Credință de Adolescent (FaithLike A Teenager)

Avem trei relatări diferite, identice ale declarației clare a lui Isus că nu veți intra în Împărăția lui Dumnezeu decât dacă o primiți ca pe un copil mic.

Matt. 18:3 Și a zis: Adevărat vă spun că, dacă nu vă întoarceți și nu veți fi ca niște copii, nu veți intra în Împărăția cerurilor.

Marcu 10:15 – Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăția lui Dumnezeu ca un copil mic, nu va intra în ea.

Luca 18:17 – Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăția lui Dumnezeu ca un copil mic, nu va intra în ea.

DACĂ Cuvântul lui Dumnezeu este adevărat și corect, atunci acesta este un punct destul de al naibii de critic și s-ar putea să vrei să fii cu adevărat sigur că ai înțeles bine!

Deci, ce mai faci în acest punct? Ai credință ca un copil? Poate o pildă va ajuta.

FaithLikeAChild se așează în spatele monovolumului și se uită pe fereastră și spune: „Vai!” Faith Like A Child nu știe cum funcționează motorul sau de unde vine benzina și nu își face griji dacă monovolumul are airbag-uri laterale. FaithLikeAChild știe doar că tata conduce și noi mergem la casa bunicii și ne oprim la McDonald’s pe drum!

FaithLikeAChild nu știe cum să navigheze pe traseu și nu-i pasă. FaithLikeACchild nici măcar nu ar fi luat în considerare să încerce să conducă – lui FaithLikeAChild nu i-a trecut niciodată prin minte că tata nu era pe deplin capabil făcând treaba de unul singur. FaithLikeAChild doar moțăie liniștit și se bucură de plimbare, chiar dacă este accidentat.

Nimic de care să-ți faci griji, pentru că tata știe ce face. FaithLikeAChild vorbește cu tata și își așteaptă fiecare cuvânt pentru că FaithLikeAChild îl adoră pe tata. Tata este furnizorul lui, salvatorul, liderul și, în general, supereroul său din viața reală. Indiferent de orice dovadă fizică sau logică care să spună contrariul, FaithLikeAChild este doar sigur că tatăl lui îl poate bate pe tatăl tău.

Dacă vrei să vezi o altă poză cu FaithLikeAChild, încearcă asta:

Marcu 4: 37-40 – Și s-a ridicat o furtună puternică de vânt, și valurile băteau în corabie, încât aceasta se umplea deja. Dar El [Isus] era în pupa corăbiei, adormit pe pernă; și L-au trezit și i-au zis: Învățătorule, nu îți pasă că pierim? Și S-a sculat și a certat vântul și a zis mării: Taci acum! Fii linistit! Și vântul a încetat și s-a făcut imediat o mare calm. El le-a zis: De ce sunteţi atât de timizi si fricoși? Cum de nu aveți credință?

FaithLikeAChild era celălalt nume al acelui copil cu o praștie care îi spunea asta unui monstru pe nume Goliath:

1 Sam. 17:26, 37, 46, 48 – Cine este acest filistean netăiat împrejur, ca să sfideze oștile Dumnezeului celui viu. Domnul, care m-a izbăvit de laba leului și de laba ursului, mă va izbăvi din mâna acestui filistean. În ziua aceasta, Domnul te va da în mâna mea și eu te voi doborî și îți voi tăia capul. Apoi, când filisteanul s-a apropiat pentru a-l ataca, David a alergat repede la linia de luptă să-l întâmpine.

Și mulți ca el – Avraam, Noe, Moise, Iosif, Daniel, Ghedeon, Samson, Petru, Ștefan și mulți alții de-a lungul istoriei. Faith Like A Child vorbește cu îndrăzneală și fără teamă și aleargă rapid la linia de luptă pentru a întâmpina inamicul.

Faith Like A Child nu-și face griji în privința armurii de lux sau a strategiei de luptă, Faith Like A Child știe că Dumnezeu poate folosi orice și așa că merge împotriva uriașilor în puterea pe care o are – chiar și un împușcătură și cinci pietre. FaithLikeACchild este extrem de ofensator pentru ceilalți, deoarece el seamănă cel mai mult cu Isus. Oamenii cred că este arogant, prost, lipsit de sens, sinucigaș, copilăresc, miop și, în general, imposibil de tratat. De îndată ce Goliat l-a văzut pe David, l-a disprețuit (I Sam. 17:42). Frații lui David au ars de mânie față de el (I Sam. 17:28). Saul îl ura (I Sam. 18:8-11 și în altă parte).

Necazurile nu se termină atunci când începi să accepți Împărăția lui Dumnezeu ca pe un copil mic! Și recompensă fără sfârșit.

Din păcate, astăzi FaithLikeATeenager este mult mai comun.

FaithLikeATeenager nu vrea să stea în spatele monovolumului, tocmai și-a luat permisul și vrea să conducă singur.

FaithLikeATeenager îl frământă pe tata să intre pe scaunul pasagerului.

FaithLikeATeenager nu vrea să meargă la McDonald’s pentru că nu este sănătos și nu-i vine să creadă că tata nu este conștient de daunele ecologice, economice și ale justiției umane pe care un astfel de conglomerat mondial le face lumii.

Tata nu este la fel de bine informat ca FaithLikeATeenager. De fapt, FaithLikeATeenager se întreabă adesea cum s-a descurcat tata fără el. FaithLikeATeenager nu vrea în mod special să meargă la casa bunicii, dar este doar sigur că știe o modalitate mai rapidă de a ajunge acolo. FaithLikeATeenager nu moțăie și se bucură de plimbare. FaithLikeATeenager ridică muzica foarte tare, dă un apel pe telefonul său mobil, își bea smoothie-ul cu germeni de grâu, conduce prea repede și încearcă din greu să-l ignore pe tata cât mai mult posibil.

Există seminarii în America care au o diplomă „Faith Like A Child”? Care poate fi scopul unui seminar cu excepția de a te învăța cum ești mai deștept și mai bun decât oamenii care au mers la acel ALLT seminar – sau nu au mers deloc la seminar. Ce au făcut ei cu adevărat decât ne-au încurajat și ne-au învățat cum să împărțim Trupul lui Hristos în bucăți din ce în ce mai mici?

Cine erau experții în FaithLikeATEenager pe vremea lui Isus? Fariseii și saducheii. Liderii religioși sunt întotdeauna cei care cred că toți sunt mari și pe care îi cunoști cel mai bine. Citește Matei 23 și vezi ce simțea Isus pentru ei. Este destul de clar ce simte despre  FaithLikeATeenager. Mai bine speri că nu ești unul dintre ei.

Ce zici de asta?

(fragment din cartea The Dad Filter de Doug Perry)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.