Mihăiță Dănilă – Cartea făcătoare de minuni

Minuni care te obligă ce să crezi

 Anul acesta avem un studiu în fiecare duminică, Minuni care te obligă să crezi, și în fiecare din aceste zile studiem o minune din Biblie.

 1. Vă descurajez în ceea ce privesc minunile

2. Vă încurajez în ceea ce privesc minunile lui Dumnezeu

 “38. Atunci unii din cărturari şi din farisei au luat cuvântul şi I-au zis: “Învăţătorule, am vrea să vedem un semn de la Tine!”

39. Drept răspuns, El le-a zis: “Un neam viclean şi preacurvar cere un semn; dar nu i se va da alt semn, decât semnul prorocului Iona.

40. Căci, după cum Iona a stat trei zile şi trei nopţi în pântecele chitului, tot aşa şi Fiul omului va sta trei zile şi trei nopţi în inima pământului.” (Matei, 12:38-40)

 1. Vă descurajez în ceea ce privesc minunile

Trăim într-o generație care nu mai suportă un ritm normal, nu mai suportă un mers corect și normal. Oamenii, dacă ar putea, ar vrea să se plimbe sau să se deplaseze cu OZN-uri, ar vrea să meargă de mână cu extratereștrii, ar vrea să plutească prin aer, ar vrea să se mute pe alte planete. Viteza generației în care trăim este uluitoare, se cere fantasticul, se cere spectaculosul, se cere senzaționalul și, pe fondul acestor lucruri, va apărea Antichristul:

Aratarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne si puteri mincinoase si cu toate amagirile nelegiuirii, pentru cei ce sunt pe calea pierzarii, pentru ca n-au primit dragostea adevarului ca sa fie mantuiti. ” (2 Tesaloniceni, 2:9-10)

De ce Țara noastră nu a fost vindecată? Ce i-a lipsit, ceva senzațional, ori fantastic? – Adevărul!

Adevărul, în țara asta, ar face minuni și ar vindeca o țară întreagă de corupție, dar noi nu mai credem că adevărul este sfânt și că el poate să facă minuni.

Oamenii aleargă zăpăciți zeci de kilometric, sute de kilometri sau chiar mii de kilometri în locuri spectaculoase; biserica aproape că nu vrea să rămână în urmă față de generația asta care merge cu o viteză uluitoare și atunci trebuie să țină pasul. Și au apărut în biserică, în special aceea evanghelică din care facem parte noi, tot felul de vindecători de clasă, cei cu megabiserici, cu miile de oameni care merg după apostolii ăștia: ei pun o sală întreagă peste care suflă aer din gura lor și toți cad pe spate … a venit puterea lui Dumnezeu? – a venit o mare înșelăciune! Se zvârcolesc în transă pe jos, o oră-două, au un râs “sfânt”, cică ar fi de la Duhul Sfânt,  “râsul sfânt”, râd de se țin de burtă că nu se pot opri.  De ce asta? Pentru că s-a ajuns de nu se mai suportă adevărul care poate să facă minuni, care ar vindeca țara.

Vreau să vă întreb, la d-voastră în localitate există divorțuri? Și cine ar putea să facă minuni ca să nu se mai divorțeze? Ați auzit de iubire? Dar nu mai vrem adevărul care face minuni, iubirea care vindecă relația, nu mai vrem iertarea care ar împăca oamenii și ar face minuni. Nu mai vrem mila, care ar avea grijă de orfani,  de văduve și de oamenii bătrâni. Și Biblia spune, fiindcă alergați după altceva, nu vă trimit vindecarea. Nu mai credeți în lucrurile simple, în mersul normal, în ritmul corect al lui Dumnezeu: adevărul care face minuni, dragostea care face minuni, iertarea care face minuni, mila care face minuni și alergați după senzațional și spectaculos și, atunci, vin “vindecătorii” aceștia de clasă  de vă dau “vindecări”, vă dau minuni, vă dau “semne” și așa va apărea Antichristul.

