Declarația ONU privind HIV / SIDA afectată de reglementările pentru legalizarea prostituției, drogurilor, sodomiei și extinderea educației sexuale

NEW YORK, 11 iunie (C-Fam) Adunarea Generală a adoptat o declarație cu privire la HIV / SIDA care promovează legalizarea prostituției, consumul de droguri, sodomie și eliminarea consimțământului părinților pentru tratamente de sănătate pentru minori.

Nu a fost adoptată prin consens, așa cum era anticipat, ci prin vot, ceea ce face un acord slab, conform convenției diplomatice și politice.

„Nu avem o unitate de puncte de vedere. Aceasta este trista realitate ”, a declarat ambasadorul Camerunului în timpul adoptării declarației de către Adunarea Generală.

El s-a plâns de încercările Statelor Unite, Europei, Canadei și ale altor națiuni occidentale de a impune o abordare „unică pentru toți” pentru a combate HIV / SIDA, incluzând mai multe elemente controversate, precum decriminalizarea comportamentelor ilegale.

Deși declarația finală nu solicită în mod explicit aceste politici sociale controversate, aceasta le implică cu tărie și va fi probabil interpretată de agențiile ONU ca și cum ar fi inclus-o ca mandat.

Camerunul a fost una dintre cele treisprezece delegații care au susținut încercările de eliminare a limbii controversate într-un vot final asupra a trei amendamente propuse de Federația Rusă.

Delegatul rus a deplâns că declarația nu poate fi adoptată în mod consensual și a regretat că încercările sale de a include limbaj despre responsabilitatea sexuală și promovarea stilurilor de viață sănătoase au fost respinse de țările occidentale.

Cât de exact aceasta corespunde obiectivelor sănătății publice și obligațiilor internaționale este un mister pentru noi”, a subliniat el.

El s-a plâns, de asemenea, de o „schimbare a concentrării” în modul în care agențiile ONU abordează HIV / SIDA prin promovarea noii noțiuni de „drepturi sexuale” în locul „drepturilor recunoscute la nivel internațional” consacrate în acorduri internaționale obligatorii.

Deoarece amendamentele au eșuat, Federația Rusă a supus întreaga rezoluție la vot, dar doar alte 3 delegații s-au alăturat ei pentru a vota împotriva rezoluției. Peste treizeci de delegații nu au votat.

Lipsa de sprijin pentru amendamentele rusești a mascat disconfortul pe scară largă cu declarația exprimată în declarațiile delegaților din Camerun, Guineea Ecuatorială, Maroc, Algeria, Brazilia, Bahrain (în numele Consiliului de Cooperare al Golfului), China, Iran, Ungaria, Guatemala , Irak, Belarus, Libia, Egipt, Sudan, Malaezia, Nicaragua, Bangladesh și Siria și Sfântul Scaun.

În declarațiile lor, delegațiile au respins elementele controversate și și-au reafirmat prerogativele naționale de a aplica declarația în conformitate cu propriile legi și politici. Cu toate acestea, spre deosebire de Rusia, ei erau dispuși să accepte limbajul controversat din document.

Ambasadorul Camerunului a folosit o zicală africană pentru a explica că voturile în favoarea rezoluției au fost în respectarea țărilor donatoare care finanțează răspunsul la HIV / SIDA.

Când căpetenia a ajuns în piața principală, nimeni nu i se opune”, a spus el, sugerând diplomatic că țările sunt supuse asistenței financiare occidentale.

Țările occidentale, la rândul lor, s-au plâns de lipsa recunoașterii explicite a drepturilor LGBT și de un limbaj mai prescriptiv privind „educația sexuală cuprinzătoare”.

Delegatul Statelor Unite a spus că aceste elemente sunt „centrale în răspunsul la HIV / SIDA”. Ea a acuzat țările care au sprijinit amendamentele rusești de „negarea științei” și de promovarea politicilor „regresive” și „neinspirate”.

Declarația, care va ghida activitatea sistemului ONU pentru prevenirea și tratarea HIV / SIDA, este adoptată la fiecare cinci ani. Deși nu este obligatoriu din punct de vedere juridic pentru state, este obligatoriu pentru sistemul ONU. Este important, deoarece HIV / SIDA este cea mai bine finanțată zonă a sănătății globale, doar SUA contribuind anual cu 7 miliarde de dolari.

Sursa: https://c-fam.org/friday_fax/un-declaration-on-hiv-aids-tainted-by-calls-for-legalizing-prostitution-drugs-sodomy-and-comprehensive-sexuality-education/

Traducearea: google translate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.