De ce nu ne simțim totdeauna victorioși

În primii ani ai vieții de credință, am crezut că adevărații predicatori și slujitori ai Domnului au o credință neclintită, nu se îndoiesc niciodată, sunt mereu veseli și nu au probleme reale, pentru că Dumnezeu îi iubește mai mult decât pe noi ceilalți. Sufeream de câte ori răspunsul Domnului la rugăciuni întârzia și avem momente de îndoială că voi primi ceea ce cer. La fel și atunci când greutățile vieții mă copleșeau și mă făceau să mă îndoiesc de dragostea Domnului.

Dar nu era deloc așa! După ce am acordat mai multă atenție la ceea ce spun slujitorii Domnului care trăiesc ceea ce predică despre ei înșiși în mesajele lor, mi-am dat seama că și ei, ca noi toți, trec prin tot ce am menționat mai sus în momente diferite din viață. Războiul dintre Dumnezeu și Satan va continua cât timp mai există acest Univers. Pentru că diavolul nu Îi poate face rău în mod direct Lui Dumnezeu, încearcă să ne distrugă pe noi, preaiubiții Lui.

Care este de fapt adevărul? În această dimineață, Duhul Sfânt mi-a descoperit un adevăr uriaș care ne ajută să înțelegem de ce nu suntem tot timpul victorioși în umblarea noastră cu Domnul. Atâta timp cât trăim în aceste trupuri fizice, firea noastră este în mod normal mai puternică decât duhul. De când ne-am născut din nou, duhul nostru a fost transformat, devenind nou și perfect, prin unirea cu Duhul Sfânt care a venit să locuiască în noi. Cât timp suntem în prezența ungerii Duhului Sfânt într-un serviciu divin, studiem Biblia, avem părtășie cu alți credincioși puternici sau ne rugăm și ne închinăm lui Dumnezeu, Duhul Sfânt care trăiește în noi preia controlul. Ori de câte ori se întâmplă acest lucru, permitem roadei Duhului Sfânt să învingă natura noastră carnală și să se manifeste în noi. Atunci „dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor” (Galateni 5: 22-23) se manifestă în noi și prin noi. Dar, când suntem obosiți, supărați, răniți sau trecem prin greutăți prea mult timp, natura noastră carnală oprimă manifestarea Duhului Sfânt și preia controlul, determinându-ne să simțim și să ne comportăm exact pe dos.

Continue reading carmenpuscas.com/blog

One thought on “De ce nu ne simțim totdeauna victorioși

  1. Pingback: De ce nu ne simțim totdeauna victorioși – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.