FILTRU PENTRU TATA de Doug Perry

CUM L-AM GĂSIT?

Ei bine, nu țin un jurnal, așa că îmi este greu să stabilesc o dată, dar a fost în decembrie 2004 când am început să văd demoni pe oameni. Cu cât exersam mai mult și eram un bun administrator cu ceea ce mi-a dat El, cu atât era mai rafinat totul. În Matei 25, Isus spune că dacă îți dă ceva – fie puțin sau mult – și ești un bun ispravnic, El îl va înmulți din belșug. Dar dacă îl îngropi în nisip și ești egoist, chiar și asta ți se va lua. Așa că l-am investit cu înțelepciune, l-am folosit pentru a ajuta oamenii, pentru a-i elibera – și am primit mai mult.

Acesta nu este locul pentru o discuție despre toate tipurile diferite de demoni, cum arată, unde se ascund și cum să scapi de ei. Asta se află în cartea mea “DEMONS?! You’re kidding, right?” (DEMONI?! Glumești, nu?).

Dar în sensul acestei cărți, permiteți-mi să spun că am început să văd în duh. Pentru oamenii care nu știu ce înseamnă asta, este ca și cum ai ști că ceva este acolo, dar nu poți să-l vezi cu ochi „naturali”. Era ca și cum ai vedea ce era în spatele vălului care separă această lume de realitate. (Majoritatea oamenilor cred că această lume este realitatea, dar, după ce le-am văzut pe amândouă, vă pot asigura că acesta este ca un vis alb-negru, în ceață, în comparație cu cealaltă parte.)

La cel mai elementar nivel, știi doar că ceva nu este în regulă cu acea persoană și că nu vrei să fii în preajma ei. Poate că ai „simțul” unui nor negru în jurul lor. Dar dacă ai apelat suficient de departe, vei vedea șerpi și broaște și blesteme generaționale și legături sufletești și vei ști că au fost molestați de unchiul Ed transpirat când aveau cinci ani și că nu au iertare față de mama lor – și orice altceva Domnul este dispus să vă arate.

Îmi amintesc că o persoană a venit în primăvara lui 2005 și mă uitam la ea și mă rugam să văd ce îmi va arăta Domnul că este o problemă pentru el și am văzut un lucru negru ciudat, în formă de puc de hochei, în șoldul lor drept. N-am mai văzut asta până acum și habar n-aveam ce este. Nu a fost genul de lucru în care mi-am dat seama de-a lungul timpului sau am avut o dimensiune foarte mare a eșantionului pentru a compara mulți oameni și a găsi elemente comune. Asta am văzut pentru prima dată, l-am întrebat pe Domnul ce este și El mi-a spus că este „The Dad Filter”-  «Filtrul prin care îl vedem pe Tata».

Nu pare atât de ușor ca grupurile de eșantion și analizele statistice și inventarele de personalitate și ani de interviuri pe canapele? Sigur imi place mai mult!

(O, și dacă nu-L auzi pe Dumnezeu, dar vrei, avem resurse pentru a te ajuta cu asta în cartea “Dialogues with God.” / „Dialoguri cu Dumnezeu.” Dacă crezi că Dumnezeu nu mai vorbește oamenilor, aș sugera cartea noastră “Who Neutered the Holy Spirit?!”/  „Cine a sterilizat Duhul Sfânt?!”)

CE ESTE?

Când am văzut acest ciudat „puc de hochei” negru în șold, l-am întrebat pe Domnul ce este. El a spus:

„Este un filtru pentru tată. Este o lentilă prin care Mă privesc, care are forma tatălui pământesc. Este o cutie în care M-au băgat.”

Apoi presam cu multe întrebări, despre cât timp a fost acolo, cum arăta și orice altceva m-aș fi putut gândi. Uneori, Dumnezeu îmi dădea informații foarte specifice, alteori doar un simț al problemei.

Biblia spune că Dumnezeu ne dă cheile Împărăției, că, în calitate de moștenitori împreună cu Isus, avem acces la toate lucrurile, că vom face lucruri mai mari decât a făcut El – și spune că dacă legăm ceva pe pământ, va fi legat în cer și dacă îl vom dezlega pe pământ, va fi dezlegat în cer.

Matei 16:19 – Și îți voi da cheile Împărăției cerurilor; și orice vei lega pe pământ va fi legat în ceruri; și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat în ceruri.

Ioan 14:12-13 – Adevărat, adevărat vă spun că cel ce crede în Mine, va face și el lucrările pe care le fac Eu; și va face [lucrări] mai mari decât acestea; pentru că mă duc la Tatăl Meu. Și orice veți cere în numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul.

