MIREASA LUI ISUS CRISTOS

Să ne bucurăm, să ne veselim şi să-I dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soţia Lui s-a pregătit şi i s-a dat să se îmbrace cu in subţirestrălucitor şi curat.” (Inul subţire sunt faptele neprihănite ale sfinţilor.) Apoi mi-a zis: „Scrie: Ferice de cei chemaţi la ospăţul nunţii Mielului!” Apoi mi-a zis: „Acestea sunt adevăratele cuvinte ale lui Dumnezeu!”
Apocalipsa 19:7-9

Domnul se întoarce pentru o mireasă care va fi considerată vrednică de El. Isus nu se întoarce pentru o mireasă care locuiește într-un palat confortabil, care a avut întotdeauna totul fără să depună vreun efort sau pe care nu a stresat-o nimic, niciodată. Mireasa Lui Cristos va fi fost purificată prin foc, se va fi „pregătit” și „i se va da să se îmbrace cu in subțire, strălucitor și curat”, care reprezintă „faptele drepte ale sfinților”. Versetul 8 din versiunea Biblia amplificată spune:

  • Apocalipsa 19:8  Și i s-a dat să se îmbrace cu in subţire, strălucitor şi curat [alb, radiant].” (Inul subţire este [semnifică, reprezintă] faptele neprihănite [integritate, dreptate, conduită dreaptă, evlavioasă, curată înaintea Lui Dumnezeu] ale sfinţilor [poporul sfânt al Lui Dumnezeu]). (Cu traduceri din Biblia Amplificată între paranteze pătrate.)

Toate aceste fapte drepte ale sfinților le includ și pe cele din perioadele de necazuri și presiune (Marcu 13:1-13, Marcu 13:24-27, Apocalipsa 12:11-12, Apocalipsa 12:17).

Din când în când, îi aud pe unii creștini care spun că Domnul nu se întoarce pentru o „mireasă maltratată”. Și unii spun și chiar că: „Dumnezeu nu i-ar lăsa niciodată pe copiii Săi să sufere”. Sincer, când aud comentarii de acest fel, mă întreb dacă citim aceeași Biblie sau dacă acești creștini citesc cu adevărat Cuvântul Lui Dumnezeu.

Biblia ne spune că oamenii Lui Dumnezeu trec și prin suferințe, uneori. Dumnezeu L-a dat pe însuși Fiul Său, să fie zdrobit prin cea mai mare suferință, pentru mântuirea noastră.

Continue reading:  carmenpuscas.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.