Copiii lui Minka Thai

by Poksu Mat, Tailanda

În anul 1974 au fost ucise în sudul Tailandei, la granița cu Malaiezia, două surori medicale misionare a uniunii misionare transoceanice. Este vorba de olandeza Minka Hanskamp și englezoaica Margaret Morgan. La serbarea funerară, unul dintre “fiii” ei spirituali, un malaiezian, a făcut următoarea mărturie:

Iubiții mei prieteni malaiezi!
Eu sunt unul dintre cei care au fost tratași de către Minka. Eram foarte bolnav; nu numai lepros, ci și sufletește. Astăzi, însă, mărturisesc în fața voastră a tuturor că am fost vindecat prin puterea lui Isus Hristos.

Doresc deci să vă povestesc, nu numai despre boala mea trupească, ci și de aceea sufletească. Aveam probleme cu moralul, căci urmam numai căile mele și nu șineam cont de Dumnezeu. Adesea eram furios, jucam pe bani și făceam multe lucruri rele, care nu erau plăcute înaintea lui Dumnezeu.Însă Minka mi-a spus despre curățirea prin Isus Hristos. Așa a fost curățit și sufletul meu.

Prietenii mei malaiezi nu vo fi mirați să audă că eu o numesc pe Minka, mama mea, chiar dacă sunt mai în vârstă decât ea. Motivul pentru aceasta este că Minka a participat la nașterea mea din nou. Ea a fost aceea care mi-a făcut cunoscut dragostea lui Dumnezeu în Isus Hristos, iar eu mi-am predat viața Lui. Acum am viața lui Isus. Acest lucru este cel mai important pentru mine!

Desigur că voi sunteți uimiți, când spun că sunt un om născut din nou, o persoană nouă. În limba noastră malaeziană, voi fi de fapt caracterizat ca unul din numeroșii leproși. Însă eu am venit la Minka și prin puterea lui Dumnezeu m-a putut vindeca. Pentru aceasta, mulțumesc lui Dumnezeu din toată inima mea.

Mulți fac parte din familia lui Dumnezeu! Vorbind metaforic, Minka are trei feluri de copii. Eu sunt unul dintre cei mai în vârstă. Apoi sunt câțiva mai tineri, iar în cele din urmă, cei și mai tineri, care nu cunosc încă pe Tatăl nostru ceresc.

Iubiți prieteni și frați în Hristos! Moartea mamei noastre Minka nu are însemnătatea pe care noi de altfel o dăm morții. Ea a plecat acasă, Dumnezeu a chemat-o la locul pe care l-a pregătit pentru ea, ca și pentru Margaret.

Minka a făcut lucruri mari și Dumnezeu a voit ca mulți dintre copiii ei să-i ajute la lucru. În ce constă lucrarea ei?

Ea a dus pretutindeni vestea cea bună a lui Dumnezeu. Această importantă sarcină ne cade acum nouă, în locul ei. Noi, copiii ei, trebuie să-i călăuzim pe alți frați la Domnul. Am nevoie de tabloul cu cele trei grupe pentru că eu sunt unul care am devenit creștin și care cred în Domnul Isus Hristos. În acest înțeles sunt un frate mai mare. Aici însă mai sunt și alții, care încă nu sunt tari în credință. Aceștia sunt frații mei mai tineri. Apoi mai sunt încă mulți care au auzit deja vestea cea bună, dar care încă nu cred.

Pentru toți aceștia trebuie să preluăm noi răspunderea. Dacă nu facem asta, atunci nu suntem cu adevărat frați în familia lui Dumnezeu, atunci Minka nu este mama noastră!

Să ne rugăm: “Doamne Dumnezeule, Tatăl nostru, îți mulțumim că Tu ne-ai dăruit-o nouă malaiezilor pe Minka Thai. Tată, Tu ai chemat-o la Tine. Îți mulțumim că mulți dintre prieteni noștri au găsit prin ea calea către Hristos. Iubite Tată, Te rugăm să ne trimiți Duhul Sfânt, așa ca să putem primi binecuvântarea Ta, și să fim pentru alții o binecuvântare; pentru ca ei să aibă parte de o mântuire deplină.
“Te rugăm aceasta în Numele lui Isus, Amin!”

One thought on “Copiii lui Minka Thai

  1. Pingback: Copiii lui Minka Thai — ARMONIA MAGAZINE – USA – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.