Pe cealaltă parte, a bisericilor tradiționale, nici ei nu se lasă mai prejos când e vorba de spectaculos: pentru că au locuri unde se merge în pelerinaj, locuri unde se fac minuni: icoane făcătoare de minuni, cruci făcătoare de minuni, apă sfințită făcătoare de minuni, oase ale unor sfinți care au murit făcătoare de minuni. Adică, bisericile vor să transmită un mesaj: Și noi vă putem da senzaționalul, și noi vă putem da fantastical, și noi vă putem da senzații tari – Veniți de la mii de kilometri și vă dăm!

Și, astfel, am uitat să mai mergem corect și normal, pe picioarele noastre, în perimetrul nostru: cu adevăr, dragoste, iertare, milă – care ar vindeca o țară. Ar vindeca familii, ar vindeca biserici, ar vindeca copii și bătrâni, binecuvântat să fie Domnul!

Pe fondul acesta:

 “Atunci unii din cărturari şi din farisei au luat cuvântul şi I-au zis: “Învăţătorule, am vrea să vedem un semn de la Tine!”.

Interesant, cei care erau cu Torra în mână, cereau semne, ăștia care predicau: Dacă vrei să credem în Tine, fă o minune! ..

Drept răspuns, El le-a zis: “Un neam viclean şi preacurvar cere un semn; dar nu i se va da alt semn, decât semnul prorocului Iona.”  (Matei 12:38-39)

Știți ce vrea să spună Domnul Isus aici?  Nu vă mai dau nici o minune, că ați avut destule! Nici măcar nu le băgați în seamă [ortodocșii vor vedea mai încolo, în predică, cum de nu le bagă în seamă pe cele adevărate]. De fapt, în Evanghelia după Luca, fariseii și cărturarii pun întrebarea asta tocmai după ce Domnul Isus făcuse minunea de scoatere a unui demon dintr-un om mut. Adică văd cum un mut este eliberat de un demon, și apoi vin (orbiți) cu dorința asta: vrem să vedem o minune. Dar vindecarea mutului, ce a fost?

Faptul că Domnul Isus s-a născut într-o fecioară, nu-i o minune? Faptul că toți proorocii Vechiului Testament au prorocit despre Domnul Isus și ar fi vrut să vadă “ziua lui” și n-au văzut-o, și tu, și tu, o vezi, nu-i o minune?

Dar, neamul ăsta de vicleni, vine la Domnul Isus și spune: Vrem semne! Vrem minuni ca să credem în Tine! Și Dumnezeu le zice cam asa “Nu vă maid au nici un semn. Nu vă mai dau nici o minune pentru că le aveți cu voi în fiacre zi nu le băgați în seamă”.  Deci, Nu ai nici o scuză că Dumnezeu nu face minuni.

 

2. Acum, vă încurajez în ceea ce privesc minunile lui Dumnezeu

Și, acum, vreau să vă vorbesc despre o minune sau două, ca să vă încurajez, minuni pe care Dumnezeu le-a lăsat în fiecare secundă față în față cu fiecare om.

Prima minune care există în Universul acesta se numește Cartea cărților, minunea Bibliei. Dacă citiți Biblia ca pe o carte oarecare o să vă plictisiți și-o să adormiți cu ea în mână. Dar dacă vă apropiați de Biblie ca de Cuvântul lui Dumnezeu, Cartea asta (Biblia) devine făcătoare de minuni. Eu așa o numesc “Făcătoarea de minuni“ și o am în fiecare secundă cu mine.

Nu-i interesant că o ții în bibliotecă, și praful de pe ea te va face praf într-o zi?  De ce ești viclean și vii la biserică, sau în alte locruri, și vrei semne și minuni, în timp ce ți-a dat Dumnezeu în fiecare zi  și secundă “Făcătoarea de minuni“ cu tine. Mulți au mărturisit cum Dumnezeu a făcut minuni pentru ei când citeau din Biblie.

Și eu, n-am înțeles multe lucruri, la început, dar am zis:  “-  Doamne,  vorbește-mi!” Cuvântul Bibliei, e Cuvântul lui Dumnezeu și este singurul lucru de pe Pământ care nu putrezește. Este numit o “sămânță care nu poate putrezi” , binecuvântat să fie Domnul!

