Un alt confrate de-al lui Richard Wurmbrand a trecut la Domnul!

by Octavian Curpas

Miercuri, 2 mai, 2018 fratele Ilie Neamțu a părăsit pamântul pentru a se întâlni cu Cel pe care L-a slujit cu devotament până în ultima clipă. Ilie Neamțu s-a născut în Verești, județul Suceava pe 11 Mai, 1936.

A făcut armata Ploiești, unde și-a întâlnit sufletul perche, Any Neamțu, născută în această localitate de pe Valea Prahovei. După terminarea serviciului militar s-a căsătorit și au rămas în Ploiești.

Împreună au avut 9 copii, din care 7 sunt încă în viață. Hărțuit de Securitate timp de 20 ani, în 1985 a fost arestat pentru predicarea Evangheliei fără autorizație, efectuare de botezuri clandestine și distribuire de literatură creștină și Biblii.  A fost eliberat în 1987 după ce a fost torturat, bătut la tălpi, de două ori i-au crăpat capul,înfometat și însetat…

În urma presiunilor la Vocea Americii prin Richard Wurmbrand, Europa Liberă prin Iosif Țon, ambasadorul american și chiar prin președintele american Regan, a fost eliberat și expulzat din tară, sub amenințarea că “dacă mai trăiește 1000 de ani nu îi va mai călca piciorul pe pământul României. De asemenea, tuturor membrilor familiei li s-a confiscat cetățenia română.

Fratele Ilie Neamțu i-a avertizat că, “comunismul se va prăbuși curând și-l vor vedea mai curând decât cred ei”. În 1990 Ilie și Any Neamțu s-au reîntors în țară unde au misionat și-au plantat biserici in Ardeal, locuind in Blaj, județul Alba, până în clipa plecării la Domnul.

Fr. Neamțu a lăsat  în urma sa soția, Any, cu care a slujit împreună zeci de ani, suferind pentru Împărăția lui Isus și răspândind mesajul Mântuirii lui Cristos precum și 7 copii, aproape toți sunt misionarii în diverse părți ale lumii . Pe 2 mai, 2018, Domnul Isus l-a chemat în gloria Sa. Ilie Neamțu este unul din sfinții care pot mărturisi la fel ca Pavel: “M-am luptat lupta cea bună, mi-am sfârșit alergarea, de acum mă așteaptă cununa”.

Octavian D. Curpaș

http://www.thearizonatelegraph.com/

În urma lui rămân de asemenea și multe mărturii vii ale puterii supranaturale a lui Dumnezeu, o parte din acestea putând fi accesate la linkurile de mai jos:

http://www.southeastoutlook. org/news/features/article_ 40a1c8ae-3099-11e5-a981- 87ba7ef2ae7d.html

2 thoughts on “Un alt confrate de-al lui Richard Wurmbrand a trecut la Domnul!

  1. Pingback: ….B.C.E. Veresti-Suceava…. dupa 100 de ani…. | Petrica Moisuc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.