Acum, unii oameni vor spune că promisiunile din Matei 16:19 au fost doar pentru Petru (și Papi), dar toți suntem moștenitori împreună cu Hristos și fii (adoptați, înfiați) și avem acces la Tronul lui Dumnezeu. (Și toată chestia cu Papa este ficțiune.)

Romani 8:15-17 – Căci nu ați primit duhul de robie, din nou spre frică; dar voi aţi primit Duhul înfierii, prin care strigăm: Avva, Tată. Duhul însuși mărturisește cu duhul nostru că suntem copiii lui Dumnezeu. Și dacă suntem copii, atunci și moștenitori; moștenitori ai lui Dumnezeu și comoștenitori cu Hristos; dacă suferim împreună cu [El], pentru ca și noi să fim slăviți împreună.

Galateni 4:6 – Și pentru că sunteți fii, Dumnezeu a trimis în inimile voastre Duhul Fiului Său, strigând: Avva, Tată!

Există câteva lucruri cu adevărat importante în acel pasaj pe care trebuie să le subliniem. În primul rând, acesta este un verset din care foarte puțini oameni înțeleg deplinătatea sensului imperativ al lui „Abba”. Este Tată, dar mai disperat. În limba caldeea a devenit atât de mult folosit în rugăciune încât a devenit un nume sacru pentru Dumnezeu, dar este un timp accentuat, mai degrabă când un copil în durere ar striga: „TATI!”

Celălalt punct este că, ca moștenitori cu Hristos, avem acces la tot ceea ce El are acces. Petru nu a fost singurul apostol, sau credincios sau fiu adoptiv. Cunosc realitatea legării și dezlegării, pierderii. Cuvintele noastre au putere și toți trebuie să fim mult mai atenți cu cuvintele noastre.

Dar apoi mai spune că putem să-L limităm și să-i stăm în cale prin lipsa noastră de credință!

Matei 21:21 – Isus a răspuns și le-a zis: „Adevărat vă spun că, dacă aveți credință și nu vă îndoiți, nu numai că veți face smochinului aceasta, ci și dacă veți spune muntelui acesta: Îndepărtează-te și aruncă-te în mare; se va face.

Matei 17:20 – Iar Isus le-a zis: Din cauza necredinței voastre; căci adevărat vă spun că, dacă veți avea credință ca un grăunte de muștar, veți spune muntelui acesta: Du-te de aici acolo; și se va îndepărta; și nimic nu vă va fi imposibil.

Dacă ai chiar și cea mai mică parte de credință, ca un bob de muștar, cea mai mică dintre toate semințele, atunci poți muta munții. Dacă ai cea mai mică fărâmă a lui Isus în tine, este mai mult decât suficientă autoritate pentru a face orice minune. Dar doar un pic din tine poate împiedica asta să se întâmple! Acesta este un exemplu al modului în care propria noastră credință, propriile noastre convingeri și așteptări, pot lega lucrurile.

Matei 9:27-30 – Și când Isus a plecat de acolo, doi orbi L-au urmat, strigând și zicând: [Tu] Fiul lui David, miluiește-ne pe noi. Iar când a intrat în casă, au venit la el orbii; și Isus le-a zis: „Credeți că pot să fac aceasta? Ei i-au spus: Da, Doamne. Atunci le-a atins ochii, zicând: După credința voastră să se facă. Și li s-au deschis ochii si Isus le-a poruncit cu asprime, zicand: Vedeti ca nimeni sa nu stie.

Deci, unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le facem aici pentru a-i ajuta pe oameni să se desfunde/ deblocheze și să meargă în plinătatea a ceea ce are El pentru ei, este să ne ocupăm de acest „filtru de tată”.

Este ca un fel de lentilă, ca un filtru prin care te uiți la Dumnezeu și care îi pune limite. Ca și cum L-ai pune pe Dumnezeu într-o cutie.

Ca protecția de limitare a vederii cailor, decât înainte, pentru un cal de curse, astfel încât tot ceea ce poate vedea este ceea ce este în față. De multe ori oamenii nu realizează că au făcut asta. Este ceva ce au învățat foarte devreme în viață de la Earth Dad/ Tatăl Pământesc. Este ca un tăietor de prăjituri în formă de Tatăl Pământesc în care încerci să-L strângi pe Dumnezeu.

Am sfătuit o soră al cărei tată a aruncat-o în portbagajul unei mașini cu pisici moarte – și o alta al cărei tată o încuia în dulap și invita oamenii să vină acasă de la bar și să o molesteze pentru bani. Când treci prin astfel de lucruri și apoi te rogi: „Tatăl nostru, care ești în ceruri, sfințească-se numele Tău”, este cu adevărat ceva stricat. Este greu să ai o relație corectă cu Tatăl Dumnezeu când nu ai avut niciodată un tată, sau el a fost un ticălos – sau mai rău.

