BENEFICII IMPORTANTE ALE STUDIULUI SCRIPTURII

Aceasta este o colecție de gânduri despre viața și puterea Cuvântului Lui Dumnezeu pentru creștini. Citirea și strângerea Cuvântului în inimile noastre ne transformă.
 
Credința vine prin „auzirea” Cuvântului Lui Dumnezeu. Domnul a spus că, „Dacă are cineva urechi de auzit, să audă”. Când „auzim” ceea ce are Domnul de spus și Cuvântul Său lucrează în noi, ni se oferă mai multă înțelegere pe măsură ce auzim mai mult și continuăm să creștem în credință și înțelegere. Aceasta nu este doar auzirea cu urechile fizice, ci și auzirea în duhurile sau inimile noastre. (Marc.4:23-24, Romani 10:17)

Aflarea adevăratului caracter al Lui Dumnezeu. Cei mai mulți dintre noi ajungem să fim creștini cu preconcepții despre cine este Dumnezeu. Numai când creștem în relația noastră cu El și citim și studiem Cuvântul Lui, aflăm cine este Domnul cu adevărat. Caracterul Lui, inima Lui, căile Lui, voia Lui etc. Dacă El trebuie să fie Domnul nostru, atunci trebuie să știm cui slujim. (2 Petru 3:9, 1 Ioan 1:9, 1 Ioan 4:8, Matei 4:4)
 
Trebuie să fim asemănători lui Cristos. Cum putem fi ca Isus fără să știm cine este El cu adevărat? Citind și studiind despre Isus în Evanghelii și în celelalte cărți ale Bibliei, putem să trăim pe placul Tatălui ceresc, să-L onorăm și să fim adevărați ambasadori ai lui Isus Cristos pentru cei din jurul nostru. (Efeseni 5:1-2)
 
Învățând ce este păcatul, ne putem feri să greșim. Cum putem „să nu păcătuim” dacă nu știm ce este „păcatul”? Felul în care definește lumea păcatul este adesea destul de diferit de ce spune Domnul. Poate că am fost crescuți de părinți care ne-au învățat greșit și dacă nu ne dăm seama de acest lucru, am putea continua să trăim în păcat. Numai ceea ce spune Biblia despre „ce este păcatul” este demn de încredere și putem învăța doar studiind Cuvântul lui Dumnezeu! (Psalmii 119b-11, Evrei 4:12)

Continue reading https://www.carmenpuscas.com/blog/beneficii-importante-ale-studiului-scripturii

***

Biblia Online

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.