Peter Horrobin – Despre “rugăciunea cu credință”

Nu numai că am absorbit importanța rugăciunii în familie, ci copilăria mea a fost impregnată cu povestiri uimitoare despre modul cum răspundea Dumnezeu la rugăciunile misionarilor sfinți, din țările îndepărtate. Fratele bunicului meu și-a luat angajamentul pe viață de a susține în rugăciune lucrarea China Inland Mission (CIM) (Misiunea din Interiorul Chinei), fondată de Hudson Taylor. Mulți misionari au plecat în China, inspirați fiind de rugăciunile și dedicarea unchiului Will. Cu o astfel de ocazie, o doamnă misionară,  care venise acasă în concediu, povestea cum i-a protejat Dumnezeu când transportau niște bani primiți în dar pentru misiune. Trebuiau să traverseze un lanț de dealuri pentru a depune banii la bancă.

După ce și-au ăndeplinit sarcina, înnoptând pe drum, au campat pentru o noapte în acea zonă deluroasă. După aceea ea a fost acostată de un bărbat care o chestiona cu privire la soldații ce le păzise locul de campare înnoaptea respectivă.  El dorise să-i jefuiască de bani, dar nu a reușit deoarece ea, însoțitorul ei și măgarii lor erau înconjurați de douăzeci și trei de soldați, în timp ce dormeau. Ea i-a răspuns că nu avea niciun soldat și că depindea, în totalitate, de protecția Dumnezeului ei.

Când a povestit această ântâmplare în Boston, unchiul Will a întrebat-o cu privire la data în care se întâmplase acel eveniment. El ținea o evidență meticuloasă a fiecărei întâlniri de rugăciune pentru CIM și, când și-au comparat însemnările, unchiul Will nu a fost deloc surprins să constate că la întâlnirea de rugăciune, cu o seară înainte de evenimentul relatat de doamna misionară, participaseră douăzeci și trei de persoane. Am fost impresionat nu doar de faptul că Dumnezeu răspunde la rugăciuni, ci că El răspunde la rugăciuni care nici măcar nu fuseseră rostite! La aces întâlnire, ei nu fuseseră înștiințați despre evenimentul respectiv, dar Dumnezeu a văzut inimile lor, în timp ce se rugau pentru acea misionară, și a făcut în așa fel ca numărul de persoane prezente la întâlnire să se reflecte în răspunsul dat la rugăciunile lor generale pentru protecția ei. Nu am nici o îndoială că douăzeci și trei de îngeri ai Domnului au campat în jurul acelui ghem de umanitate, de pe dealurile chinezești, în noaptea respectivă.

(Peter Horrobin)

———————————————————————-

Note

Citat din cartea Trăieșteți viața! de Peter Horrobin, Editura Elpis,  Oradea  2012

Traducerea Corina Pîrvu, Lectura  Mihaela Moza


Peter Horrobin este fondatorul și directorul  internațional  al lucrării Ellel Ministries, înființate în Anglia în 1986.

Dicționar: campát – a te stabili în cort pentru un popas mai lung

 

One thought on “Peter Horrobin – Despre “rugăciunea cu credință”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.