Bella: Interviu cu Gabi Zăgrean – Evanghelizarea – Importantă este perseverența mesagerului

 

by Bella Stir, sursa

Har

 De ce am pus acest titlu? Pentru că nu m-am bucurat de mica audiență niciodată mai mult decât acum. Da, e bucurie și nu povară. A fost uneori ca la darts câte o săgeată înfiptă ce credeau că a avut o țintă sigură și când sperau că va fi așa, piesa de joc cădea jos.

E doar HAR ce ni se întâmplă nouă prin el și trebuie să simțim onoarea. Ce e drept, în lumea asta nu am știut să o ținem mereu curată, pentru că nu am înțeles întotdeauna, pentru că suntem copii și mai mereu inconștienți.

Știm că ați fost mereu acolo, să ne atenționați la fusta prea scurta, la tunsoarea ciudată, la unghiile vopsite, la purtarea fireasca.

Unii ne-ați iubit când ne-ați spus, alții nu ați știut să o spuneți cu dragoste.

Dar cu toate astea, lucrarea s-a făcut indiferent și independent de noi, pentru că trebuie să înțelegem că nu putem influența noi deciziile lui Dumnezeu, El ne-a ales pe noi știind că nu vom fi mereu „ceas”, să spun așa.  

Și totuși, vorbim de har pentru că întâlnim acest om des, am crescut cu el și în timpul limitat ne-a fost tată cât alții într-o viață.

Îmi place să spun despre el că „doar ne-a iubit”, urmând să explic această frază.

E plin de dragoste și nu a putut să aplice nuiaua, deci dacă ne vedeți mai zurlii, iertați-l, a fost prea bun pentru noi și este.

Voi fi subiectivă, altfel nu ar fi normal.

Am ales să-l descos de unele amănunte, din mai multe motive. Unul ar fi că din pricina lui am vizibilitate și voi toți astăzi ați dat click ca să citiți. Mă înclin. Un altul ar fi că mi-e tată și e interesant de povestit cu el, astfel că am zis să mă dau și eu interesantă de asemenea. Iar cel mai important este faptul că mă intrigă tot mai mult comportamentul lui și îmi pun eu întrebarea ce o aveți și voi: de ce el și care e secretul.

Care secret? Mulțimea.

Iertați-mi indiscreția comparației, dar cei de pe margini s-au întrebat mereu de ce pe Isus îl urmează oamenii  și de ce îl caută…

Mi-am permis. Să nu aruncați cu pietre. Sunt subiectivă.

Așadar, am ales un soi de întrebări mai directe, mai pe subiect, ca să pot scoate în evidență ce-i mai important.

Să începem, deci, mica discuție dintre noi doi sub forma unui interviu.

  Cum arată kilometrajul slujirii tale din punct de vedere al anilor, mai bine spus, câți ani ai, secerătorule?

  Câți ani am? Draga mea, anii mei sunt un secret pentru mulți, pentru că o parte din cei care mă cunosc îmi spun că nu arăt kilometrajul. Rece! Cu mult mai puțin (îmi dau ei kilometrajul înapoi). Îmi place să mă hrănesc cu această iluzie. Iar de slujire, undeva vreo 27 de ani, excluzând tinerețea de până la 20 de ani. Unde nu prea am stat pe margini. Am fost corist mulți ani, undeva între tenor și sopran (mereu le încurcam partiturile). Zâmbesc. Am ceva ani, dar cei mai mulți urmează… Întineresc mereu! Slujirea te întinerește. E un salon de înfrumusețare… ceresc! Poate dacă o să afle acuma mai mulți o să fie „aglomerație”. Vă aștept!

Nici nu știu cum au trecut anii ăștia. A fost greu, a fost frumos, a fost… Dar ce-i mai bun urmează. Nu?

Povestește-mi despre tine! Poți să îmi explici puțin lucrarea ta? Ce îți definește slujirea?

 Nu prea îmi place să vorbesc despre mine. Știi, nu? Cedez mereu în fața copiilor mei. Ăsta e reproșul soției, a lui Mary. Hai, să fie…

Îmi place să cred că sunt o voce, un glas care strigă, care exprimă convingeri și trăiri, experiențe reale. Nu îmi plac teoriile, poveștile abstracte. Îmi place să simt, să trăiesc și îmi plac lucrurile directe, clare. Eu slujesc cu vocea, cu inima, cu tot ce am… Îmi place să dau totul acolo, exact cum ar fi ultima ocazie.

Un mic secret. I-am cerut Lui, când m-a chemat, să fiu așa: să nu plictisesc, să nu fiu o povoară. Să fiu util, să fiu efectiv acolo cu tot ce am.

Definiția ar fi: Iubesc ce fac. Iubesc oamenii. Iar ei simt asta.

Dincolo de mesaje, de cuvânt, există o legătură de comunicare nevăzută, duhovnicească, cosmică. Nu vă pot explica asta, dar o simt, o trăiesc, ier ei, oamenii, îmi confirmă mereu asta.

