Lucrul pe care Dumnezeu îl urăște cel mai mult | Studiu biblic cu Derek Prince

The Thing That God Hates Most | Derek Prince Bible Study

În 1990, Derek Prince împreună cu soția sa Ruth și-au luat 6 luni de odihnă, în Hawaii. Dar a fost mai mult bolnav, iar, la întoarcere, a ajuns în spital. Acolo, la ora două noaptea Dumnezeu i-a revelat că El urăște mândria. Și că are și el această problemă, care la el e de natură carnală. Totodatăi-a mai revelat, că El e îndelung răbdător, și se așteaptă ca și Derek să aibă aceeași atitudine față de El.

Dumnezeu i-a mai lăsat și această revelație: corupția e ireversibilă. Ceea ce e foarte periculos, e o bombă care se tot mărește până ce paguba devine incomensurabilă. Odată ce a pornit corupția, o putem doar încetini, n-o mai putemm opri și n-o putem inversa.

Ia orice fruct, orice legumă, ceva de genul acesta. Este copt. Și dacă o lași, corupția ei va deveni total manifestată. Puteți lua cea mai frumoasă piersică, cu aspect suculent, dar las-o o săptămână și va apărea mult mai puțin frumoasă și va avea un gust mult mai puțin suculent.
Acum, poți face ceva. S-o pui în frigider. Dar frigiderul nu va inversa procesul de degradare, doar că-l va încetini.

Sorry, dar cred că biserica e un frigider.
Puneți o persoană în biserică, nu-l va schimba corupția. Dar o încetinește.
Dumnezeu, însă, El e atât de realist: El nu încearcă să inverseze corupția. El are o singură soluție, nașterea din nou, un început cu totul nou.

Dacă este cineva în Hristos, el devine o persoană nouă; lucrurile vechi au murit, iată, toate lucrurile au devenit noi, și toate lucrurile sunt de la Dumnezeu.
Noua creație a izvorât în totalitate de la Dumnezeu. Nu există nici un element de corupție în ea.

Așadar, poți rămâne în corupția ta; dacă vrei să stai în frigiderul propriu, o poți face… Dar singurul lucru care te va schimba este a avea noua ta naștere, o nouă creație. Și dacă n-ai avut niciodată asta, ai nevoie de ea. Tânăr sau bătrân, bărbat sau femeie, nu este nici o diferență… În duh, nu e diferență nici de sex…

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.