Andrea Bocelli: Fără credință este dificil să dai un sens vieții.

Fără credință, trecerea noastră pe acest pământ este o tragedie anunțată care, în cel mai bun caz, se sfârșește cu bătrânețe, boală și moarte. (Andrea Bocelli)

Edi Aringhieri, mama cunoscutului tenor italian Andrea Bocelli, a vorbit într-o emisiune TV  despre cele mai importante momente din viața fiului său:

din ziua în care acesta și-a pierdut vederea, la doar 12 ani, până la drumul lung până ce a devenit unul dintre cei mai renumiți artiști din lume.

Cel mai emoționant episod relatat de mama artistului a fost momentul în care medicii au sfătuit-o să avorteze, deoarece copilul avea să se nască cu o maladie congenitală.

Am dus sarcina la capăt, contrar părerii medicilor”, a spus Edi Aringheri pentru Rai Uno.

Situația este povestită chiar de Andrea Bocelli:

O tânără soție însărcinată a fost dusă la spital pentru o simplă criză de apendicită. Medicii au fost nevoiți să-i pună ghiață pe stomac, iar la finalul acestor tratamente medicii i-au recomandat să avorteze copilul. I-au spus că aceasta e cea mai bună soluție pentru că pruncul se va naște sigur cu o anumită dizabilitate / infirmitate. Dar tânara și curajoasa soție a decis să nu facă avortul și copilul s-a născut. Acea femeie era mama mea și acel copil eram eu.” a povestit muzicianul.

Poate sunt subiectiv dar cred că ea a făcut alegerea potrivită. Și sper că această poveste să fie un îndemn pentru acele mame care se află uneori în momente dificile, în momente de viață complicate, dar vor să-și salveze viața copilului.” a mai adăugat el.

Am decis să duc la capăt sarcina”, a povestit și mama lui Bocelli, Edi Aringheri. Pledoaria sa pentru viață se dorește a fi o încurajare pentru femeile însărcinate care ajung să primească astfel de verdicte.

Am ținut să spun această poveste pentru a da putere familiilor care se confruntă cu situații similare celei pe care am trăit-o eu și familia mea”, a mărturisit mama tenorului italian.

În 2016, tenorul italian a vorbit despre cum părinții săi,  Edi și Alessandro (care a murit în 2000, ed.), i-au dat putere și l-au învățat cum să treacă peste această dramă a vieții: „prin credința de neclintit în Dumnezeu, care, uneori, «pariază» pe copiii Lui, punându-i în fața unor lovituri dure ale vieții”.

Când ai legătură cu suferința, a ta sau a altora, și mai ales atunci când la mijloc e vorba de ființe nevinovate, este agonizant să poți să recunoști și să accepți asta, pentru că mintea omului nu este făcută să înțeleagă logica lui Dumnezeu. El este etern și infinit, în timp ce rațiunea noastră tinde să se împotrivească. Dumnezeu este în mintea noastră, așa cum marea ar sta într-o găleată mică, unde, din nefericire, intră câțiva litri de apă. Cu toate astea, avem o cale privilegiată de a ajunge la Dumnezeu: calea inimii”, spunea Bocelli.

Și concluziona:

Fără credință este dificil să dai un sens vieții. Fără credință, trecerea noastră pe acest pământ este o tragedie anunțată care, în cel mai bun caz, se sfârșește cu bătrânețe, boală și moarte”.

Sursă: Active News

Sursa: https://alfaomega.tv/pro-viata/resurse-pro-viata/

 

One thought on “Andrea Bocelli: Fără credință este dificil să dai un sens vieții.

  1. Pingback: Andrea Bocelli: Fără credință este dificil să dai un sens vieții. – ARMONIA MAGAZINE – USA – B a r z i l a i – e n – D a n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.