Andrei & Filip: Este bine să ieși din cult?

Majoritatea creștinilor cu inima sinceră, cu legea morală a lui Dumnezeu în inima lor, activă, deseori și-au pus întrebarea Ce să fac?, atunci când au văzut că mai marii lor nu păstrează foarte scrupulos și curată nici legea morală, și nici Scriptura lui Dumnezeu.

Toți acești oameni care s-au trezit și au început să expună bisericii toate aceste neconcordanțe, dintre învățătura tradițională și Scriptură, au început să fie prigoniți, prima data de către liderii religioși și, sincer, nu cunosc nicio excepție.

Așa s-a născut Inchiziția, așa Biserica Catolică a ucis o mulțime nemăsurabilă de creștini care s-au trezit și au constatat că învățătura bisericii catolice s-a depărtat de la originalul bisericii primare, din vremea apostolilor și a timpului următor acestora.

 Ortodocșii au prigonit pe catolici și invers.  Catolicii au prigonit pe luterani, luteranii pe baptiști, baptiștii pe metodiști, metodiștii pe penticostali, penticostalii pe carismatici, carismaticii pe cei care au venit după și care s-au schimbat și tot așa.

Oare de ce noi oamenii suntem atât de răi câteodată? De ce religia a stat la baza celor mai mari războaie și măceluri din istorie? De ce religia și reformele spirituale care au o intenție bună și rezultate bune au provocat atât de multe răni între oameni.  Ce se întâmplă cu noi oamenii, de ce suntem atât de răi, de ce nu ne putem înțelege unul cu altul, deoarece nu sunte de aceeași religie? Vedem problema asta pe vremea apostolilor? Ce se întâmplă cu noi, de ce ne urâm unul pe altul când cineva dorește să guste mai mult din Dumnezeu este ucis, maltratat, jignit, pus la colt și nesalutat pe drum…?

Bine a zis cine a zis: Nici blestematu ăsta de covid nu ne-ar ucide cum ne ucidem noi între noi, oamenii. La origine suntem frați de sânge și ne-am ucide unul pe altul ca pe niște animale, ca niște idioți, ne trezim la bătrânețe și scriem despre bătăile sângeroase din tinerețe. Ce se-ntâmplă cu omenirea, de ce creștinismul care era menit să aducă pace în inima oamenilor, a ajuns să dezbine cel mai mult oamenii. Niciuna din aceste reforme nu mai este ce era la început. Ăsta-i un adevăr puternic. Nici ortodoxia nu mai este, ce era odată. La origine era foarte diferită. Nici baptiștii, nici penticostalii nu mai sunt ce au fost, nimeni. Supărați-vă pe mine, apostrofațiți-mă sau faceți ce vreți, dar eu nu mă mai pot minți. Nici un cult sau religie creștină de pe planetă nu mai este cum era odată.

Însă, ultima și cea mai importantă alegere pe care au făcut-o toți acești reformatori, știți care a fost? Toți, absolut toți, au putut face cu adevărat o trezire doar atunci când au ieșit din cult. Când au ieșit afară din biserica în carea au crescut. Abia atunci au putut să predice adevărul cu putere. În biserica lor nu erau lăsați, erau torturați fizic sau psihic, dar după ce au ieșit din sistemul acela religios, au fost liberi pentru Dumnezeu, iar apoi au făcut lucruri mari.

Așadar, pentru prima data în istoria Andrei și Filip, vă mărturisim că noi nu mai suntem în niciun sistem religios, am ieșit în mod official din mijlocul organizațiilor religioase din motive transparente. Dar în esență, vrem să știți că de astăzi (9 august 2020) înainte noi nu ne mai identificăm cu niciun cult, nci evanghelic, nici penticostal, nici orthodox, nici catholic, suntem doar creștini, și atât. Știm că voi nu prea înțelegeți, dar din punct de vedere biblic și istoric, asta este singura soluție.  M-am săturat să apăr oameni care fac prostii. M-am săturat să-i chem pe oameni la un cult care au părți nebiblice. Eu vreau să0l cunoască pe Isus. Vreau să fim frați în Domnul și să vorbim despre Dumnezeu care vrea să ne unească prin dragoste, nu prin culte, religii și sisteme religioase. Sincer, nu vreau să supăr pe cineva, dar am văzut o mulțime de lucruri, fapte, și acțiuni care nu au dat dovadă nici de dragote, nici de pocăință, nici de înțelepciune și nici de sfințenie. Nu poți predica Evanghelia deoarece atunci când încerc să-L prezint pe Isus al Bibliei, care nu este în vreun cult sau denominație religioasă, sunt atacat de faze precum Dar tu ce ești? De ăla? A, cu ăla am băut, am făcut bătăi, am mers la fete ș.a.m.d., Vă rog să nu vă supărați pe mine. Sincer, eu nu-i condamn, dar am luat decizia să nu mă mai identific cu niciun cult. Vreau în sfârșit ca oamenii să-l vadă în noi pe Isus, și nu un anume cult, denominație. Deci, acesta să fie un avertisment pentru cei ce ne cunosc, noi nu ne mai identifică și nu mai suntem de accord cu faptele și cu acțiunile pe care unele persoane le-au făcut din această denominație.

