Pilula de suflet – 3 iunie

ASCULTAREA DE DUMNEZEU NE FACE FERICIȚI

Picture

  • Să faci ce este plăcut şi bine înaintea Domnului, ca să fii fericit şi să intri în stăpânirea ţării aceleia bune, pe care Domnul a jurat părinţilor tăi că ţi-o va da – Deuteronomul 6:18

Dumnezeu ne promite binecuvântări uimitoare în Cuvântul Său și tot ceea ce El cere de la noi este “să facem ce este drept și bun înaintea Lui”. Atunci când trăim în ascultare, Îl împuternicim pe Dumnezeu să lucreze în numele nostru, să ne binecuvânteze, să ne protejeze și să facă în așa fel încât planul minunat pe care Îl are pentru viețile noastre să se împlinească. Când facem contrariul, ne facem rău singuri, deoarece împuternicim puterile întunericului să ne atace și să ne distrugă.

Bunăstarea noastră depinde de nivelul de ascultare. Chiar și atunci când deciziile greșite ale celor din jurul nostru ne afectează, atâta timp cât rămânem în palma Lui Dumnezeu, El va transforma tot răul în ceva benefic pentru noi pe termen lung. Nici unul dintre noi nu depunem efort pentru schimbare, când ne merge bine, ci doar atunci când trecem prin greutăți și nu mai avem altă soluție. În timp ce lucrurile merg bine, natura noastră carnală încearcă să reducă la tăcere avertismentele duhului nostru născut din nou (prin unirea cu Duhul Sfânt) și începem să ne încredem în noi înșine. Suntem tentați să credem că putem face totul singuri, fără ajutorul Lui Dumnezeu. Dacă cădem în capcana mândriei, ne facem rău singuri, fără „ajutorul” dușmanului.

Numai trăind o viață de ascultare, iubindu-L și lăudându-L, pe Dumnezeu putem intra în posesia a tot ceea ce a pregătit Domnul pentru noi. Cea mai fericită viață, pentru fiecare dintre noi este cea pe care Dumnezeu a planificat-o dinainte de a fi vreunul dintre noi. Cu cât urmăm mai mult planul Lui Dumnezeu, cu atât suntem mai fericiți aici, acum, precum și toată eternitatea!

Rugăciune sugerată: Îți mulțumesc din inimă Domnul meu, că dorești ca totul să meargă bine în viața mea și vrei să beneficiez de tot ce ai pregătit pentru mine! Dar Tu nu mă forțezi să fac ce este bine. Îmi pare atât de rău pentru toate momentele în care am ratat ceea ce aveai pregătit pentru mine și am făcut lucrurile în felul meu. Știu că o mare parte din problemele și durerile mele au fost din vina mea. Te rog ajută-mă să aud mai clar instrucțiunile Tale și să le urmez, mai ales când par absurde. Am învățat că tocmai în soluțiile care sfidează logica umană, Tu strălucești cel mai mult, pentru că acestea dovedesc puterea Ta de a face minuni! Îți mulțumesc pentru toate miracolele, dragostea și grija de până acum și pentru cele cu care vei continua să mă binecuvintezi! În Numele Lui Isus, amin!

Sursa: https://www.carmenpuscas.com/bdquopilulerdquo-pentru-suflet—luna-iunie.html#3

One thought on “Pilula de suflet – 3 iunie

  1. Pingback: ASCULTAREA DE DUMNEZEU NE FACE FERICIȚI – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.