Ești unul care distruge Biserica?

by Francis Chan

Cu peste trei ani în urmă, Dumnezeu a început să-mi vorbească adânc despre marele păcat al divizării, prin calomnie și bârfe în trupul lui Hristos.

Dumnezeu a început să mă introducă în situații în care se făcea mult rău și am văzut prima dată cum dușmanul s-a folosit de aceste tactici pentru a distruge și răni mărturia lui Isus Hristos în viețile altora. Unul dintre multe articole devoționale pe care le-am scris în acel timp a fost numit “Biserica lui Dumnezeu este sacră pe acest pământ“. Premisa devotamentului a fost un avertisment că, atunci când vorbim împotriva trupului lui Hristos, vorbim împotriva bisericii sacre a lui Dumnezeu, în care suntem cu toții parte.

Recent, Dumnezeu i-a vorbit lui Francis Chan cu același verset (1 Corinteni 3:17) –  pentru a da un avertisment iubitor trupului lui Hristos, împotriva divizării.

Dacă nimiceşte cineva templul lui Dumnezeu, pe acela îl va nimici Dumnezeu; căci templul lui Dumnezeu este sfânt, şi aşa sunteţi voi.(1 Corinteni 3:17)

Iată o afirmație recentă, făcută de Francis în privința oamenilor care divid și părăsesc părtășia bisericii:

Există acest verset teribil în 1 Timotei, unde Pavel a vorbit despre doi oameni care au respins credința. Pavel spune că i-a dat pe mâna lui Satan, dorind a spune, “în afara bisericii“. (1:20). Practic, acești oameni se opuneau în mod activ lucrărilor lui Dumnezeu, așa că, mai degrabă decât să pretindă că totul era bine, Pavel i-a îndepărtat de siguranța și binecuvântările părtășiei credincioșilor. Spera că mizeria de a fi separați de biserică îi va face să se pocăiască. Înțelegeți cât de contagioasă și importantă e sarcina asta? Pavel i-a înlăturat din biserică, fiind dați în mâna lui Satan! Este o nebunie pentru mine că trăim într-o perioadă când oamenii fac voluntar acest lucru pentru ei înșiși! Nici o biserică nu i-a pus în afara părtășiei; în schimb, ei s-au predat Satanei!

“Porunca pe care ţi-o dau, fiule Timotei, după prorociile făcute mai înainte despre tine, este ca, prin ele, să te lupţi lupta cea bună și să păstrezi credinţa şi un cuget curat, pe care unii l-au pierdut, şi au căzut din credinţă”. “Din numărul lor sunt Imeneu şi Alexandru, pe care i-am dat pe mâna Satanei, ca să se înveţe să nu hulească.” (1 Timotei 1: 18-20)

În zilele noastre, oamenii din America de Nord critică atât de mult ceea ce numim “creștin”, dar ar trebui să facă ceea ce apostolul Pavel i-a spus lui Timotei: să poruncească acestora să se pocăiască de mândria și de păcatele lor. Ce atenționare la trezire!

Trăim ziua în care îi judecăm pe alții și nu pe noi înșine. Considerăm că este ușor să fim critici față de orice altceva decât pentru păcatele noastre cu care ne luptăm noi înșine.

Francis împărtășește din nou modul în care Dumnezeu dorește să ne determine pentru o unitate reală a trupului lui Hristos:

Dragostea adevărată, unitatea și binecuvântarea,  trebuie să se fundamenteze în biserică. Mulți se confruntă cu dificultăți în găsirea acestui fundament pornind de la sine. Isus a spus că lumea va vedea unitatea supranaturală și dragostea pe care o împărtășim în biserică,  și atunci ei vor crede în El, când va fi astfel. Dar nu experimentăm asta. Am renunțat la asta. Nu mai credem că e posibil așa ceva.

Cumva, putem începe să ne schimbăm mintea și să începem să ne uităm la ceilalți, văzând binele lor și nu răul, elocvența binecuvântărilor care vorbesc și vin asupra altora și nu blestemele. Amintiți-vă, suntem împreună într-un templu al lui Dumnezeu, cu toți sfinții, de toate vârstele!

Și Francis dă ca exemplu cazul de a-l lua pe cineva din acest templu. Ce lucru înfricoșat se face, bineînțeles că ne-am îndepărta de la un astfel de individ din cauza fricii de ceea ce i-ar putea face Dumnezeu însuși.

După cum spune Scriptura: “Avertizați o persoană care divide biserica o dată și apoi avertizați-o a doua oară, după care să numai ai nimic de-a face cu ea” (Tit 3:10, NIV). “depărtează-te de cel ce aduce dezbinări” – trad. Cornilescu

Article written by GREG GORDON

Puteți urmări mesajul video complet al lui Francis Chan, “Distrugi Biserica?”

Source: charismanews.com

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.