La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.” (Ioan, 1:1)

Cuvântul era Dumnezeu, deci El nu poate să putrezească, e o sămânță veșnică care poate să te nască din nou și să-ți schimbe viața. Cartea asta poate face minuni în viața ta, dacă o crezi că e Cartea lui Dumnezeu. Generația din spatele nostru, al celor în vârstă, puneau cartea pe o măsuță și o acopereau cu un ștergar și când se apropiau de ea, se apropiau ca de ceva sfânt, pentru că era cuvântul lui Dumnezeu. Dar, acolo unde sunt mai multe exemplare, unii pun Noul Testament peste cana cu ceai, poate și unele chitanțe sau bani între file, ceea ce demonstrează că acei oameni nu mai vor să umble normal și corect. Cartea aceasta, nu este un sertar, ea este Cartea vieții! Cartea puterii lui Dumnezeu care poate să facă minuni și să schimbe viața.

Eu sunt aici, pentru că un verset din Cartea asta făcătoare de minuni m-a smuls din lume. Un singur verset. Vreau să vă întreb, dacă un singur verset a avut puterea să mă nască din nou și să mă aducă din lume în biserică, ce poate face toată Biblia?

Am fost și eu în criză, am fost și eu în suferință, n-am știut unde e Dumnezeu, am zis și eu, întrebarea asta: Unde-i Dumnezeu? Și, dacă există, de ce mă lasă să mă supăr, de ce mă lasă să pierd. Și așa cum știam eu, am zis, țin și eu o zi de post și de rugăciune, că am auzit că Dumnezeu vorbește. Și am zis: “Doamne, dacă vorbești, vorbește-mi și mie. Dacă tu vorbești, atâta vreau să știu: că mă iubești. Trimite pe cineva, dacă ai mesageri, trimite pe unul la mine.”  Și am stat, cum am spus, în post și rugăciune, cum știam pe atunci, și n-a venit nimeni la mine să-mi spună că Dumnezeu mă iubește. Și m-am prăbușit atunci, în garsoniera în care mă aflam atunci, a unui coleg că nu aveam una a mea, ca fotbalist. Prăbușit, am găsit o Biblie pe noptieră unde eram. Și eu, acum ziceam că Dumnezeu nu există, iar dacă există nu-i pasă  lui Dumnezeu de un fotbalist, de-un purec care aleargă pe teren, să vină El la mine să-mi vorbească? Dar am luat cartea asta, pe care n-o cunoșteam, am deschis-o la întâmplare să văd ce scrie în ea. Exact unde am deschis-o, am citit:

De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta.” (Isaia, 43: 4)

Când am citit, am fost pătruns de cele citite, de răspunsul minune, minuat primit și mă tăvăleam pe jos: pentru că venise puterea lui Dumnezeu într-un singur verset. “Căci nici un cuvânt al lui Dumnezeu nu este lipsit de putere.” (Luca, 1:37) Și aceasta e spus când Isus s-a zămislit și urma să se nască în pântecul fecioarei Maria, care zisese: Maria a zis: “Iată, roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!” Si ingerul a plecat de la ea.” (Luc.1:38). Dacă crezi că ești mai sfânt, du-te în altă parte, dar d-ta dacă crezi că Maria a fost o sfântă, fă și d-ta  la fel: crede în cuvintele lui Dumnezeu! Și cuvintele Bibliei dacă se zămislesc și se întruprează în tine, vei lua viață, viață duhovnicească. Binecuvântat să fie Domnul.

