În unele biserici, muzica “înlocuiește” lipsa puterii Duhului

clawni-hranesc-caprele  “Păziţi-vă de prorocii mincinoşi! Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori.  Îi veţi cunoaşte după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?”

Evanghelia lui Matei, 7.15-16

.

Muzica –  un “înlocuitor”  și un îndulcitor periculos!

.

ESTE FOARTE CORECT și normal să ne întrebăm și  să ne verificăm viața în lumina Cuvântului lui Dumnezeu, să ne comparăm cu biserica primară din primul secol al creștinismului și să vedem dacă umblăm și dacă trăim în lumină.

Să ne întrebăm: Muzica, nu cumva a înlocuit puterea Duhului Sfânt?

Ştiţi că şi diavolul are muzica lui şi că are o abilitate muzicală deosebită? Citim despre aceasta în Ezechiel 28,  un capitol în care este identificat și descris diavolul:

Ajunseseși la cea mai înaltă desăvârşire, erai plin de înţelepciune şi desăvârşit în frumuseţe”.

Aceasta a fost în Eden, înainte ca să fi fost acolo Adam: ”Stăteai în Eden, grădina lui Dumnezeu şi erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe… timpanele şi flautele erau în slujba ta…!

Ştiţi care-au fost primii oameni care-au inventat și folosit muzica instrumentală? Fiii lui Cain! În Geneza 4 scrie despre descendenţii acestuia: „Lameh şi-a luat două neveste: numele uneia era Ada…”;   ”Ada a născut pe Iabal…” (4.19-21): ”Numele fratelui său era Iubal: el a fost tatăl tuturor celor care cântă cu alăuta şi cavalul.

Fiii lui Cain au fost primii rock-eri şi avem mulţi descendenţi de-ai lor astăzi, oameni care s-au îndepărtat de Dumnezeu şi au devenit muzicieni.

Muzica are o putere de manipulare enormă! Diavolul a avut această putere, fiii lui Cain au avut această putere şi ucenicii diavolului au această putere azi.

Putem avea și muzică în Biserică în vremurile de azi? Dar cum se face că în Noul Testament nu s-a pus accentul pe ea și parcă nu prea e pomenită în lucrarea apostolilor?

În Psalmi, da, citim mult despre muzică,  dar în Noul Testament Duhul Sfânt este cel mai important în lucrarea Domnului. Dacă ai instrumente muzicale sună bine; dacă ai bani, e bine! Dar  acestea nu sunt esenţiale. Nu avem neapărată nevoie de orgă sau de pian, ce să mai vorbim de celelalte instrumente!

Ştiţi că acum câteva sute de ani bisericile primare nu aveau orgă și că  multe din  bisericile foarte spirituale din lume nu au avut pian sau orgă sau chitară. Cum au supravieţuit? Prin puterea Duhului Sfânt!

Astăzi, Duhul Sfânt  a fost înlocuit cu muzica. Nu mai vezi o biserică fără muzică. Cât pericol și câtă înşelăciune!

Ceva lipseşte creştinismului de astăzi şi trebuie să stăm cu ochii deschişi şi să spunem: ”- Doamne, ce nu este în regulă!

Sunt multe trucuri psihologice folosite ca să zăpăcească oamenii şi să le creeze stări ciudate. Se accentuează pe  anumite cuvinte, până la urmă ţi se spune şi cum să respiri, totul este o problemă de “atmosferă” care să te motiveze, care să te și   “prindă” în mrejile ei.

Apostolii nu foloseau “inlocuitori”, ei erau mișcați de  puterea și lucrarea Duhului Sfânt. Nu se foloseau nici de bani, nici de muzică, nici de „evanghelia prosperităţii”,  nu şantajau emoţional oamenii, nici nu aveau mesaje din acelea care să te facă să te simţi bine.

Se spune că mulţi dintre predicatorii de azi studiază întâi psihologia unde învaţă că trebuie să-i facă pe oameni să se simtă bine şi să le predice mesaje pozitive și confortabile. Doamne, apără și păzește! Amin.

*

NOTĂ: 1)Text ușor adaptat

2) Nu ne-am propus  să vorbim acum și de latura foarte  bună și necesară a Cântărilor duhovnicești, din adunare. (Efeseni, 5.19)

Autor Text original:  Daniel Lucescu

Sursa: http://danlucescu.wordpress.com/2013/01/05/din-nou-despre-muzica-in-biserica/

One thought on “În unele biserici, muzica “înlocuiește” lipsa puterii Duhului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.