Mandatul de avort HHS al lui Obama a fost respins în instanță – nu poate forța afacerile creștine să finanțeze avorturile

Alianța Patronală Creștină (CEA) a obținut o victorie majoră pentru libertatea religioasă în folosul actualilor și viitorilor membri.

Curtea Districtuală a Statelor Unite pentru districtul Dakota de Nord a decis că mandatul abortiv în temeiul Affordable Care Act (ACA), precum și „acomodarea” ulterioară, împovărează exercițiul religios al membrilor CEA și încalcă Legea de Restaurare a Libertății Religioase din 1993.

„Este o mare victorie pentru angajatorii creștini care cred în asistența medicală de înaltă calitate care promovează protejarea vieții umane. Decizia ne permite să ne urmăm cu fidelitate misiunea de a uni și echipa angajatorii creștini cu susținere, resurse practice și oportunități de impact colectiv pentru bunăstarea angajaților, organizațiilor și comunităților pentru gloria lui Dumnezeu”, a declarat Jim Mischel, președintele CEA.

Prin această hotărâre, membrii CEA sunt scutiți de mandatul abortiv, de acomodare și de orice amenzi asociate cu nerespectarea mandatului în trecut. Judecătorul Hovland a stabilit că CEA și „membrii” ei vor suferi un prejudiciu ireparabil al capacității lor de a-și exercita convingerile religioase, cu excepția cazului în care guvernul este reținut în aplicarea mandatului abortiv împotriva lor”.

„Dincolo de a face parte dintr-o rețea unită și de a avea acces la resurse pentru a consolida angajamentul de a opera o organizație cu valori creștine, actualii și viitorii membri sunt acum liberi din punct de vedere legal să evite medicamentele provocatoare de avort și încă să se conformeze cu ACA fără a fi penalizați, în conformitate cu convingerile lor religioase”, a declarat Mischel. „Salutăm companiile interesate să se alăture pentru a lua atitudine devenind membri CEA”.

Alianța Patronală Creștină a fost fondată pentru a se adresa oportunităților și provocărilor angajaților creștini, care angajează milioane de persoane în toată țara și care contribuie semnificativ la economie.

CEA s-a format în 2016, la scurt timp după ce Little Sisters of the Poor și alte organizații religioase au fost forțate să-și apere libertatea de credință și de conștiință împotriva Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din administrația Obama.

Mischel și alți afaceriști au lansat CEA deoarece sunt deciși să-și administreze afacerile în conformitate cu credința lor, servind comunitatea lor și împărtășind viziunea lor de speranță prin cuvânt și faptă.

Steven Ertelt
Life News

Mandatul de avort HHS al lui Obama a fost respins în instanță – nu poate forța afacerile creștine să finanțeze avorturile

 

One thought on “Mandatul de avort HHS al lui Obama a fost respins în instanță – nu poate forța afacerile creștine să finanțeze avorturile

  1. Pingback: Mandatul de avort HHS al lui Obama a fost respins în instanță – nu poate forța afacerile creștine să finanțeze avorturile — ARMONIA MAGAZINE – USA – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.