Știți cum am ieșit de pe terenul de foltbal? Că m-am pocăit și încă tot mai mergeam la fotbal. Ca să vedeți câtă răbdare are Dumnezeu. Din nou, un verset m-a scos de pe terenul de fotbal și m-a pus în lucrarea Domnului, altfel nu eram aici. Cartea asta – Biblia – a făcut minuni. Dumneatale te uiți la o minune. Eu sunt o minune rezultată din versetele din Biblie. Veneam de la un meci din Oltenia și am văzut numai apeluri pe telefon. Și am sunat înapoi; îmi răspunde un bărbat care zice: Sunt un om al lui Dumnezeu și am un  mesaj pentru tine:

Iar tu, om al lui Dumnezeu, fugi de aceste lucruri, şi caută neprihănirea, evlavia, credinţa, dragostea, răbdarea, blândeţea.” (1 Timotei, 6:11)

Ați priceput ceva? Cartea acesta te scoate din birt și pe pune în biserică, te scoate de pe terenul de fotbal și te pune în lucrarea lui Dumnezeu? Pentru că eu o am în fiecare secundă, și o aveți și unii dintre d-voastră: cartea făcătoare de minuni!  Binecuvântat să fie El!

Știți ce scrie în această carte? Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi. Despre adevărul din cartea aceasta făcătoare de minuni e vorba, nu mai căutați adevărul la Observator (probabil un post TV, emisiunea de știri), că nu-l dau (prezintă) ei, oameni buni, că nu-l au. Nu-l căutați prin piață, prin primării, căutați adevărul aici, în cartea făcătoare de minuni, binecuvântat să fie El!

Dar de ce anume ne face liberi adevărul? Sunteți închiși, sunteți prizonieri? Adică, ca un om să fie liber, înseamnă că e închis undeva. Da? Noi toți suntem închiși în Pușcăria Diavolului.

Singura carte care prezintă adevărul privind planul de evadare din Închisoarea Diavolului e aici, în cartea făcătoare de minuni-Biblia. Și e și semnul prorocului  Iona. Care-i semnul? Moartea Domnului Isus Hristos e planul de evadare a omului din închisoarea diavolului – Binecuvântat să fie Domnul!

Diavolul te va ține departe de cartea aceasta (cartea făcătoare de minuni-Biblia) ca să nu cunoști acest plan ca să evadezi din închisoarea diavolului! Și te va ține departe, îți va da bani, îți va da de lucru, îți va da copii de care trebuie să îngrijești… numai ca să nu te apropii de cartea asta. Merg oamenii la muncă, departe, stai la muncă până noaptea târziu, numai să nu ai când să citești. Iar “aici” e planul de evadare și ai putea să devii liber!

Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.” (Ioan, 17:17)

Vreau să vă întreb: D-voastră, cum vă sfințiți? Aveți vreun obiect, ceva cu care dați pe dv., cum vă sfințiți?

Am văzut într-o biserică. Nu demult am avut sărbători. Am văzut pe unii zicând așa: sărbători fericite; alții: sărbători frumoase; pe alții, sărbători plăcute; alții, sfinte sărbători.  Dumneavoastră de care ați avut? Frumoase, plăcute, fericite sau sfinte, de care? Sfinte ați avut? Și ce v-a sfințit? Ca să știu și eu, cum devine o sărbătoare sfână.  Cum devine un om sfânt? Cum devine o biserică sfântă? Dați-mi și mie ceva să mă parfumez ca să mă fac sfânt!  Cum vă sfințiți dv.?

Am fost la o biserică de sărbători, iar bradul de Crăciun, numai că nu era împlântat în amvon, aici. Zic, ăsta de aici, vă sfințește?  – Nu, frate! – Păi, atunci de ce l-ați pus? – Să fie frumos!

– Aaaa! Am văzut instalație pe ferestre, luminoasă, globuri, crenguțe…  Zic: Nu vă supărați, astea din ferestre vă sfințesc? – Nuuu…!  – Dar de ce le-ați făcut? – Să fie plăcut!

Atunci am înțeles: Dv. Ați avut sărbători plăcute, sărbători frumoase… ! Dar pot astea să sfințească pe cineva? Surorilor, sarmalele pe care le-ați făcut, v-au sfințit? Coca-Cola pe care ați băut-o, v-a sfințit? Păi, atunci, cum au fost sărbători sfinte? … explicați-mi și mie. Explicați-mi și mie, ce înseamnă să ai o sărbătoare sfântă?

