John MacArthur – Copleșit de Anxietate?

Având în vedere frica și incertitudinea, generate de actuala pandemie COVID-19, considerăm această serie de John MacArthur ca fiind chiar mai oportună acum decât atunci când a fost lansată prima dată în urmă cu opt ani.  – Daniel Branzei 

John MacArthur a publicat inițial următorul text la 1.XI.2012

Anxietatea, frica, îngrijorarea și stresul sunt cuvinte cunoscute în zilele noastre și experiențe familiare pentru mulți. Din ce în ce mai multe auzim despre o formă extremă de anxietate, denumită „atac de panică”.

Ceea ce a fost cândva un exemplu rar și extrem de anxietate, a devenit înfricoșător de comun în societatea noastră. Atacurile de panică sunt, de obicei, legate de o frică nefondată – una atât de copleșitoare, încât încordează inima unei persoane, o face să bată mai repede,  produce frisoane sau transpirație, iar persoana se simte complet incapabilă să facă față momentului.

Anxietatea este, la baza ei, un răspuns necorespunzător în lumina circumstanțelor. Este foarte diferită de grijile și preocupările din viață care determină ca oamenii să asiste la afaceri într-un mod responsabil. Stresul și presiunea nu sunt dușmanii. De fapt, de multe ori acestea sunt lucruri bune, întărindu-ne pentru a îndeplini provocările pe care Dumnezeu le pune în fața noastră în viață.

Apostolul Pavel a scris că, în afară de presiunea externă neobișnuită pe care trebuia să o facă, cum ar fi persecuția, greutățile și închisoarea, el a avut și presiunea internă zilnică „de îngrijorare pentru toate bisericile” (2 Corinteni 11:28). În ciuda acestui fapt, el avea spațiu în inima sa pentru a simți anxietatea celorlalți, pentru că a continuat să scrie: „Cine este slab, fără să fiu slab? Cine este condus în păcat fără grija mea intensă? ” (2 Corinteni 11:29). […]

Continue reading https://barzilaiendan.com/2020/04/13/john-macarthur-overwhelmed-by-anxiety/

One thought on “John MacArthur – Copleșit de Anxietate?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.