Adrian Papahagi: Astăzi, e normal și onorabil să fii bun creștin în România…

Dacă ne lăsăm intimidați, mâine va deveni un stigmat !

Creștinii trebuie să se opună atât corupției economice și politice a tranziției, cât și corupției morale pe care noul progresism (de fapt regresism înspre păgânism) o drapează în virtute.

Lupta care se duce nu vizează drepturile fanteziste ale unei minorități, ci marginalizarea și stigmatizarea majorității creștine.

Scopul regresiștilor este ocuparea centrului normativ prin redefinirea normalității și onorabilității, astfel încât ceea ce până ieri era marginal să disloce ceea ce încă este central.

Astăzi, e normal și onorabil să fii bun creștin în România; dacă ne lăsăm intimidați și marginalizați, mâine acest lucru va deveni un stigmat.

Tema LGBT, irelevantă ieri, omniprezentă azi, este folosită în războiul cultural (un război esențialmente anticreștin) pentru a pune presiune constantă asupra moralei, familiei și civilizației creștine.

Respectăm orice persoană umană și acceptăm dreptul oricui de a trăi cum poftește. Nu acceptăm însă ca opțiuni marginale să redefinească agresiv întreaga societate, de la familie la școală și de la media la politică. Acceptare nu înseamnă celebrare.

Adrian Papahagi

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.