Gustav Pocsy către Marcu Nechifor

Scrisoare din 2.11.1977 – fragment

Am îndrăzneala să vă spun că d-stră purtati „cămașa cu forța”, din două motive.

Primul motiv, ca sunteti un predicator platit de adunare si trebuie sa-si pastreze postul, daca vreti sa aveti pensie la batranete, trebuie sa va conformati catusi de putin.

Din cauza neconformării la slujba d-stra în trecut ați avut dificultăți cu Uniunea și prin adunări. Asta se știe. Dar rămâne în vigoare norma aceasta: cine vrea cu orice preț să fie fidel Cultului său, devine infidel față de Hristos. Când ai pierdut să pui mădularele tale în slujba lui Hristos, să le întrebuințeze El, atunci slujești tu cu mădularele tale lui Hristos, atunci ți-ai părăsit „dragostea dintâi.”

Al doilea motiv care v-a umbrit dela început : erați tare Baptist. Și chiar dacă nu se observa imediat, dar la urmă totuși a ieșit la iveala că d-stră erați pentru Cultul d-stră. Și această stare v-a izolat, și nu v-a lăsat să terminați slujba după reguli. (2Tim. 2:5).

Un slujitor al Cuvântului, chiar dacă lucrează între cadrele unui Cult, terbuie să rămană „supraconfesioanl”. Asta este cea mai grea luptă, să rămână până la sfârsit. In ziua când am devenit Cult, am zis fraților de la Cultul Crestin după Evanghelie: „Cât voi sta in mijlocul vostru, nici un ceas nu voi fi slujitorul Cultului Crestin după Evanghelie. Nu mă voi stradui să fac pe cineva membru in adunarea acestui Cult. Si nu voi recunoaste trupul: Baptist, penticostal, etc. Trupul lui Hristos este Unul.”(Efeseni 4.4). Cât m-a durut pe mine, când am vorbit la vreo adunare baptistă și când unul mai deștept dintre ei i-a liniștit zicând (spunând) „Stați liniștiți. Omul acesta nu este de la noi. El are altă dogmă”.  Altădată ne-am bucurat cu o bucurie „negrăită si slavită”, dar când au aflat că eu aparțin Cultului Crestin după Evanghelie, s-au intristat si au zis: „Ce bucurie era pe noi, dar iată că ăsta nu este dintre ai noștri“. Și ar fi bine să recunoști că ai ajutat să zidesti acest zid blestemat, care este invenția diavolului. In curând vine Domnul nostru si marile lucrări creștine se vor dovedi: „lemn, trestie și paie.”

Mi-aduc aminte că odată mi-ai spus: „Fratele meu, întrebuințezi prea multă sare.” Dar este o întrebare: „Oare câtă sare putem întrebuința?” Și iata Cuvântul lui Dumnezeu: „Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare, ca să stiți cum trebuie să răspundeți fiecăruia”. (Col. 4.6). „Voi sunteți sarea pământului…” (Matei 5.13).

Nu se intrebuinteză sare fără har, dar nici harul adevărat nu este fără sare.
Când am primit indemn să vă scriu, am spus: „Doamne, lasă-mă să nu-i scriu. In urma urmei eu nu sunt nici de la Cultul Baptist, nici predicator nu sunt”, dar Domnul mi-a spus: „Te-am scos din orice Cult si te păstrez sa fii in slujba Mea; tu nu trebuie să fii altceva decât un martor. Spune ce îți spun Eu; te ascultă, nu te ascultă, nu-i treaba ta. Tu să spui.”

Am încercat să vă scriu cu dumneata, dar nu reușesc si nu am vrut să vă spun: „tu”.
Al dv. frate în Isus Hristos, Gusty.

sursa vestea buna

One thought on “Gustav Pocsy către Marcu Nechifor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.