Un arab cu studii în România, se întoarce dela islam la Hristos printr-un vis cu Isus

Nabil Abu-Baker,  bine documentat, își povestește procesul convertirii sale prezentând date interesante și necunoscute despre islam.

Nabil Abu-Baker povestește captivant și bine documentat procesul convertirii sale, prezentând date interesante și necunoscute despre islam.

Între minutele 18 și 23, Nabil pvestește despre patru lucruri care au fost cele mai grave din viața lui Mohamed

1) Revelația lui Mohamed. El a primit mesajul pe când era într-o peșteră. Și credea că era posedat de un drac și s-a speriat. Dar în acea perioadă istorică, arabii trăiau în grupuri (comunități) mici, se cunoșteau unii pe alții foarte bine și cine făcea ceva rău, foarte grav, și cine era posedat, automat era alungat și putea să moară, și-ar fi distrus reputația și familia, ca urmare era expulzat din comunitate. Așa că Mohamed s-a decis să se sinucidă. S-a urcat într-un loc înalt și a încercat de trei ori să se arunce în gol, dar de fiecare dată i-a apărut o voce care i-a spus Nu te arunca!
2) Mohamed a fost pentru aproximativ 6 luni vrăjit și vraja aceasta o făcuse un om care-i dorea răul. Vraja venea de la faptul că i se luase un pieptene personal care îl pusese într-o fântână. N-a scăpat de vrajă decât după câteva săptămâni când găsise și scosese pieptenul…Problema consta în faptul că în momenele de vrajă el îl hulea pe Alah și îl lăuda pe Satan; și ucenicii scriau acele versete în Coran. Când vraja s-a terminat, el le-a zis: Ștergeți-le.
3) Viața imorală. Mohamed avea peste 50 de ani atunci când a lua o soție care se numește Aișa care avea 6 ani. Și Aișa s-a mutat la el în casă și au fost soț și soție oficial când ea avea 9 ani. Ceea ce azi se numește pedofilie și se pedepsește cu închisoare.
4) Al patrulea lucru care a fost cel mai culminant, aicea am zis STOP, a fost terorismul și violența din viața lui Mohamed. […] Intemeietorul religiei islamice a fost el  însuși violent, în sine, a omorât mulțime de oameni, a pornit cele mai multe războaie din intenția lui personală.
În schimb, fondatorul religiei creștine, Isus Hristos, El n-a făcut lucrul acesta. Ci oamenii, secole după Isus Hristos, au făcut cruciadele pentru că așa au crezut ei, și așa au interpretat ei Biblia. Dar Isus Hristos, n-a omorât pe nimeni… [dimpotrivă, El a  poruncit iubirea aproapelui nostru. Și El însuși și-a dat viața Sa ca jertfă pentru păcatele oamenilor, ca să poată să aibă (oricine crede în El) iertarea de păcate față de Dumnezeu și viața veșnică în raiul din Cer]  Notă red.: paranteza pătrată se subânțelege, aparține editorului. 

One thought on “Un arab cu studii în România, se întoarce dela islam la Hristos printr-un vis cu Isus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.