“Vino după Mine”, i-a răspuns Isus, “şi lasă morţii să-şi îngroape morţii.”
Evanghelia lui Matei, 8.22
Vino după Mine…!
În vremurile pe care le trăim, mai mult ca altădată, oamenii se încred în ei înșiși mult mai mult decât ar trebui, asta pe de o parte. Acum toți suntem specialiști în ce vrei și ce nu vrei. Toți se cred profesori, doctori și ingineri, toți sunt antrenori și fac echipa, toți sunt teologi și dau doctrina. Fiecare învață din familie, de la școală și din proprie experiență. Însă mai avem și un profesor mult documentat și care pare chiar foarte bine informat, profesorul știe tot- “Google”! Când vrei să afli ceva, deschizi ușa lui “Google” și el îți va spune imediat tot ce știe. Și are informații destule, deși nu are și viața în sine.
Prea puțini dintre tinerii învățați mai merg mai întâi la adevărații specialiști din ramurile lor de activitate. Ei dau fuga la Google să vadă opinia lui nu întotdeauna fundamentată.
Daca în lume apare o nouă gripă, un virus sau o dilemă, intri la Google, să vezi ce spune, ce sfat îți dă. Și el te asigură că dacă faci “așa și așa” nu vei avea probleme. Să fie oare adevărat?
În anul 1912, la 10 aprilie din portul britanic Southampton s-au îmbarcat peste 2.200 de călători în cel mai mare și luxos vapor din lume, TITANIC, pentru o calatorie pe Ocean, intr-un voiaj până in Lumea Noua, cu destinatia New York. Titanicului i s-au făcut reclame peste reclame, specialiștii îl dădeau ca sigur în orice împrejurare, era mândria arhitectului, constructorului și proprietarului. Iar călătorii au plătit prețul exagerat de mare pentru a fi primii în călătoria mult mediatizată. Dar urmările se cunosc, vaporul s-a izbit pe timp de ceață deasă de un uriaș ghețar și a naufragiat, iar majoritatea pasagerilor au pierit în apele înghețate ale Oceanului.
Însă, lucru extraordinar, scriitorul Morgan Robertson, aproape necunoscut, în 1898 (deci cu 14 ani mai înainte) publică în romanul său, “Inutilitate” sau “Naufragiul Titanului“, una dintre cele mai socante predicții din câte s-au inregistrat vreodată. Morgan Robertson scrie povestea unui urias vapor britanic de pasageri, Titan. Considerat de inginerii vremii mai presus de orice pericole, vasul Titan a ridicat ancora de pe continentul american, cu destinatia Marea Britanie, la maxima capacitate. Peste doua mii de oameni s-au inghesuit sa prinda un loc pe luxosul pachebot, pentru un voiaj inedit. Dar la scurt timp dupa plecare, intr-o noapte de aprilie, pe o ceata deasa, nava se izbeste de un aisberg si se scufunda in apele Atlanticului de Nord, tragand in abisuri aproape toti pasagerii sai.
Iată o predicție extraordinară, pentru o călătorie aproape similară, care va avea loc peste 14 ani, tot în luna aprilie, pe o ceață deasă….
Adu-ți aminte, că Biblia face multe predicții care-ți sunt de mare folos pentru călătoriile care le vei avea de făcut.
Te îndemn să revezi atenționările și făgăduințele pe care le face Dumnezeu omului care dorește să ia aminte la ce spune El, celui care ascultă și are credință!
Îți poți pune două sau trei întrebări:
- Cum te pregătești pentru o călătorie lungă (și primejdioază)?
- Cum te pregătești pentru lunga călătorie a vieții?
- Cum te pregătești pentru pasul trecerii în lumea de dincolo?
Atitudinea unor oameni înțelepți care au umblat cu Dumnezeu:
- Al 7 patriarh de la Adam, Enoh: “…Enoh a umblat cu Dumnezeu trei sute de ani […] apoi nu s-a mai vazut, pentru ca l-a luat Dumnezeu. […] Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamant, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu il mutase. Caci inainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.” (Fac.5:22;24; Evr.11:5)
- Moise a zis lui Dumnezeu: “Moise i-a zis: “Daca nu mergi Tu insuti cu noi, nu ne lasa sa plecam de aici.” (Exod.33:15)
- Carturarul Ezra:”Acolo, la raul Ahava, am vestit un post de smerire inaintea Dumnezeului nostru, ca sa cerem de la El o calatorie fericita pentru noi, pentru copiii nostri si pentru tot ce era al nostru.” (Ezra.8:21)
- Psalmistul David: “Ferice de omul care […] îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui![…] Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. De aceea nu ne temem, chiar dacă s-ar zgudui pământul şi s-ar clătina munţii în inima mărilor. Chiar dacă ar urla şi ar spumega valurile mării şi s-ar ridica până acolo de să se cutremure munţii” (Psalmul 1.1-2; 46.1-3)
Evanghelia lui Matei, 8.22-27:
Ucenicii în furtună!
Cel mai bun lucru pe care-l putem face pentru o călătorie după voia lui Dumnezeu, în viața noastră, este să-L urmăm pe Domnul Isus (v.22-23)
1.Când suntem cu Domnul Isus și Îl urmăm pe El, nu suntem scutiti de valurile furtunilor vieții (v.24)
1.1.Pare ca El Insusi ne conduce inspre furtuna
1.2. Furtuna apare pe neasteptate, desi ar trebui sa fie asteptata
1.3.Furtuna este extraordinar de puternica
2. Când suntem in furtună, Domnul Isus este cu noi
2.1. Desi se pare ca nu este prezent
2.2. Desi se pare ca nu-i pasa
2.3. Desi “doarme”, EL este in corabie si corabia nu se poate scufunda!
3. Când suntem în furtună, cunoaștem cu adevarat Cine este Domnul
3.1. Ne vedem limitele – pescari profesionisti erau disperati
3.2. Vedem forta “naturii” si incapaciatea noastra de a ne putea opune sau proteja
3.3. Recunoastem că nu există salvare decât la o singura Persoana – Isus Cristos Domnul
4. Când suntem in furtuna, învățăm lectia credintei
4.1. Desi Domnul Isus îi mustră că sunt “putin credinciosi” ei au avut credinta să apeleze la Domnul
4.2. Exista o “frică bună”, acea frică pe care toti o experimentam in incercare, dar care nu ne duce la disperare ci ne duce la Domnul Isus
4.3. Credința, fie și cât un bob de muștar, Il “trezeste” pe Domnul Isus, si El va liniști furtunii
Sunt eu pregatit pentru furtuni? Merg eu cu Domnul in Corabie? Daca sunt in furtună, nu trebuie să disper pentru că Cel ce o poate linisti este cu mine. Dar e nevoie sa-L chem prin credință!
Doamne Isuse, Te rog, Vino în corabia vieții mele! Amin.
Sursa foto: http://danieladelibas.wordpress.com
Reblogged this on Hickory Romanian Baptist Church.