Invitație – Conferința Anuală AFR 2013

Alege Viata

INVITATIE – CONFERINTA ANUALA AFR 2013
.

Toți cititorii acestor rânduri sunt cordial invitați să ne onoreze cu prezența lor la conferința anuala AFR 2013 care se va ține la Bucuresti sâmbătă 27 aprilie. De câteva luni am anunțat, în mod repetat, conferința, ne-am pregătit cu multă harnicie si elan, si am invitat la conferința noastră o gama largă de vorbitori proemineți și prestigioși din Romania și străinătate. Ne bucurăm și le mulțumim că au acceptat invitația noastră. Detaliile specifice privind conferința sunt urmatoarele.

Data: Sâmbătă, aprilie 27, 2013

Locul/Adresa: Sediul organizației “Alege Viata” de pe Aleea Lacul Morii Nr. 3, Bucuresti. Exista loc de parcare.

Orarul conferintei: Conferinta e programata să înceapă la 9:30 dimineața si sa țină pâna la orele 19:00. Probabil unora dintre dtră vi se pare lunga conferinta, dar nu e. Conferintele internationale la care noi uneori participam sunt si mai lungi, încep mai devreme, se incheie mult mai târziu și țin câteva zile. Natural, am dori prezenta dtra pentru intreaga zi, dar daca nu puteti sta toata ziua, va invitam sa stati cit puteti. Conferentiarii nostri vin de mai aproape si de mai departe, s-au pregatiti, doresc sa va cunoasca, sa interactioneze cu voi si cu noi, si sa ne cunoastem reciproc. Prezentarile lor se anunta a fi foarte captivante, de interes major pentru fiecare dintre noi, valori, si promovarea valorilor familiei.

Ca in fiecare an, si anul acesta intentionam sa rezervam o ora, spre finalul conferintei, pentru discutii libere, cind fiecare dintre dtra va veti putea inscrie la cuvint sa va exprimati opiniile ori sa dialogam. Experienta ne confirma ca aceasta parte a conferintei e, intr-un sens, cea mai animata parte a conferintei: cetateni, parinti, tineri, varstnici isi exprima liber opiniile privind preocuparile comune care privesc valorile si familia.
Intrarea e libera: Nu percepem taxa de intrare sau participare. Va vom ruga, insa, sa faceti donatii benevole, daca doriti. Vom pune la dispozitia dtra un cosulet unde cei care doriti veti putea face o donatie sa ne ajutati sa acoperim cheltuielile conferintei.

Ce va punem la dispozitie?: Fursecuri si snakuri dimineata si dupa masa, masa de prănz, apă, cafea, și băuturi răcoritoare. Masa de prânz va avea si mâncare de post.

Pauze: Vom avea o pauza de dimineata de 15 minute, una de o ora pentru prânz, si una de 15 minute după masă.

Invitati si pe altii: Invitati si pe altii sa vina. Fiecare persoana va avea ceva de invatat din conferinta noastra si va garantam ca la finele zilei fiecare veti simti ca aprilie 27 a fost o zi cu adevarat binecuvintata si productiva, atit pentru suflet cit si pentru intelect.

Care e obiectivul conferintei? Repetam: nu suntem o organizatie politică ori religioasă si nu suntem afiliati cu nici o organizatie ori miscare politica ori religioasa. Ca atare, scopurile conferintelor noastre nu sunt politice nici religioase. Obiectivele principale sunt sa va informam intr-un cadru mai structurat asupra problemelor cu care se confrunta familia si societatea din perspectiva valorilor, atit la nivel national cit si international; se ne cunoastem reciproc; sa interactionam; sa ne incurajam reciproc; sa mergem impreuna pe aceasi cale de promovare a valorilor; sa ne cunoastem si sa ne vedem cu multi dintre dtra care ne scrieti si ne apreciati.

LISTA VORBITORILOR
Redam lista vorbitorilor in ordine alfabetica, impreuna cu titlul ori subiectul fiecarei prezentari. Lista nu indica ordinea in care vorbitorii vor vorbi. Fiecarui vorbitor i s-a alocat un numar specific de minute pentru a vorbi. Unii dintre ei au acceptat sa intretina si intrebari din partea dtra. Deci, veniti pregati cu intrebari pentru conferentiarii nostri.
Lista conferentiarilor reflecta diversitatea comunitatii noastre AFR si, repetam, nu este un endorsement (aprobare) pentru nicio miscare politica ori religioasa. Pe linga personalitatile de mai jos am invitat si alte personalitati proeminente din viata politica a Romaniei, tocmai pentru a asigura o diversitate si mai mare de participanti, dar nu ni s-a dat raspuns.
Un vorbitor din partea BOR. Numele si titlul prezentarii vor fi identificate la conferinta.

Un ministru al Romaniei. Numele si titlul prezentarii vor fi identificate la conferinta.

Virgil Achihai, Presedinte, Alianta Evanghelica din Romania. Titlul prezentarii ”Familia – incotro”?

Sanda Ardeleanu, Parlamentara, Suceava, fosta membra in Parlamentul European. Titlul prezentarii va fi anuntat la conferinta.

Cornel Barbut, Vice-Presedinte, Asociatia Familiilor Catolice “Vladimir Ghika”. Titlul prezentarii: “Familia – motor pentru schimbare si educatie in Romania”

Claudia Boghicevici, Parlamentara, Arad, fosta Ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Titlul prezentarii: “Reconcilierea vietii de familie in contextul parteneriatului dintre femei si barbati”

Anca Cernea, colaborator al publicatiei online In Linia Dreapta. Titlul prezentarii va fi anuntat la conferinta.

