Satana – În fiecare zi are un plan pentru tine

În ultimul timp mă gândesc tot mai serios, la ce mă rog și la ce Îi cer lui Dumnezeu. Nu-i mai cer așa în grabă, mă gândesc mai bine cum să formulez. Și între noi, când comunicăm, ca și la predică, când vrem să atragem atenția cuiva, prin a-l lăuda, prin a-l certa sau mustra, ne gândim la cuvintele pe care să le rostim.

Nu luăm lopata și aruncăm la grămadă cuvinte care pot exprima oricum ce dorim să transmitem, ci e un proces ce ține de un fel de diplomație sfântă (har, sare, lumină). Ați observat că prorocul Natan nu a venit la David să-l împroaște cu invective, ci condus de Duhul Sfânt, a prezentat adevărul lui Dumnezeu într-o manieră eficientă. Mă gândesc, mă concentrez și mă frământ când mă rog, să folosesc cuvântul cel mai potrivit: rugați-vă prin Duhul Sfânt

Dar voi, preaiubiţilor, zidiţi-vă sufleteşte pe credinţa voastră preasfântă, rugaţi-vă prin Duhul Sfânt (Iuda, 1:20)

Și cer Duhului Sfânt Dă-mi inspirație, Duh al lui Dumnezeu, dă-mi inspirație când mă rog, să pot să spun acele cuvinte care nu vin din firescul meu, acelea care vin din Duhul lui Dumnezeu.

Mai nou, în legătură cu predica, Îl rog pe Domnul ca niciodată să nu mă pună să predic undeva ceva, până nu mi-a predicat El mai întâi mie; abia după aceea să mă facă în stare să pot să predic și altora.

“Dar pe cine iertaţi voi, îl iert şi eu. În adevăr, ce am iertat eu – dacă am iertat ceva – am iertat pentru voi, în faţa lui Hristos, ca să nu lăsăm pe Satana să aibă un câştig de la noi; căci nu suntem în neştiinţă despre planurile lui.” (2 Corinteni 2:11)

Dumnezeu e cel care iartă, păcatul oamenilor, noi ne iertăm însă unul pe altul, ca astfel și El să ne poată ierta; în caz contrar păcatul nostru, al neiertării, face un zid de despărțire între noi și Dumnezeu.

Nu suntem în necunoștință despre planurile Diavolului

În primul rând ce ne spune Biblia și ce înțelegem când ne spune: “ca să nu lăsăm pe Satana să aibă un câştig de la noi“?

Ce înseamnă, poartă-te în așa fel, iartă, ca Satana să nu aibă un câștig de la tine?

Credința ta are valori diferite, funcție de ce crezi tu despre Satana! ….

Un om care trăiește ca și cum Satana ar fi murit, ca și cum el nu există,  retras pe altă planetă, un astfel de om care trăiește gândind așa, este atât de vulnerabil și el  este o victimă atât de la îndemâna Satanei că acesta face tot ce vrea prin omul acela sau prin femeia aceea sau printr-un tânăr sau printr-un bătrân, fiindcă persoana aceea nici nu visează că e dus de Diavolul.  Pentru că în mintea lui, Diavolul, Satana sau un duh rău, nici nu există…..

Nicu Butoi- Satana are un plan pentru noi – transcris până la min. 3:30

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.