Apoi, ador simplitatea mesajelor. E greu, e complicat să fii simplu, dar când ajungi acolo e locul în care toți te înțeleg. E un fel de rai al slujirii. Ce te poate face mai fericit când vezi pe bunicul de 70 de ani și pe adolescenta curioasă și că îi poți așeza în acest spațiu, pe același rând de scaune. Iubesc să văd asta. Evanghelia poate face asta.

Mai vrei? Mă opresc sau poate nu… Eram copil și îmi plăcea fotbalul. A venit la Beclean un antrenor din București – am urmărit din „pădure” (era păcat) – primul antrenament. Avea o frază pe care o repeta mereu, până la enervare: „simplu, simplu, fii simplu”. Dă drumul la minge, mi-am dat seama că drumul spre poartă, spre gol, spre victorie e prin simplitate. Am învățat și eu ceva din păcătosul ăsta de fotbal.

Bun. Altă întrebare? 😊😊😊

Care dintre următoarele categorii de format spiritual te atrage cel mai tare: programul duminical, evanghelizările, conferințele sau turneele misionare?

 În general, mental suntem atrași de ce nu putem avea. De multe ori, când sunt în călătorii lungi și mereu obositoare, îi invidiez enorm pe cei „duminicali”. Visez să merg la braț cu soția înconjurat de copii și mai nou, nepoți. Dar nu știu cât de fericit aș fi dacă ar fi mereu așa! Nu am avut ocazia să aflu pe termen lung, ci doar sporadic.

Cred că în viață trebuie să-ți descoperi obligatoriu chemarea ta. Apoi s-o dezvolți în timp și vei avea surpriza să afli că acolo e cheia vieții de pe pământ. Totul gravitează în jurul acestei realități. Eu am fost binecuvântat să o aflu exact la timp. N-am bâjbâit deloc.

Atunci răspunsul e… pot să fiu atras de programe de conferințe, turnee, dar locul meu e „acolo”, în teren, între oameni ascultându-le durerile și bătăile inimi.

De multe ori, evangheliștii sunt greu de înțeles, sunt luptători, aleargă, iubesc și sunt uneori naivii pământului. Vă întrebați de ce? Zâmbesc!!! 😂😂😂 Cred tot timpul că vor cuceri lumea pentru Dumnezeu. Nu este munte prea înalt să nu-l urci! (cântarea evanghelistului)

Ei au povestea lor, e fain. Pot fi chiar teleportați, de exemplu Filip. Dar trebuie să ai o constituție sportivă să poți ajunge „carul”! Mă opresc! 😅😅

Care dintre acestea crezi că este cea mai eficientă „slujbă” sau care are cel mai mare impact asupra oamenilor?

 Impactul îl produce evanghelizarea. Mergeți, propovăduiți, dar pasul numărul doi e biserica care trebuie să preia omul atins, convins de evanghelie și de Duhul Sfânt și să facă un ucenic din el, crescându-l într-o atmosferă duhovnicească. Nu există o competiție între slujbe, daruri, lucrări, ci o conlucrare pentru câștigarea și desăvârșirea omului!

Ar fi bine să înțelegem treaba asta. Nu vreau să îmi descarc durerile și nemulțumirile pe tema asta, mulți nu înțeleg deloc cu ce se „mănâncă” adevărurile astea.

Poate altă dată. 😔😔

Care este lecția cea mai importantă pe care ai învățat-o din viața de evanghelist?

 Lecție? Draga mea, sunt multe! Poate ar fi una mai importantă. Perseverența. În evanghelizare sunt multe lucruri care te surprind, multe lupte spirituale pe care cei mai mulți nu le văd, nu le simt. E greu, ele sunt înainte de mesaj, în timpul lui, apoi în zilele de după. Sunt devastatoare. Îți vine să renunți odată la săptămână! Apoi oameni mai puțin buni. 😂

Ce să zic, am învățat că trebuie să mă ridic și să merg mai departe. Tu ești fata mea și ai mai văzut puțin latura asta dureroasă. Perseverența! Asta e tot ce e frumos și valoros. Are un preț mare! Nu vă pot spune de câte ori am vrut să renunț. Hei, hai să părăsim zona!

Care este mesajul pe care vrei să îl transmiți prin activitatea ta de călător, de liber profesionist, ca să plătim polița statului degeaba prin aeroporturi?

 Nu vor fi regrete în rai, cum zicem noi: „o să-ți pară rău frate/soră că nu ai făcut mai mult!”. Eu așa cred că acolo vom fi perfecțiune. Aici regretăm, iar mesajul de prin aeroporturi e: Nu pierde vremea, fă ceva pentru cer!

Nu face umbră pământului degeaba! Dumnezeu NU te-a creat pentru asta! Ceasul se învârte, timpul tace și trece!

O zi pierdută nu mai reveni nicicând.

PS. Vă aștept în aeroporturi să pierdem vremea împreună. 😂 O să vă povestesc mult mai multe. ✈

Ești un om fericit?