Există tot felul de filtre pentru tată – chiar și straturi – și Dumnezeu vă va ajuta să le dezlegați. Dar vreau să petreci ceva timp să te gândești la modul în care relația ta cu Tatăl Dumnezeu ar putea să semene mult cu relația ta cu Earth Dad/ Tatăl Pământesc.

M-am sfătuit o dată cu acest frate în Texas. Avea un duh uriaș de frică și anxietate. A luat tot felul de medicamente pentru depresie și anxietate. Abia supraviețuia în Dallas, dar Dumnezeu îl chema în India!

Și nu știa cum să se descurce nici măcar prin ceea ce trecea acum. Îl speria. Făcea atât de multe în puterea lui. Așa că l-am întrebat pe Domnul: „Putem să ne rugăm și să luăm de pe el duhul fricii?”

Și Domnul spune: „Nu, nu poți.”

Am spus: „De ce nu?”

 „Din cauza filtrului de tată.”

Așa că insist și îi pun Domnului mai multe întrebări despre prin ce a trecut – și este oribil, pur și simplu oribil.

Așa că Îl întreb pe Domnul: „Putem să ne ocupăm de Filtrul Tatălui?”

 „Da, vorbește cu el despre asta.”

Și am făcut asta, așa că vorbesc cu el și îi spun: „Frate, știi de toate acele momente când tatăl tău te leagăna și te săruta și te tragea în poală și îți spunea cât de mândru este de tine și că poți face orice? Îți amintești toate acele vremuri?”

El a spus NU. Tatăl meu a murit când aveam doi ani.”

 „Da. Deci… șir de tați vitregi și de iubiți ai mamei care te-au bătut și tu ai învățat să ții capul în jos și să te ascunzi și să faci tot ce ține de puterea ta – pentru că mama nu te-ar ajuta și nimeni nu te-ar salva cu adevărat?”

 „Da, de unde ai știut?”

„Ei bine, tocmai asta îmi spune Domnul. Poți înțelege că ai învățat că, de mic copil, tații NU îți vor veni în ajutor, te vor abandona, nu sunt de încredere și că trebuie să faci aproape totul singur? Și ai toată această frică și chestii care te încurcă, le cam mustri în numele tău pentru că nu crezi că altcineva va veni să te ajute? Și asta nu va funcționa niciodată – demonii care se încurcă cu tine nu se tem deloc de tine. Ei doar chicotesc când încerci asta. Dacă nu faci asta în numele Lui Isus, pur și simplu nu va funcționa niciodată. Dar nu crezi că El va veni și te va ajuta.”

Și a început să vadă asta. Nu este atât de demonic, nu poți doar să-l mustri – este o minciună. Când un grăunte de nisip intră în coaja unei stridii, o irită, astfel încât secretă un fluid și face o perlă. Cu cât este mai mult acolo, cu atât devine din ce în ce mai mare. La fel ca stridiile, probabil nici nu ne dăm seama că o facem.

De aceea, ce e al tatălui de jos este important, pentru că ne modelează înțelegerea despre cine este Tatăl Dumnezeu. Și ar trebui să ne ajute să facem tranziția în timp ce suntem mici de la tatăl natural la Tatăl spiritual. Dar dacă nu sunt acolo sau sunt denaturați, nu putem trece fără probleme la Tatăl Dumnezeu. Și ajungem cu o percepție distorsionată sau parțială a cine este cu adevărat Tatăl Dumnezeu.

Treaba mea este să ridic o oglindă și să le arăt oamenilor: „Vezi că faci asta? Vezi că l-ai pus pe Dumnezeu într-o cutie în formă de tipul acela? Că, deși predici că Dumnezeu este iubire și El te va salva și citezi Psalmul 23 și toate astea – că nu crezi asta? Din cauza experienței tale cu Tatăl Pământesc, nu crezi că Dumnezeu va fi acolo pentru tine.”

Și a început să vadă asta, așa că ne-am rugat și i-am spus: „Ceea ce trebuie să facem este să ne pocăim pentru că îi spui lui Dumnezeu că este atât de special încât El poate iubi pe toți, în afară de tine – și asta este doar aroganță și mândrie. Ca și cum răutatea ta poate depăși bunătatea Lui. Nu poți dicta termenii relației tale cu Dumnezeu. El este mare și tu ești mic și nu poți face asta. Nu ai niciun cuvânt de spus.”