Oameni buni, ascultați-vă ce vă spun:  Singurul element în lumea asta care poate să te poată sfinți este cartea asta (făcătoare de minuni):

Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.” (Ioan, 17:17)

Ceea ce sfințelte, o sărbătoare, este Cuvântul făcător de minuni al Bibliei!

De ocupați ce ați fost de sărbători, nici măcar n-ați citit din Biblie. Ați avut atâta de lucru, în curățenie, cu mâncarea, în aranjamente încât n-ați avut timp să citiți. Și, cât credeți că v-ați sfințit? Ce sărbători ați avut? Aaaa, sarmalele le-ați mâncat, apoi peste o zi vor fi afară, în hazna, bradul aruncat, în curte, în spate, globurile în sertare cineștie până când. Astea, toate astea și altele, nu sfințesc pe nimeni,  oameni buni. Singurul element care sfințește este cuvântul din Biblie. Și am văzut după sărbători că lumea era ca după calamități: atât de obosiți, încât mai-mai că dormeau de-a binelea la predică: sfinte sărbători avuseră?  Nu! Dacă vrei să fii sfânt, adevărul scris în Biblie trebuie să fie în tine! Dacă vreți ca biserica asta să fie sfântă trebuie, trebuie să fie aici adevărul. Dacă în biserica asta nu este adevărul în mijloc, părăsiți-o. Orice biserică care nu are adevărul propovăduit în mijlocul ei, părăsiți-o!

Aveți timp să părăsiți o astfel de biserică, pentru că biserica sfântă înseamnă “cuvântul” (Bibliei) în ea, în oamenii ei, care te sfințește – Binecuvântat să fie El!

Vreau să mai pun o întrebare: D-voastră unde vă întâlniți cu Dumnezeu? Spuneți-mi și mie, să vin și eu. …. Nu există decât un singur loc de întâlnire: în cuvântul Bibliei.  – Unde vă transmite d-voastră mesaje Dumnezeu?

Am auzit că oamenii se întâlnesc cu Dumnezeu în rugăciune. Vreau să vă întreb ceva: musulmanii se roagă?  Hindușii se roagă? Și ei se întâlnesc cu Dumnezeu? – Nu. Păi nu se roagă? Dar dacă ne întâlnim cu Dumnezeu la rugăciune, de ce ei nu se întâlnesc cu Dumnezeu? Numai noi? Nu, oameni buni, numai oameni care se roagă după cuvântul Bibliei! Biblic, se-ntâlnesc cu Dumnezeu.

E atâta păcăleală în rugăciunile formale care există în biserică că deja știu rugăciunile la unii frați. Pot să le scriu într-o carte. Au aceeași formă de început.  Dar, vă întreb, dacă dv. Vă întâlniți zilnic cu Dumnezeu în această carte, n-ar trebui oare ca rugăciunea voastră să fie proaspătă? Păi, dacă azi citesc ceva și mă întânesc cu Dumnezeu aici, și El vă vorbește, și după îi vorbiți dv., că asta e ordinea, rugăciunea e funcție de ceea ce îți vorbește El. Dacă astăzi Dumnezeu ți-a vorbit în Biblie. „Nu vă mințiți unii pe alții (Coloseni, 3:9), ce te rogi? “– Doamne, copiii mei sunt în Spania…”, dar trebuie să fie o comunicare legat de ceea ce-Ți spune Dumnezeu. Cea mai puternică rugăciune, e rugăciunea biblică.

Dintre toți sfinții, cel mai mult o iubesc pe fecioara Maria și vorbes foarte mult de ea.  Când fecioara Maria are o cântare în Evanghelie, citează peste 10 cărți din Vechiul Testament. Ea când cântă, cântă cu versete din Biblie din Vechiul Testament. Când te rogi trebuie să te rogi cu cuvânt din cartea „făcătoare de minuni”  (Biblia).

Când Domnul Isus a fost ispitit, cu ce l-a atacat pe Diavol? A spus: „Este scris…”.

