Lasă trecutul în urmă: De AZI, mergi mai departe în oportunități

Din categoria Probleme sexuale comune în familia lui Dumnezeu, pe lângă adulter, o altă problemă care se încadrează în categoria comună este problema sexului înainte de căsătorie.

Mulți oameni întrețin relații sexuale înainte de căsătorie, iar acest lucru este valabil și în cazul familiei lui Dumnezeu. Cercetările arată că rata activității sexuale în rândul tinerilor creștini este aproape egală cu cea a celor din lume. În calitate de tată al unui adult, am fost nevoit să îmi ghidez copilul prin riscuri variate și pot să am o empatie față de provocările acestei generații care aparține civilizației media.

În timpul sondajelor de opinie, tinerii sunt întrebați dacă au relații sexuale înainte de căsătorie. Chiar și tinerii evanghelici vor începe să facă dezvăluiri pe tema acestui răspuns. Ei vor spune că nu au intenționat să aibă un contact sexual, dar că în timpul întâlnirii au început să se apropie fizic.

Știți, când începi să atingi, să simți, un lucru conduce la altul, așa cum se întâmplă întotdeauna. Chiar dacă au știut că trebuie să evite contactul sexual, prin faptul că s-au simțit îndreptățiți să se atingă, să se apropie fizic, fără să ajungă la contact sexual, au pavat drumul spre actul sexual.

Intimitate fizică, atingeri sexuale în afara actului sexual, scopul este de a stârni, de a excita. Ele nu sunt doar atingeri afectuoase, ci alcătuiesc definiția preludiului, iar scopul preludiului este de a pava calea până la capăt. Există mulți tineri, chiar creștini, care cred că sunt îndreptățiți să se atingă într-un mod senzual, când acesta constituie preludiul. Nu e de mirare că sfârșesc prin a merge până la capăt !

Dacă ai trecut și tu dincolo de aceste limite, vreau să te încurajez și să-ți spun că există un Dumnezeu iertător, plin de milă, care înțelege slăbiciunile noastre. Dacă nu ai înțeles că El te poate spăla, chiar dacă nu mai ești virgină și ai mers prea departe decât ai crezut, Dumnezeu dorește să te învețe cum să revii între limite, să îți recâștigi demnitatea și autocontrolul.

Lasă trecutul în urmă și mergi mai departe în oportunități de azi.
Mulți tineri care au relații sexuale în afara căsătoriei, spun adesea: „Nu așa trebuie să procedăm? Nu așa procedează toți băieții și toate fetele?”

Când tinerii întreabă: „Cât de departe pot merge la o întâlnire?” Dacă nu poți să ai același comportament în fața părinților, atunci de ce te comporți așa în primul rând? La fel ca peștele din apă care nu e conștient totdeauna că e ud, suntem purtați de curenții acestei culturi care ne pot direcționa pe o cale greșită.

Dacă ai fost implicat în multe atingeri în afara limitelor, dacă în trecut ai făcut anumite lucruri, iar acum realizezi că ele au fost greșite, noi slujim unui Dumnezeu care vine repede în ajutor pentru a ne recâștiga demnitatea și autocontrolul. Poate ai nevoie să mai lucrezi la aceasta și să fii încurajat.

Ideea este că slujim unui Dumnezeu plin de milă și răscumpărare. Folosește asta pentru a te apropia de El și pentru a cunoaște siguranța dragostei Sale, ca El să transforme fiecare greșeală în bine.

Haideți să ne angajăm într-o campanie de educație a oamenilor, pentru a alege mai bine, pentru a umbla mai bine. Să nu curățăm doar mizeria, ci să o și prevenim.

Meditează la aceste lucruri și încearcă să le aplici în viața ta:

  1. În ce fel îți conduci viața după ceea ce simți?
  2. De ce o astfel de viață este nocivă pentru tine și pentru cei din jurul tău?
  3. Ce spui despre capacitatea lui Dumnezeu de „a simți” și cu toate acestea de a acționa pe baza angajamentelor?
  4. Dacă ai face și tu la fel, în ce mod ți-ar afecta viața, relațiile și vindecarea?

Versete la care să meditezi: 2 Cron. 26:5; Psa. 34:7; Prov. 8:13; Isa. 5:20-21; 33:6; Mt. 5:27-28, 31-32, 19:8-9; 1 Cor. 6:9-11; 1 Cor. 6:18-20; 2 Tim. 2:22; Rom. 12:1-2; 1 Cor. 11:1, 1 Tim. 4:12; Tit 2:6-8; 2 Pet. 1:3-11, 2:7-9; 1 Cor. 5:9-13; Iov 31:1; 1 Ioan 2:12-17; Mt. 16:24-27; Col. 3:1-17; Iacov 4:4; Tit 2:12-14

Sursa: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/sexualitate/3965-probleme-sexuale-comune-in-familia-lui-dumnezeu?f


 

Note

OPORTUNITÁTE s. f. 1. caracterul a ceea ce este oportun. ◊ ocazie fericită, prilej favorabil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.