 Dacă sunt fericit??? Bineînțeles, DA! Argumentez, știu că vrei! Te cunosc.

Fericirea e să iubești, iar eu iubesc! Fericirea e să fii iubit și să simți asta, iar eu sunt iubit și simt asta! Fericirea e să te poți uita la drumul ales, pe care mergi, fără regrete și de ar trebui să o iei de la capăt sa mergi tot pe el.

Mulțumită, Bella? N-am fost spiritual? Știu… deci nu mă judecați!

Știu prea mulți nefericiți foarte spirituali. 😂 Vorbe multe pentru unii. Viața veșnica înseamnă să iubești pe Domnul cu toată ființa și ești fericit! Să iubești pe cel de lângă tine, să fii iubit de El și de cei de lângă.

Gata, am mulțumit pe mai mulți, dar, fii serioasă, NU pe toți! Nici nu mi-am propus. 😂 Vreau să rămân fericit!!!

Crezi că ți-ai îndeplinit scopul pe acest pământ?

 În mare parte, da, sunt acolo unde trebuie, sunt în timp. Dar mai am visuri mari! Nu e gata construcția mea. O să aveți surprize, dragii mei. Ce-i mai bun urmează. Asta e una din convingerile care mă ține în formă maximă.

Unde te vezi peste zece ani?

 Peste zece ani??? Mă văd tot așa, doar mai copt. Poate. Mai mulți nepoți și mai liniștit la predică. 😊 Și, sigur, proiectele mele să fie realizate și poate scap de avioane și om zbura efectiv!

Spune-mi trei oameni ce ți-au influențat viața de slujire.

 Părinții. Am avut părinți buni, prea buni! Asta e o influență masivă!!! Spiritual am crescut singur, n-am avut efectiv un mentor. Mi-ar fi plăcut. Dar involuntar au fost mulți, de la familie și până la oameni simpli din biserică. Mă văd produsul lor, a unei generații care apune, o generație de aur. Dar a fost o persoană care m-a influențat și care a fost o adevărată unealtă în mâna Lui, un prieten, un suflet extraordinar cu o înțelegere a slujirii enormă, fără de care nu aveam ce scrie. O știi? Da, dezvăluim secretul: scumpa mea soție. Fii binecuvântată, draga mea! Și voi, copiii mei, care m-ați tot așteptat ani la rând. Iar eu veneam ca să plec. Vă iubesc, comorile mele!

Bun, m-am emoționat! Mai ai ceva să mă întrebi?

Am fost spirituali și vom plăti prețul, să lăsăm loc și de normal și de umor și vom plăti din nou.

Ai vreo plăcere vinovată?

 Numai una? 😂😂😂 Da, ador cafeaua. Avem o prietenie lungă! Nu știu dacă până la capăt. Nu i-am promis asta. Îmi dă palpitații!! ☕☕☕

Îmi plac prăjiturile. Multe! Orașul nostru Beclean e plin de cofetării și toate s-au „pocăit”. 😂😂😅

Ce să mai, vă aștept!

Ești o persoană matinală?

 Nu sunt matinal, decât atunci când alerg, dar când sunt acasă îmi place să duc copiii la școală, apoi să-mi beau cafeaua. Oricum nopțile mele sunt scurte. Și încă ceva, nu îmi place somnul. Mi se pare un timp pierdut. Când mă culc aștept să vină repede dimineața (ciudat). Dorm din necesitate.

Cum stai cu râsul? Molipsești?

 Ha, ha! Păi când m-am însurat cu maică-ta, unii binevoitori șușoteau pe la colțuri: „Ăsta n-o să facă nimic în viață că nu știe decât să râdă” 😂😂😂 Au avut dreptate. 😊 Am râs mereu și am molipsit și pe alții. Ceea ce a ieșit din mine, asta e greu de spus!

Sportul favorit?

 Fotbalul! Fără comentarii!!

Desertul favorit?

 Prăjitură tăvălită în nucă, după ce a fost îmbibată în ciocolată. Dezastru. Salivez!!

Ce înseamnă pentru tine relaxarea?

 Asta-i un fel de mărturisire publică. Iubesc soarele și natura. Ador să mă plimb pe jos. Terasa mea de acasă e o sursă de relaxare. În rest, secret!

Ce pasiuni ai?

 Pasiuni? Grădina mea, dulcea mea grădină. Sunt un fel de Adam care își lucrează și își păzește raiul. El cu șarpele, eu cu cârtițele.

Visez la o casă la țară și îmi place agricultura. M-ar delecta să am un tractor. Decapotabil! Așa că, dacă mă iubiți, faceți-mi de ziua mea cadou un tractoraș. 😂😂😂

Și, poate în premieră pentru mulți, am pictat, am desenat și scriu uneori versuri!

Mersi, Bella! Te prețuiesc! Și pe voi toți.

Aștept tractorul… 😇😇😇

 sursa: https://bellablog.ro/2018/07/11/har/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.