Despre “tată” și “mamă”: UE dictează absurdul prin instaurarea agendei Diavolului

Aparent, mulți știm în ce situație ne aflăm, deși oarecum paralizați de pretențiile absurde  și abuzatoare ale statului de drept clocite de ONG-urile sorosiste din UE și din lume, venite direct din iad, prin Parlamentul European. Ne amintim de prima familie, aceea a lui Adam și a Evei, de primii lor copii, Cain și Abel. Cum trăiau ei ca familie într-o frumoasă armonie până ce s-a insinuat între ei Diavolul, alegoric prezentat prin vorbirea șireată a șarpelui.  Cuvintele sunt ca o sămânță, bună sau rea. Acele vorbe viclene ale diavolului au fost o sămânță foarte rea care a adus moartea spirituală a proto-părinților noștri, și blestemul, în loc de binecuvântare.

Moartea si viața sunt în puterea limbii; oricine o iubește, îi va mânca roadele. (Proverbe 18:21)

Ce seamănă omul, aceea va si secera.  Cine seamănă în firea lui pământească va secera din firea pământească putrezirea; dar cine seamănă in Duhul va secera din Duhul viața vesnică. (Galateni 6:7-8)

Atunci când partida fariseilor refuza să primească cuvintele și învățătura lui Dumnezeu, Domnul Isus le-a spus franc, în față, realitatea. Cuvintele Sale erau  o “sămânță” care aduce viața pentru oamenii care o primesc și o ocrotesc spre rodire!

“Pentru ce nu înțelegeti vorbirea Mea? Pentru că nu puteți asculta Cuvântul Meu.Voi aveți de tată pe diavolul; și vreți să împliniți poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaș; și nu stă în adevăr, pentru căi în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui, căci este mincinos și tatăl minciunii.” (Ioan 8:43-44) – subliniere adăugată.

Pe de altă parte, am crede că mjoritatea oamenilor înțeleg, ca și noi, dar se complac că nu e nimic atât de grav în această „noutate”, o poleială a minciunii și exagerării: să nu mai folosim acest termen corect de adresare și de rspect folosit pentru tată: un “bărbat care are copii; nume pe care i-l dau acestui bărbat copiii săi când i se adresează sau când vorbesc despre el ori pe care și-l dă el însuși când vorbește cu copiii săi” (conform dexonline.ro), respectiv pentru mamă, „femeie considerată în raport cu copiii ei, nume pe care i-l dau copiii acestei femei când i se adresează sau când vorbesc despre dânsa”. Însă, absurdul situației pretinse de  Big Brother UE e și mai amplu, începând de la nașterea copilului, să nu i se treacă în acte genul, pentru ca el însuși să hotărască care va fi. Până și nenea Charles Darwin ar zice: fără îndoială, acești decidenți ori se trag din maimulță, cum am speculat eu, lucru de care m-am dezis, ori ei sunt căzuți din lună!  Nici una, nici alta, dar ei urmează punct cu punct (pas cu pas cum ar zice dl Werner Iohannis), agenda proprietarului multinaționalelor ONG-uri, George Soros.

Dar pe cine slujește acest omniprezent slujitor al ideologiilor absurde tot mai  implementate  în aceste ultime decenii, când lumea se precipită spre un deznodămând îngrozitor? Ați ghicit, că doar nu e prea greu. Omul, din punct de vedere spiritual, îl are de stăpân ori pe Diavolul, ori pe Dumnezeu. Fariseii din primul secol, care-l aveau de tată pe diavol,  par nevinovați comparativ cu reprezentanții acestei ideologii absurde, de azi, care sunt vrăjiți de bani, de popularitate, de înaltele funcții care de fapt nu li se cuveneau, situație constatată prin slaba lor prestație.

