Erorile moștenite de la John Calvin (Apocalipsa)

by Paul Dan

În loc de introducere 

Sunt in general patru reacții la cartea Apocalipsa: teama de cartea Apocalipsa, distorsionarea cărții Apocalipsa, detestarea cărții Apocalipsa, și înțelegerea corectă a cărții Apocalipsa. Mulți calviniști și reformați au teamă de cartea Apocalipsa deoarece Calvin nu a scris un comentariu la aceasta carte. Distorsionarea cărții Apocalipsa este făcuta de Adventisti sau alte secte ca să creeze confuzie si să poată manipula cititorii. Sunt și unii care detestă cartea Apocalipsa printre care din nou găsim calvinisti, reformați si câțiva baptisti 🙂 Dar sunt si din aceeia care înțeleg corect aceasta carte fără pretenția abordării exhaustive. 

Vrea Dumnezeu să ne țină în ceața teologică? 

Pune-ti urmatoarea intrebare: A vrut Dumnezeu sa incheie Noul Testament cu o carte profetica de 22 de capitole din care sa nu intelegem aproape nimic?

Mai pune-ti inca o intrebare: este cartea Apocalipsa izolata de restul Scripturii? A aparut cartea Apocalipsa deodata ca o incheiere enigmatica a Noului Testament?

Cei care se feresc de cartea Apocalipsa, pe undeva, ne lasa sa intelegem ca Dumnezeu vrea sa ne tina in ceata teologica in felul cum se incheie Noul Testament.

Gandeste-te, 25 la suta din Biblie este profetie! 

In Biblie sunt 31124 de versete, si dintre ele 8352  sunt profetii. Multe din aceste versete profetice privesc vremea sfarsitului. Intrebarea este care sfarsit? Raspunsul este, sfarsitul dominatiei neamurilor asupra evreilor. De la robia babiloniana incoace evreii nu au fost nicodata o natiune suverana. Va venii vremea cand Mesia le va da suveranitate. A ignora profetia biblica este echivalent cu a conduce masina cu parbrizul foarte murdar. Ignorarea profetiilor biblice au consecinte severe. Asta duce la teologia inlocuirii lui Israel cu Biserica, si adesea la antisemitism. Si fara indoiala, la teama de cartea Apocalipsa.

Continue reading i o a n 8

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.