Domnul Isus venea de la botez, din apa Iordanului și vă spun un lucru: dacă a existat vreodată o apă sfântă, aia a fost în care s-a botezat Domnul Isus și când S-a dus în pustie să se lupte împotriva diavolului, n-a luat apă din Iordan, că S-a botezat și era sfințită s-o arunge în diavol. Cu ce-a aruncat în diavol? Cu Biblia, cu adevărul scris în Vechiul Testament, cu cuvânt. Înseamnă că cartea asta (făcătoare de minuni) poate să-l atace pe diavolul și să-l face să plece (alunge)- binecuvântat să fie El.

– Surorilor, d-voastră bârfiți? Vine câteodată diavolul să vă ispitească, cu bârfa? Cum îi dați înapoi? Cu ce?

– Cu “este scris

-Câte versete știți despre bârfă? Hai, o soră ridicați-vă și spuneți trei versete despre bârfă.

– …..

-Păi la telenovele nu-s. Nici la Real cu Barca! Păi, când vine diavolul trebuie să-i răspunzi cu cuvântul. Nu te poți salva cu ptui, ptui! Sau cu alte superstitii de la sate, gen găleata goală, pisica neagră, nu știu ce bagi pe sub poartă (nici cu faci semnul crucii sau îndrepți spre el o cruce…) … – toate astea sunt niște nebunii. Singurul mod prin care îl ataci pe diavol este prin cuvânt (biblic). Dumneavoastră vă râdeți, fiindcă lucrurile astea există, cel puțin la sate sunt mai dezvoltate decât la oraș.

Dar vreau să vă spun că singurul care poate îl poate trimitr în iad pe Diavol este cuvântul lui Dumnezeu.  Acum să vă pun o întrebare: când bogatul a ajuns în iad, a zis cu folos: – dacă se face o minune să învieze cineva din morți, atunci frații mei se vor pocăi. (“ci dacă se va duce la ei cineva din morţi, se vor pocăi.”

Şi Avraam i-a răspuns: “Dacă nu ascultă pe Moise şi pe proroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi.” (Luca, 16:30-31).

După ce Moise postise pe munte 40 de zile și Dumnezeu scrie cu degetul pe piatră cele zece porunci, asta nu-i minune? Aveți minunea cu voi, cuvântul Bibliei, nu mai trebuie pentru a vă salva pe voi să mai învieze pe cineva ca să credeți, ca să vă satisfacă curiozitățile. Crede ce scrie în cartea “făcătoare de minuni”.

„Bărbaţii din Ninive se vor scula alături de neamul acesta, în ziua judecăţii, şi-l vor osândi, pentru că ei s-au pocăit la propovăduirea lui Iona; şi iată că aici este Unul mai mare decât Iona.

Împărăteasa de la miazăzi se va scula alături de neamul acesta, în ziua judecăţii, şi-l va osândi, pentru că ea a venit de la marginile pământului ca să audă înţelepciunea lui Solomon; şi iată că aici este Unul mai mare decât Solomon.” (Matei, 12:41-42)

Bărbații din Ninive vor veni în ziua judecății tale pentru că ei s-au pocăit la predica lui Iona și voi stați față în față cu cuvintele lui Isus și bărbații ăștia din Ninive vă vor judeca, pentru că voi nu v-ați pocăit la cuvintele Domnului Isus.

Va veni și împărăteasa de la Seba care a dorit să audă înțelepciunea lui Solomon și vă va judeca pe toți dintre dvoastră și pe mine, pentru că noi am avut unul cu o înțelepciune mai mare, Fiul lui Dumnezeu, binecuvântat să fie El.

Știți care-i rolul meu în seara asta? Să te fac să te duci acasă și să pui mâna pe Biblie și să citești. Dacă reușesc să fac lucrul ăsta și să te fac să citești Noul Testament, cuvântul ăla te va transforma. Cuvântul ăla te va sfinți. Cuvântul ăla te va face să pleci din închisoarea diavolului. În cuvântul ăla te vei întâlni cu Dumnezeu, că-i locul de întâlnire cu Dumnezeu, binecuvântat să fie Domnul.

