Dinastia Regală

Family of Queen Victoria 1846Istorie, Credință și Turism!

Un inginer de aviație german (stabilit în Anglia) a scris o carte interesantă și prețiosă – tipărită în limba română pe la mijlocul anilor ’90 de prestigioasa editură GBV-Dillenburg  din Germania –, carte  pe care am rătăcit-o între timp. Autorul aviza ideea că dinastia davidică (descendenți ai  legendarului împărat al poporului Israel – David) nu a fost în întregime dusă în valurile de  robie care au întrerupt practic viața Casei Regale de la Ierusalim, ci foarte probabil ca o  parte  a acesteia să fi mărșăluit spre Europa,  stabilindu-se în zone precum Anglia, Franța, Germania sau Spania, din ei s-a format,  de  pildă,  populația saxonă.

De altfel, autorul la care mă refer, spunea că localitatea Saragoza din Spania nu ar însemna nimic altceva decât „Țara Sarei”. Credincioșii  evrei, dar și creștinii autentici din întreaga lume, sunt urmașii lui Avraam. Soția lui Avraam, Sara, l-a născut pe Isaac, apoi acesta l-a avut pe Iacov, iar din fiul său Iuda, peste mai multe generații, s-a născut David, și,  mai târziu la împlinirea vremii, din spița de neam a lui David, din fecioara Maria  și  Iosif (acesta fiind doar logodit cu Maria,  la vremea zămislirii Pruncului Iisus prin umbrirea  dătătoare de viață a Duhului Sfânt) s-a întrupat  Iisus, Fiul lui Dumnezeu, ca om pe Pământ.

În această săptămână, PRO TV a difuzat filmul  “The young Victoria” (Tânăra Victoria) – 2009,  o dramă istorică ce înfățiseaza primii ani ai domniei reginei Victoria a Marii Britanii și  trainica poveste de dragoste a viitoarei regine cu vărul ei,  fidelul prinț Albert, cu care se și căsătorește. Tânăra regină Victoria (n.1819-d.1901), încoronată în  1837 la vârsta de numai 18 ani,  a înțeles că destinul ei este acela de monarh,  de păstorire a  poporului căruia trebuie să-i asigure prosperitatea de care este în stare, ca simbol al puterii.

Regina Victoria, împreună cu soțul ei Albert, a fost binecuvântată de Dumnezeu  cu 9 copii, însă în 1861, pe când avea 44 de ani,  este devastata sufleteste de moartea prematură a iubitului ei soț. Din acel moment Victoria  îmbracă hainele cernite de doliu de care nu se va  mai despărți niciodată până la sfârsitul vieții ei (82 de ani), fiind totodată cea mai longevivă regină (64 de ani pe tron, față de numai 60 ai actualei regine).

Filmul “The young Victoria”  titrează pe paginile de încheiere că dinastia regală, din care făcea parte și Victoria,  a dat regi și regine în majoritatea țărilor europene, printre ele situându-se și România.

*

Prințul Charles de Wales,  moștenitorul tronului Marii Britanii, și-a cumpărat mai multe proprietăți, terenuri de pământ și case în România. Casa Valea Zălanului

Numai în Valea Zălanului (în imediata vecinătate a stațiunii Malnaș-Băi și la 23 km de Tușnad-Băi), prințul Charles are patru case pe care  le-a renovat la condițiile secolului 21 și le-a mobilat și împodobit cu articole de artă după gustul său de prinț. Și, datorită brandului de „prinț”,  dar și cel al locurilor mirifice, specifice acelei zone geografice –  unde covorul natural de flori din întinsele poiene se ridică până la brâu –, le închiriază turiștilor pe bani frumoși!

*

Evanghelistul Ioan ne dezvăluie adevărul despre dinastia regală a fiilor credinței:
Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;  născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.” (Ioan, 1.12-13)

Iar apostolul Petru scrie astfel:

Petru, apostol al lui Isus Hristos, către aleşii care trăiesc ca străini, împrăştiaţi ..[…] Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată; pe voi, care odinioară nu eraţi un popor, dar acum sunteţi poporul lui Dumnezeu; pe voi, care nu căpătaserăţi îndurare, dar acum aţi căpătat îndurare. “ (1 Petru, 1.1; 1 Petru, 2.9-10)

Omul firesc, cel care umblă după trendul lumii, după moda și brandul dat de publicitate, dorește să ajungă în casele celor mari. El dorește să se odihnească în paturile și casele unor prinți, ale unor oameni cu faimă, cel puțin ca să se laude că și ei au avut această oportunitate extraordinară.

Însă omul duhovnicesc dorește să fie acolo unde sunt frații și prietenii lui Isus Hristos Domnul. Căci ei doresc să calce pe urmele regelui David care a zis:
Păzeşte-mă, Dumnezeule, căci în Tine mă încred. Eu zic Domnului: „Tu eşti Domnul meu, Tu eşti singura mea fericire!” Sfinţii care sunt în ţară, oamenii evlavioşi, sunt toată plăcerea mea.” (Psalmul 16.1-3)

Domnul Isus, înainte de patima Sa, le-a spus ucenicilor:

Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.  Ştiţi unde Mă duc şi ştiţi şi calea într-acolo.”
„Doamne”, I-a zis Toma, „nu ştim unde Te duci; cum putem să ştim calea într-acolo?”
 Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.” (Ioan, 14.1-6)

Credinciosul autentic își strânge o comoară în cer, el dorește să ajungă să se odihnească în locul pregătit de Domnul Isus, el dorește să fie împreună cu Domnul Luminii, Regele Regilor.

Doamne, ajută-mă să fac și eu parte din poporul Tău și să mă adăpostesc la umbra aripilor Tale!

Doamne Isuse, ajută-mă să caut mai întâi împărăția  și dreptatea Ta. Căci astfel  Tu-mi vei purta de grijă să nu duc lipsă de nimic. Dacă doresc ceva, ajută-mă să iubesc venirea Ta în slavă pentru a fi în veșnicie cu Tine. Amin.

NOTE

  • Foto 1 – Familia regala, regina Victoria împreună cu prințul Albert și parte din copiii lor (sursa: wikipedia, Queen Victoria)
  • Foto2 – Casă a Prințului Charles de pe Valea Zălanului
  • Puteți citi  stirileprotv.ro

One thought on “Dinastia Regală

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.