necazuri. Multe bariere se dărâmă atunci când cineva cere ajutor în rugăciune sau atunci când primește acest ajutor. Sunt foarte puține persoane care refuză o ofertă sinceră din partea cuiva: „Pot să mă rog pentru tine?” Acestea pot fi unele dintre cele mai puternice cuvinte pe care un creștin le poate spune cuiva.

De ce? Pentru că rugăciunea este instrumentul prin care Dumnezeu aduce schimbarea. Dă rezultate. Uneori schimbă circumstanțe. Alteori schimbă decizii. De cele mai multe ori îi schimbă pe cei pentru care ne rugăm. 

În Biblie ni se spune că primul lucru care s-a întâmplat după convertirea celui mai mare persecutor al creștinilor, Saul din Tars, a fost rugăciunea. Cine poate ști ce rol puternic joacă rugăciunea în schimbarea celor mai mari „Sauli” din toata lumea, oameni care în prezent sunt porniți împotriva creștinilor?

Nu te opri din a te ruga pentru ei!

Traducere din “Extreme Devotion” – The Voice of the Martyrs,

Mihaela Adam

_____________________________

Sursa: INFOmisionar iulie -septembrie 2013/ NR.120

 

One thought on “CHINA: sora WONG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.