Utilizarea in exces a internetului afecteaza viata sociala a copiilor

Un studiu privind utilizarea internetului de catre copii arata ca peste un sfert din copiii români stau 6 ore online intr-o zi de scoala. Daca este o zi la sfarsit de săptămână sau de vacanță atunci cifra aproape se dubleaza si ajunge la 48,3%.

Sondajul de opinie online a fost realizat de organizatia „Salvati Copiii” in 2018, pe un eşantion reprezentativ de 1.156 de copii din Romania cu varsta intre 12 şi 17 ani inclusiv.

Potrivit cercetarii, accesul la internet si la dispozitive mobile se face la varste tot mai mici. Peste 60% dintre copii afirma ca au inceput sa utilizeze Internetul la o vârstă cuprinsă intre șase si zece ani, iar aproximativ 10% declară că aveau vârsta de cinci sau mai puțini ani atunci când au ânceput sa foloseasca Internetul.

Internetul este adictiv. Digitalul este adictiv. O buna prietena de-a mea care este profesor la Babes-Bolyai spunea: „Oare cum se face ca permitem unui tanar sa aiba carnet de conducere la 18 ani? Pentru ca foarte probabil exista ratiuni pentru asta, sau in alte state, cum e cazul americanilor, la 16 ani. Socotim ca este ceva in personalitatea lui pentru care nu este gata sa-si asume un asemenea risc. Dar nu avem nicio problema sa punem un ecran in mana unui copil de 3 ani si chiar ne minunam, il aplaudam, ce destept este si cum intra pe youtube fara sa-l fi invatat cineva.” A spus dr. Ileana Radu, psihoterapeut, Institutul de terapie familiala si practica sistematica Dianoia.

73% dintre cei care au raspuns sondajului spun ca utilizeaza internetul la şcoala si mai puţin de jumatate il folosesc la clasa impreuna cu profesorul sau in cazul orelor de informatica. Pentru a reduce tentatia, in unele scoli romanesti s-a luat masura interzicerii telefonului mobil la cursuri.

Continue reading alfaomega.tv/stiri/stiri-din-romania

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.