Cazul Laura Bretan la fel ca și cazul Bodnariu este un semnal de alarmă pentru creștini…

Nu sunt amator de Eurovision, nu am urmărit acest spectacol, nu mi-am dat cu părerea dacă Laura Bretan a făcut bine sau rău că s-a dus. Nu m-am pozat cu Laura Bretan, deși la serviciul de închinare al unei biserici locale am stat lângă ea pe bancă.

Doar am punctat într-o postare un fapt grav, pe care unii, fie din naivitate, fie din prea multă religiozitate, îl ignoră: Eurovisionul discrimineaza creștinii! Și asta se întâmplă într-o țară care se declară majoritar crestină. Și bineînțeles la presiunea grupărilor LGBT, care castigă fiecare bătălie pentru că sunt gata să moară unii pentru alții, în timp ce creștinii se împroașcă cu noroi unii pe alții.

Sunt uimit să văd avalanșa de comentarii pe lângă subiect și apetitul nesănătos pentru fakenews al unor creștini. Cred că trebuie să ne întrebăm la modul serios ce vrea Dumnezeu să ne atenționeze prin cazul Laura Bretan. Nu cumva într-un mod subtil creștinii care îndrăznesc să-și exprime opiniile sunt discriminați și persecutați pe nedrept?

Nu cred că trebuie să ne plângem când suntem persecutați, dar nici nu cred că trebuie să ne fie frică să ne exprimăm opinia cu privire la valorile în care credem. În plus, câtă vreme trăim într-o țară în care toți cetățenii sunt egali în fața legii, avem dreptul să pretindem să nu fim discriminați sau pedepsiți pentru opiniile exprimate.

Samy Tuțac

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.