Virgil Gheorghe, bioeticist si filozof, Bucuresti. Titlul prezentarii va fi anuntat la conferinta.

Sophia Kuby, Director Executiv, European Dignity Watch, Bruxelles. Titlul prezentarii: “The EU’s Equality Directive and its Dangers for Christians”

Daniel Lipsic, LLM, fost Ministru al Justitiei, Slovacia. Titlul prezentarii: “Hate Speech in Europe and its Dangers for Religious Freedom”

Parintele Fabian Mariut, Arhiepiscopia Romano-Catolica (Bucuresti). Titlul prezentarii: “Familia si binele comun”

Dr. Maria Dunca-Moisin, Presedinte, Miscarea Bunavestire, Bucuresti. Titlul prezentarii: “Importanta consilierii femeii in criza de sarcina. Probleme privind legiferarea consilierii”

Mihail Neamtu, Presedinte si fondator al Noii Republici. Titlul prezentarii: “Amintiri din copilarie”

Maria-Izabella Popa, Coordinator, Coalitia pentru Moralitate in Media, Bucuresti. Titlul prezentarii va fi anuntat la conferinta.

Olimpia Popa, Profesoara, AFR Tulcea. Titlul prezentarii va fi anuntat la conferinta.

Andreea Popescu, Avocat International, European Center for Law and Justice, Strasbourg. Titlul prezentarii: “Drepturile omului in jurisprudenta recenta a CEDO”

Mona Serbanescu, Pedagog, Bucuresti. Subiectul prezentarii: “Pedagogia ortodoxa aplicata”

Rugaminte din partea AFR: Va rugam sa ne recomandati vorbitori pentru conferinta anului viitor.

ANUNT IMPORTANT: SEMNATI PETITIA

http://www.petitieonline.ro/petitie/14331143

Redam anuntul alaturat primit din partea Asociatiei Pro-Ortodoxia:
Asociatia Pro Ortodoxia, avand in vedere initiativa de modificare de catre Parlament a Constitutiei Romaniei; luand in considerare posibilitatea legala a consultarilor civice si a propunerilor care pot fi facute in vederea modificarii legii fundamentale a statului; ținând cont de atacurile ce s-au produs si inca se produc pe canale mediatice si nstitutionale asupra valorilor crestine si a ethosului romanesc; crezand cu putere in solidaritatea poporului crestin in momente hotaratoare ale istoriei sale,
Indeamna cetatenii sa se alature demersului legal de modificare a Constitutiei Romaniei, prin introducerea in cuprinsul acesteia a urmatoarelor referinte: 1. Referinta la numele lui Dumnezeu; 2. Referinta la traditia crestină; 3. Referinta la căsătorie si familie; 4. Referinta la Biserica majoritară; 5. Referinta la predarea religiei în scoală;
Textul complet cu argumentele si propunerile ce se solicita a fi mentionate in Constitutie se regaseste pe adresa de internet: http://www.petitieonline.ro/petitie/14331143 Pentru a semna petitia de modificare a Constitutiei, accesati caseta „Semneaza petitia”, ce se afla pe pagina link-ului de mai sus. Facem apel la crestinii care doresc sa se alature acestei initiative, sa faca cunoscut demersul de modificare a Constitutiei Romaniei prin diseminarea in tara si strainatate a acestui mesaj si a link-ului de pe site-ul www.petitieonline.ro. Deasemenea rugam Asociatiile si Fundatiile care au solidarizat in ultima vreme in fata atacurilor concertate asupra valorilor crestine si a Bisericii Ortodoxe, sa semneze si sa faca cunoscut acest demers membrilor si simpatizantilor lor, avand in vedere ca si numarul celor care vor semna petitia va conta in mod hotarator la impactul asupra factorilor decizionali care au constiinta faptului ca in urma Recensamantului Populatiei Romaniei din 2011, 97.5% dintre cetateni s-au declarat crestini si dintre acestia, 86% s-au declarat crestin ortodocsi.
Dupa semnarea petitiei, aceasta va fi transmisa Parlamentului Romaniei, dar si birourilor parlamentare din fiecare circumscriptie electorala, prin intermediul celor care se vor alatura acestui demers. Avand in vedere timpul relativ scurt pana cand se pot depune la Parlament aceste modificari (mijlocul lunii mai 2013), facem apel ca mesajul sa fie diseminat cat mai grabnic, eventual chiar reamintit periodic celor care credeti ca pot sprijini acest demers. Asa sa ne ajute Dumnezeu! Asociatia Pro Ortodoxia, pers. contact Marius Apopei, tel: 0766451323
CAMPANIA ANUALA AFR 2%
In fiecare an, la inceputul primaverii, lansam o pledoarie speciala catre toti cititorii, membrii si simpatizantii nostri sa directioneze 2% din taxele lor catre AFR. Va rugam directionari 2% din impozitele platite statului noua. Intrati pe linkul alaturat, cititi indicatiile necesare, completati formularul de redirectionare a impozitelor, si va multumim. http://www.alianta-familiilor.ro/doilasuta.html
VRETI SA FITI INFORMATI?
Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.
FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

One thought on “Invitație – Conferința Anuală AFR 2013

  1. Pingback: Invitație – Conferința Anuală AFR 2013 | Revista ARMONIA - Saltmin Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.