Însă, e bine de știut că vina ne aparține tuturora, că am ajuns în această situație care pare fără ieșire: nu ne-am făcut datoria în dreptul nostru. Ca tați (și mame), ca oameni creați de Dumnezeu, nu ne-am îndreptat spre Isus,  brațul Său salvator,  Mesia, Hristos, căci “oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit.“. (Romani 10:13)

Isus, Fiul al lui Dumnezeu vin veșnicie, s-a născut ca om din Fecioara Maria, prin lucrarea supranaturală a Duhului Sfânt.  Dar deși a fost ispitit de diavolul, a trăit o viață sfântă, curată și fără de păcat. Astfel, jertfa Sa de la cruce a fost acceptată  de Dumnezeu, că El a împlinit Legea pedepsei în locul păcatelor oamenilor – “care a fost dat din pricina fărădelegilor noastre, si a înviat din pricină ca am fost socotiți neprihăniți.”, prin credința în Isus. (Romani 4:25).

Așadar, prin Adam, ca oameni am pierdut autoritatea pe care omul o primise de la Dumnezeu, de a stăpânii pământul și tot ce curinde el și de a se înmulții –  autoritate pe care diavolul i-a substituit-o, prin viclenie și minciună, însușind-o el (vidi Geneza 3):

Dumnezeu i-a binecuvantat si Dumnezeu le-a zis: “Cresteti, inmultiti-va, umpleți pământul si supuneți-l; si stăpâniți peste pestii mării, peste păsările cerului si peste orice viețuitoare care se miscă pe pământ.” (Geneza 1:28) – subliniere adăugată.

Dar, prin Jertfa Sa de sânge, Isus l-a învins pe diavol, n-a căzut în capcanele sale, și astfel am fost răscumpărați de sub stăpânirea acestui înșelător, adică toți cei ce au credință și har de la Dumnezeu:

Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu; nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. (Ioan 1:12-13)

Creștinii practicanți, cu o viață de credință normală, care iau toată armura lui Dumnezeu cf. Efeseni 6:10-18, ei pot și trebuie să se împotrivesă diavolului, să nu-i dea vrăjmașului niciun topos (loc) din viața lor, și diavolul (demonii, duhurile demonice) vor fugi, dacă facem voia lui Dumnezeu și suntem călăuziți de Duhul.

Smeriti-va, dar, sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă inalțe. Si aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El insusi ingrijeste de voi. Fiti treji si vegheati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneste si caută pe cine sa inghită. Impotriviți-vă lui tari in credință, stiind ca si fratii vostri in lume trec prin aceleasi suferinte ca voi.” (1 Petru 5:6-9) – subliniere adăugată.

În Vechiul Testament, citim cum Dumnezeu i-a asigurat victoria poporului Israel în fața unor popoare mai mare la număr și mai puternice. Pentru NT și vremea de acum, ce acolo era în mod fizic, acum se ia în mod spiritual: avem de dus o luptă spirituală, cu armele cuvântului biblic, conform Efeseni 6: 10-18.

„12. Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti. 13. De aceea, luati toata armura lui Dumnezeu, ca sa va puteti impotrivi in ziua cea rea si sa ramaneti in picioare, dupa ce veti fi biruit totul. 14. Stati gata, dar, avand mijlocul incins cu adevarul, imbracati cu platosa neprihanirii, 15. avand picioarele incaltate cu ravna Evangheliei pacii. 16. Pe deasupra tuturor acestora, luati scutul credintei, cu care veti putea stinge toate sagetile arzatoare ale celui rau. 17. Luati si coiful mantuirii si sabia Duhului, care este Cuvantul lui Dumnezeu.18. Faceti in toata vremea, prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri. Vegheati la aceasta, cu toata staruinta, si rugaciune pentru toti sfintii…” (Efeseni 6: 10-18) – subliniere adăugată.