Uff, n-am crezut niciodată c-am să spun aceste cuvinte vreodată.

Dragi frați din denominația din care ne-am despărțit, vă transmitem un mesaj. Vă iubim. Vă apreciem. Toată munca și investițiile bune pe care le-ați făcut în viața noastră. Apreciem răbdarea și dragostea cu care ne-ați crescut până în urmă cu ultimul timp și suntem pe deplin recunoscători. Dumnezeu să vă binecuvinteze pentru asta! Și să vă dacă să înțelegeți că, dacă doriți experiențe cu Hristos, prin Duhul Sfânt, puternice, trebuie să faceți și voi pasul pe care l-am făcut noi.

Acum înțelegi de ce scrie: ‘Ce legătură este între neprihănire și fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul? De aceea, ieșiți din mijlocul lor, și despărțiți-vă de ei, zice Domnul. Nu vă atingeți de este necurat și vă voi primi.’  Vezi? Nu se spune nimic de o religie sau că nu sunt premise diferențele de învățătură. De fapt scrie că nu sunt premise legătirile dintre fărădelege și neprihănire. Deci, dacă într-o comunitate fărădelegea începe să capete contur, Dumnezeu spune clar: Ieși din mijlocul lor. Despărțiți-vă de ei.

Te rog să nu mă înțelegi greșit, nu vreau să spun că fărădelegea a atins culmi înalte acolo, nu vă gândiți la prostii și la ce nu am spus. Prin faptul că am ieșit, nu vrem să spunem că nu sunteți mântuiți. Isus, se prezintă, iartă și vorbește și acolo, dar se poate mai mult, îndrăzniți frații mei, îndrăzniți, să treceți peste bariere, îndrăzniți să vă ridicați și să cereți Domnului lumină și răspunsuri. Fiți tari, oameni buni, fiți tari în Domnul! Sunteți iubiții Domnului, dar deschideți ochii și vedeți ce vă spune Dumnezeu în șoaptă.

Așadar, am depus bisericii locale și întregului cult un document prin care am anunțat oficial ieșirea din rândul membrilor acelei biserici și din întregul cult. Nu mai suntem nici penticostali, nici baptiști, nici ortodocși, nici catolici. Noi, Andrei și Filip, suntem creștini. De astăzi înainte activitatea Andrei și Filip ni se va schimba radical. Vrem să vorbim despre cum să-L cunoști pe Dumnezeu cum nu ai mai auzit vreodată. Și, mai ales tu, draga mea Putna, vei auzi lucruri minunate despre tine și despre oamenii pe care îi adăpostești. Oameni ai Putnei, vă iubim din toată inima.

Am primit nenumărate cereri și oferte să plecăm în alte părți. Ni s-au oferit biserici pe care să le păstorim. Ni s-au oferit case, locuri de muncă, locuințe, locuri de misiune și multe altele. Dar inima noastră bate puternic pentru tine, Putna. Isus te iubește și vrea să ți se arate cum n-a mai făcut-o vreodată.

Așadar, de astăzi înainte ne puteți crede că nu vă chemăm la vreun cult, ci vrem să-L cunoști pe Isus acolo unde ești, dar să-l cunoști într-un mod în care să-ți schimbe viața.

Dragi ascultători, gândiți-vă la ce ați auzit astăzi, reflectați și răspundeți-vă la această întrebare: Dacă constați că biserica ta și rânduiala bisericii în care ai crescut, nu corespunde cu originalul, ai puterea să renunți la biserica în care ai crescut ca să cauți, ca să găsești și să trăiești creștinismul original?

Oameni dragi, fiți binecuvântați!

One thought on “Andrei & Filip: Este bine să ieși din cult?

 1. Iosif

  Isus Hristos este Domnul, si este de doua milenii prezent pretutindeni pe Terra, chemând de la o margine la alta prin Cuvânul AAAE, în toate limbile natiunilor omenirea, la partasia dragostei Împaratiei cerurilor, în Duh si Adevar. Îndemnul d-voastra (cred eu) nu este, cu certitudine, gândul lui Hristos, iar o iesire fizica din adunare si o izolare, va va slabi puterea si mai tare, devenind victime sigure în mâinile vrasmasului Bisericii lui Hristos !

  Ei stăruiau în învăţătura apostolilor, în legătura frăţească, în frângerea pâinii şi în rugăciuni.

  Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune.
  Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii, şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie.

  Fiti binecuvântati si luminati !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.