Este ca și cum ai avea o fiică de 13 ani și ea trece prin faza ei îmbrăcată în rebeliune, irascibilă, părinți stupizi. Și ea coboară din camera ei în fiecare dimineață și se zgâlțâie la tine și vorbește cu tine doar când vrea bani și nu își invită prietenii la ea pentru că îi este rușine de tine și crede că tu ca tată ești prost și urât.

Dar vei lua pentru ea tot ce poți obține pentru că ești tatăl ei, ești mama ei și vei lua tot ce poți obține și o iubești. Dar te vei ruga și vei spera că ea va trece peste asta și va îndura prin asta și vei încerca să profite la maximum de ea. Dar ar fi mult mai bine dacă ar coborî în fiecare dimineață și ți-ar săruta fruntea și ar vrea să meargă la Mall cu tine și ar fi fost cea mai bună prietenă a ta și ar fi vrut să-ți vorbească despre băiatul pe care tocmai l-a cunoscut. Ar fi mult mai bine, dar vei lua tot ce poți obține.

Ea este un copil – nu ar trebui să dicteze termenii relației. Dar o iubești și o vei lăsa și te vei ruga să treacă peste asta. Asta a făcut Tatăl Dumnezeu cu tine – și cu mulți alți oameni. Dacă venim la El doar când cineva este în spital sau avem nevoie de un loc de muncă sau cineva este în închisoare și doar credem că El este ca un stingător de incendiu, El va fi doar așa, insuficient, în acest caz.

 Dar ar fi mult mai bine dacă L-ai ține tot timpul de mână, dacă ai crede cu adevărat că El te va împinge pe leagăn și te va săruta și te va mângâia pe cap și alte lucruri.

Poate că nu ai avut niciodată un tată ca ăsta și poate că nici măcar nu poți înțelege cum ar putea Dumnezeu să facă asta – dar pot să te asigur că Dumnezeu El este, că El ce spune că va face, El o  și face.

Rugăciunea mea cea mai bună pentru tine ar fi să scoți acea lentilă, acel filtru – care lasă deoparte toate părțile lui Dumnezeu care nu se potrivesc în mod convenabil în experiența ta, și în viziunea ta asupra lumii, în sensul tău despre ceea ce crezi că este tata – și spune doar că îți pare rău. Pentru că este mândrie, este aroganță extremă, este la fel cu minciuna șarpelui din Grădină a spune: „Ei bine, Dumnezeu nu a vrut cu adevărat asta. El nu este chiar așa. Poate fi așa cu alți oameni, dar nu cu mine.” E o minciună.

Și vreau doar să spui că îți pare rău. Du-te la El și spune-i:

„Îmi pare rău că te-am pus într-o cutie. Îmi pare rău că te-am limitat în vreun fel. Îmi pare rău că am dictat termenii acestei relații. Te rog, ia acea lentilă și tai-o într-un milion de bucăți și nu mă lăsa să te mai pun într-o cutie. Doar intră și fii Dumnezeu pentru mine în orice fel vrei. Vreau să te țin de mână, vreau să vorbesc cu tine. Vreau să merg cu tine tot timpul. Arată-mi ce fel de Tată ești.”

Așa că m-am rugat pentru asta cu acel frate din Dallas. Și am luat Sabia Duhului și am spart discul de hochei într-un milion de bucăți. Și în timp ce el se ruga (și plângea), Tatăl mi-a spus: „De îndată ce lovește acea lentilă, vreau să te năpustești asupra lui ca un tigru și să-l iei în brațe și să-i spui cât de mult îl iubesc și smulge duhul fricii și al singurătății și ajută-l să-și umple paharul lui.” Asa am facut.

Nu era deloc obișnuit să se îmbrățișeze – dar l-am cântărit tare, așa că nu a avut prea mult de ales. S-a dovedit că era cu adevărat disperat după o îmbrățișare și era destul de bun la asta. Și am plâns amândoi și s-a eliberat. Ce onoare să fii mâinile și picioarele (și îmbrățișările)  lui Dumnezeu!

Vom trece de aici pentru a oferi mai multe detalii despre toate permutările acestui lucru. Nu te opri acum doar pentru că crezi că ai înțeles ideea generală. Este mult mai subtil decât atât. Există câteva studii de caz grozave în paginile care urmează și câteva lucruri pe care cred că trebuie neapărat să le auzi. Nu doar pentru a fi util pentru a-i ajuta pe alții să se elibereze, ci și pentru propria ta umblare cu Domnul.

Continuă să citești!

(fragment)

Click to access DadFilter-8-5×11.pdf

_______________________

Platon – Numai ceea ce este imuabil este real, realitate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.