Creștinul normal are autoritate delegată și putere de a fi în ofensivă împotriva uneltirilor diavolului, de orice natură ar fi:

„Apoi Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Sai si le-a dat putere sa scoata afara duhurile necurate si sa tamaduiasca orice fel de boala si orice fel de neputinta. […] Vindecati pe bolnavi, inviati pe morti, curatati pe leprosi, scoateti afara dracii. Fara plata ati primit, fara plata sa dati”. (Matei 10:1; 10:8)

„Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine va face si el lucrările pe care le fac Eu; ba incă va face altele si mai mari decât acestea, pentru ca Eu Mă duc la Tatăl;  si orice veți cere in Numele Meu, voi face, pentru ca Tatal sa fie proslavit in Fiul. Daca veti cere ceva in Numele Meu, voi face.” (Ioan 14:12-14)

„16. Cine va crede si se va boteza va fi mantuit; dar cine nu va crede va fi osandit. 17. Iata semnele care vor insoti pe cei ce vor crede: in Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi in limbi noi; 18. vor lua in mana serpi; daca vor bea ceva de moarte, nu-i va vatama; isi vor pune mainile peste bolnavi, si bolnavii se vor insanatosi.” (Marcu 16:16-18)

Cerem, adică și poruncim, în Numele lui Isus, ca dracii să iasă, ca boala și durerea să plece, să părăsească acel om  – boli și dureri plămădite acolo în om  de draci, de demoni, de duhurile necurate, ca o consecință a neascultării omului de Dumnezeu (Deuteronom 28:15-68), situație în care diavolul are drept și acces – căcir creștinul normal al împărăției lui Dumnezeu are și autoritate și putere, în Numele lui Isus.

Să luăm seama că avem dublă cetățenie, fizic suntem cetățeni pe pământ, așa cum știm și ne vedem în mod normal. Dar, din punct de vedere spiritual, în mod supranatural (Efeseni 2:6, Coloseni 3:1;3; Galateni 2:20 etc) noi suntem ascunși cu Hristos în Dumnezeu, în al treilea cer, împreună cu Isus, deasupra diavolului care are acces numai până în cerul al doilea.

Sumarizare. Noi, creștinii autentici, trebuia și trebuie să împlementăm împărăția lui Dumnezeu, și s-o extindem mereu, să nu permitem așezarea și instaurarea puterilor demonice în zona noastră teritorială de activitate, ci să proclamăm zone libere de influențe demonice … prin rugăciune și poruncire, în Numele lui Isus, să limităm și să legăm puterile demonice, să le împingem afară din granițele noastre teritoriale.

_____________________

3 thoughts on “Despre “tată” și “mamă”: UE dictează absurdul prin instaurarea agendei Diavolului

 1. Mamă și tată

  Mamă și tată, cuvinte sfinte
  Înfierate de fiare progresiste
  Condamnate de anticriști
  Nemiloși și bolnavi globaliști.

  Fiara ce azi se ridică
  A umplut pământul de frică
  Ne vrea pe toți reeducați
  Cu ideologii de atei frustrați.

  Voi vreți lagăre de reeducare
  Ne vreți pe toți oi de tăiere
  Vreți stăpânire pe viața noastră
  Vă dați dumnezei care salvează.

  Dumnezeu a creat pe pământ pe tată
  El a făcut și pe femeie drept mamă
  Oricât vă luptați să negați Adevărul
  El e în veci rămâne-aici Creatorul.

  Degeaba ne vreți și copiii ca robi
  Îi educați confuzi și-i faceți roboți
  Dumnezeu a pus în sufletul lor
  Gândul veșniciei ce-i drept ajutor.

  Însă voi ofițeri ai negurii vremii
  Nu uitați de Tatăl din ceruri
  O s-aducă judecata dreptății
  Vă va osândi în Ziua Judecății.

  Rămâi pe redute tu mamă și tată
  Dumnezeu va face dreptate odată.
  Numele vostru e scris în Cuvânt
  Și-i păzit de Domnul Cel Sfânt.

  Simion Ioanăș

  Mamă și tată

 2. Pingback: Despre “tată” și “mamă”: UE dictează absurdul prin instaurarea agendei Diavolului – Revista ARMONIA – Saltmin Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.