Ce să faci dacă ți-e frică să intri în mijlocire și luptă spirituală

Există în unii oameni frica de a intra în mijlocire ș în lupta spirituală. M-am întâlnit odată cu o persoana pe care noi o consiliasem deja și aceasta începuse să aibă o umblare bună cu Dumnezeu. Noi i-am cerut un pic de ajutor în mijlocire, vis-a-vis de altcineva. Am observat că stătea pe gânduri și parcă punea în balanță ideea de a se implica sau nu în aceasta activitate. Ce i-am cerut nu era un lucru mare, care să necesite foarte mult timp.

Atunci am intrebat-o de ce sta pe gânduri când vine vorba de a mijloci si a lupta spiritual pentru cineva. Ea mi-a marturisit ca de fiecare dată când ajunge sa posteasca, ceva tragic se intampla in familia ei. Ultima data când si-a pus un timp de post si rugăciune pentru o problemă specifică, copilul ei a căzut in cap de pe un tobogan. I-am spus că acum înțelegeam de ce este așa de reticentă in ce privește intrarea ei intr-o luptă spirituală. Am intrebat-o: „Ai auzit undeva această încredințare, că dacă intri in lupta spirituală, cel rău începe să se lege de tine și să îți facă probleme?” Ea mi-a spus că da. Eu i-am spus că lucrurile nu se întâmplă așa și nu are nicio legătură faptul că ea se pune deoparte pentru Dumnezeu postind, rugându-se si mijlocind, cu atacurile vrăjmașului.

Văzând cu ce se confruntă, am vorbit cu ea dacă e de acord să își ceară iertare lui Dumnezeu pentru faptul că a lăsat aceasta falsă încredințare să fie parte din viața ei si pe baza acesteia, cel rău o atacă (are topos la ea). Ea a inceput să se roage: ”Doamne, iartă-mă pentru că am avut incredințarea că atunci când mă rog, cel rău poate să mă atace si să imi distrugă familia!

După care m-am rugat si eu pentru ea: „In Numele lui Isus, rup orice jug al vrăjmașului de peste viața ta, pentru ca atunci când tu te rogi, postesti, mijlocesti pentru cineva sau porți o luptă spirituală, cel rău nu are dreptul să te atace! Leg si poruncesc să se departeze de la tine orice duh de distrugere a familiei venit prin moarte, violență și tot ceea ce ar vrea să îți facă rău!

“Apoi Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Săi şi le-a dat putere să scoată afară duhurile necurate şi să tămăduiască orice fel de boală şi orice fel de neputinţă. […] Vindecaţi pe bolnavi, înviaţi pe morţi, curăţaţi pe leproşi, scoateţi afară dracii. Fără plată aţi primit, fără plată să daţi.” (Matei 10:1; 8)

Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.” (Matei 28:20)

De atunci au trecut multi ani si ea nu a mai avut niciodată probleme. Nu a mai putut observa nicio asociere intre o luptă spirituală sau un post si atacurile vrăjmașului.

E foarte important să înțelegem că noi aparținem lui Dumnezeu și avem autoritatea să intrăm in lupta spirituală, să fim alături unii de altii, să arătam dragoste față de membrii familiei, față de frații in Hristos si oamenii care nu Îl cunosc incă pe Dumnezeu. Trebuie să fim resurse ale lui Dumnezeu, fiecare in locul in care El ne-a pus, fără nici un fel de frică că cel rău ar putea sa ne faca ceva. [dacă noi, apriorii, am fost eliberați de duhurile celui rău].

Dimpotrivă, cel rău trebuie să se teama de credinciosul care incepe să se roage si să mijlocească, pentru ca împărăția vrăjmașului  are de pierdut!

Isus spune că porțile Locuintei Mortilor nu ne vor birui pe noi si Impărăția Sa. Prin urmare, noi suntem cei care asaltam si atacăm împărăția vrăjmasului si nu invers. Nu vrăjmașul ne atacă pe noi si noi nu mai stim cum să ne baricadăm mai bine in biserică sau in case, pentru a nu fi atacați. Sau de asemenea, să fim nevoiti să respingem orice rugăciune sau formă de implicare spiriuală, pentru a nu ni se intampla ceva rau.

Când cineva se decide să intre intr-o luptă spirituală, este ca si cum un doctor ar intra intr-o sala de operatie, curățându-si inainte mâinile pentru a fi sterilizat si pentru a putea mai apoi să opereze. Ceea ce omul lui Dumnezeu poate face, este să declare protecția Domnului peste el si peste casa lui.

Ei l-au biruit prin sângele Mielului şi prin cuvântul mărturisirii lor, şi nu şi-au iubit viaţa chiar până la moarte. (Apocalipsa 12:11)

Orice luptă impotriva vrăjmașului trebuie să fie insoțită cu rugăciuni de legare a celui rău. Acestea se fac simplu: „In Numele lui Isus, leg orice duh de…” .

O mijlocire, pe de o parte, leagă si limitează puterea vrăjmașului de a se manifesta si a face ce vrea el, ca si cum acesta e la el acasă. Intr-o anumită situatie, dusă mai departe atunci când avem dreptul, mijlocirea presupune curățarea efectivă si eliberarea totală. Eliberarea totală constă in obținerea unor drepturi, pocaința, dorința omului de a fi restaurat si de a umbla in restaurare. Aici sunt mai multi parametri.

De asemenea, un lucru important in intrarea in mijlocire este cererea ca Dumnezeu să îți călăuzeasca rugăciunea. El trebuie să te călăuzească prin anumite cuvinte, descoperiri si chiar vise, pentru a te coordona inspre a fi mai eficient si mai util.

Interviu: Bogdan Graur, consilier, http://InHimMinistry.com

——————–

Cursul SOS sintetizeaza mai multe principii de baza pentru eliberare si vindecare interioara: pocainta, acordarea de iertare altora, vindecarea arborelui generational, dezlegarea legaturilor nedumnezeiesti, legarea demonica si eliberarea de acestea, ruperea blestemelor, ungerea cu undelemn, vindecarea supranaturala.

Acceseaza si parcurge cursul SOS, gratuit: http://alfaomega.tv/viata-spirituala/eliberare/cursul-sos

Sursa: https://alfaomega.tv

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.