A fost un protopop într-o zonă din țara aceasta și fiica lui și soția lui erau cele mai evlavioase din biserică. Eu am crescut în biserica ortodoxă, poate unii știți lucrul ăsta, că intri în biserică, săruți icoanele și după-aceea te duci înapoi, la un loc unde vei sta. Dar femeile astea erau atât de pioase și de evlavioase încât sărutau icoanele de trei ori. Numai că într-o zi fata s-a măritat și a trebuit să plece într-altă parte și căutându-și lucrurile cu care să plece, într0un cufăr a găsit a Biblie. Și i-a zis mamei, ca preoteasă: – Mama, pot să iau cartea asta ca s-o citesc? – Da. Ia-o că-i o carte bună. S-a dus acasă și n-a făcut altceva decât să citească cuvântul lui Dumnezeu din această carte. După un timp s-a întors la tatăl său, preot-protopop. S-a uitat la el și i-a zis:

– Tată, vreau să-mi spui dacă cartea asta îi o carte bună.  Și protopopoul i-a zis: – Nu-i o carte bună. Îi cea mai sfântă carte care există pe pământu ăsta. Îi cuvântul lui Dumnezeu.

Iar fata s-a uitat la tatăl ei și i-a zis:

-Tati, da noi de ce nu facem ce scrie în ea și facem ce nu scrie? Și protopopu s-a uitat la fiica lui și i-a spus: – Așa ne-am pomenit!

Din nou fata, s-a uitat la el și a zis: -Tati, cu riscul să mă prigonești toată viața, de astăzi încolo, eu voi merge după cartea asta sfântă.

Protopopul, tatăi ei, toată viața a prigonit-o.

N-aș vrea să vă spun cum a murit protopopul, în ce chinuri și cum vedea: “Vin…! Vin…! Nu mă lăsați!”, cum striga.

Ascultați-mă, eu când am venit pe pământu ăsta și m-am născut, cartea asta era. Când eu voi pleca, cartea asta va rămâne. Ceaușescu a vrut să facă hârtie igienică din ea. Dar cartea asta e tot pe amvon. Vreau să vă-ntreb, unde-i Ceausescu? Oameni buni, cartea asta e de mii de ani, pentru că Dumnezeu apără cuvântul Lui. Dragul meu, draga mea: Crede în cuvântul lui Dumnezeu. Pocăiți-vă și credeți în Evanghelie. De aceea stau cu cartea aceasta în mână.  Dacă vedeți un păstor, un preot că nu are cartea asta în mână și nu predică din cartea asta – Biblia – încă odată vă spun: părăsiți biserica aia cât mai repede, pentru că nu mai există nici un element care să vă sfințească. Pentru că Bbilia, cuvântul ei, este singurul element care sfințește pentru că e venit de la Dumnezeu.

Restul, ce “fabricăm” noi, nu poate fi sfânt, pentru că noi trăim pe un pământ murdar și lucrurile sfinte trebuie să vină dintr-o împărăție curată, perfectă. Asta-i venită din împărăția lui Dumnezeu. Ai încredere în ea. Te rog, te implor, du-te acasă, ia Noul Testament în mână, citește cuvintele Domnului Isus și crede… și cartea asta va deveni și pentru tine făcătoare de minuni ale lui Dumnezeu. Au fost oameni care s-au vindecat la citirea Bibliei, credeți? S-au vindecat de toate bolile pentru că au crezut lui Dumnezeu. Binecuvântat să fie El.

Aș mai vrea să vă mai spun un lucru despre cuvânt, chiar dacă vorbesc numai despre minunea asta, foarte important, să punem în mâna oamenilor Biblia. Cartea asta, Cuvântul lui Dumnezeu te civilizează.

Transcris până la min 31:35

43. Duhul necurat, când a ieşit dintr-un om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă, şi n-o găseşte.
44. Atunci zice: “Mă voi întoarce în casa mea, de unde am ieşit. Şi, când vine în ea, o găseşte goală, măturată şi împodobită.
45. Atunci se duce şi ia cu el alte şapte duhuri mai rele decât el: intră în casă, locuiesc acolo, şi starea din urmă a omului acestuia ajunge mai rea decât cea dintâi. Tocmai aşa se va întâmpla şi cu acest neam viclean.” (Matei, 12:43-45)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.