CERCETEAZĂ-TE!

Citirea zilnica„Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima!” – Psalmul 139:23

Când duci o viaţă lipsită de cercetare – lucrul acesta se vede!

Autorul Gordon MacDonald scrie: „Am citit cărţi care spuneau că dacă urmaşii lui Hristos nu cresc, lucrul acesta se întâmplă deoarece ei nu au obiceiul de a-şi evalua vieţile. Acei autori mă descriau pe mine. Eram mereu pe fugă, neuitându-mă niciodată înlăuntrul meu. Niciodată nu am căutat reflectarea ce duce la creştere şi plăteam preţul – comiteam aceleaşi păcate prosteşti la nesfârşit, trăind cu aceeaşi povară grea a vinovăţiei. Aşa că am luat o decizie grea: m-am hotărât ca în fiecare zi să-mi evaluez cu sinceritate starea sufletului. Urma să privesc înlăuntru şi să scriu ce văd. Simţindu-mă ciudat şi jenat, începeam să scriu: „Dumnezeule, iată câteva domenii din viaţa mea în care am eşuat. Ele nu dispar, aşa că ar trebui să arunc şi eu o privire la ele”. Sau „lată o relaţie sau un obicei care mă preocupă. Nu sunt bune şi nu ştiu cum să le îmbunătăţesc”.

După ce scriam un paragraf sau două, reflectam la ce am scris”. Sunt câteva beneficii motivatoare pentru a ţine un jurnal spiritual al umblării cu Dumnezeu, beneficii pe care nu le poţi obţine într-un alt mod:

1) Te obligă să încetineşti ritmul şi să-ţi analizezi eficienţa a ceea ce faci.

2) îţi dă libertatea să întrebi: „De ce fac asta? Ce simt eu cu adevărat în această privinţă? Ce îmi spune Dumnezeu?” 3) Prin faptul că scrii chiar şi o pagină pe zi, într-un an vei avea evidenţa a 365 de zile de rugăciune la care ai primit răspuns sau de lecţii pe care le-ai învăţat!

(Meditația pentru astăzi, sosită prin e-mail)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.