Dumnezeu merge cu noi – ANUL ACESTA IEȘI DIN ZONA TA DE CONFORT

Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: Fii puternic și curajos? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine pe oriunde vei merge.
Iosua 1:9

Dumnezeu merge cu noi! – 

by SĂMÂNȚA BUNĂ

Ne aflăm la începutul unui alt an și nu știm ce va veni asupra noastră. Drumul vieții care ne stă în față este necunoscut. În inimile noastre se pot ridica întrebări, temeri, îndoieli. Care va fi starea sănătății? Vom putea face față provocărilor din familie sau de la locul de muncă? Ce decizii va trebui să luăm?

La toate aceste întrebări, versetul citat ne dă un răspuns încurajator: „Dumnezeul tău este cu tine pe oriunde vei merge”. Nu suntem lăsați singuri. Dumnezeul nostru merge cu noi în noul an. El ne conduce, ne sfătuiește și ne sprijină în orice situație. Pentru El, nicio întrebare nu este prea dificilă, nicio lucrare, prea grea și nicio problemă, prea mare.

Pentru că Dumnezeu merge cu noi, nu avem de ce să ne temem. El cunoaște pericolele care pândesc pe calea credinței. El ne poate păzi de pașii greșiți și ne poate ocroti de atacurile lui Satan. Cu ajutorul Său putem să ne sustragem influenței rele a lumii.

Pentru că Dumnezeu merge cu noi, putem fi puternici și curajoși. El ne dă în fiecare zi puterea necesară pentru munca noastră. Ceea ce ne încredințează El nu depășește capacitatea noastră, pentru că El nu suprasolicită pe nimeni. El ne dă curaj să respingem cu hotărâre răul și să ne recunoaștem de partea Domnului Isus.

De aceea, să trăim cu Dumnezeul nostru și să avem zilnic părtășie cu El!

***

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

ANUL ACESTA IEȘI DIN ZONA TA DE CONFORT (1)

„Nu te teme, căci Eu sunt cu tine” (Isaia 41:10)

Două din cele mai mari frici ale noastre sunt eșecul și critica. Ele nu dispar complet niciodată. Le poți depăși, dar vor apărea când te vei confrunta cu următoarea provocare. Numai când accepți teama ca parte a călătoriei vieții și când nu fugi de ea vei învăța s-o cucerești. De bună seamă că atunci când te uiți în urmă la ceea ce ai cucerit deja, îți dai seama că de cele mai multe ori eșecul nu aduce răni permanente – de fapt devii mai puternic prin el.

Dacă în acest moment ești neliniștit, Dumnezeu îți spune: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine.” Așadar, încrede te în El și ieși din zona ta de confort! Un poet anonim a scris: „Aveam o zonă de confort în care știam că nu pot da greș; aceiași patru pereți ai muncii zilnice semănau mai mult cu o închisoare. Tânjeam atât de mult să fac lucruri pe care nu le-am mai făcut, dar am rămas în zona mea de confort și m-am plimbat de colo-colo pe aceeași veche dușumea. Mi-am zis că nu contează faptul că nu am făcut un lucru măreț; mi-am zis că nu-mi pasă de vise și de idealuri sau de lucruri asemănătoare. Pretindeam că sunt atât de ocupat cu lucrurile din zona mea, însă în lăuntrul meu tânjeam după ceva special doar al meu. Nu puteam să văd cum viața trece pe lângă mine, privind cum ceilalți câștigă; mi-am ținut respirația și am pășit în afară și am lăsat ca schimbarea să apară. Am făcut un pas și cu o putere pe care nu am mai simțit-o până atunci, mi-am luat adio de la zona mea de confort și apoi am închis ușa cu cheia.

Dacă te găsești în zona ta de confort și îți este teamă să te aventurezi afară, adu-ți aminte că toți câștigătorii au fost cândva plini de îndoială.” Cuvântul pentru tine astăzi este: Propune-ți ca anul acesta să ieși din zona ta de confort.

 

ANUL ACESTA IEȘI DIN ZONA TA DE CONFORT (2)

„Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! … Nu vă înspăimântaţi de ei” (Deuteronom 31:6)

Oricât ar părea de incredibil, dar atunci când poporul Israel a întâmpinat dificultăți în pustie, au vrut să se întoarcă la vechea lor viață de robie din Egipt. Siguranța lucrurilor cunoscute era mai puțin amenințătoare pentru ei decât provocările necunoscutului. Așa că Domnul le-a zis nu o dată, ci de două or „Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi de ei, căci Domnul, Dumnezeul tău, va merge El însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa”.

De ce a spus El asta? Pentru că poți învinge teama numai când treci la fapte! Când îți pui teama la încercare, o stăpânești. Când te lupți cu problemele, ele nu te mai țin încătușat. Când ai curajul să înfrunți lucrurile care te înspăimântă, deschizi ușa către viitor.

Un înțelept a spus cândva: „Ia taurul de coarne și ține-l până îl auzi implorând mila.” Toți oamenii din Biblie pe care Dumnezeu i-a chemat să facă lucruri nemaipomenite, aproape fără excepție s-au simțit nepotriviți și i-au spus lucrul acesta. Cum le-a răspuns Dumnezeu? „Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10).

Autorul John Mason scrie „Dorința de siguranță se împotrivește fiecărui vis măreț și virtuos. Siguranța, de multe ori este primul pas spre stagnare. Hotărârea cu privire la viziune este primul, al doilea și al treilea cel mai important lucru. Dacă nu îndrăznești nimic, ar trebui să nu te aștepți la nimic.” Așadar, oricare ar fi oportunitatea sau obstacolul cu care te confrunți astăzi, include-L și pe Dumnezeu în ecuație. Cu El de partea ta, ceea ce ai este întotdeauna mai mare decât ceea ce îți lipsește.

foto here

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.