ACTUALIZARE – În vremurile din urmă cunoștința crește exponențial!

by Paul Dan

ACTUALIZARECele două comentarii de excepție de la Dallas Theological Seminary, sunt traduse în limba română! Este o veste extraordinară! Iată linkurile unde se găsesc cele două comentarii: 

Comentariu al Vechiului Testament
Comentariu al Noului Testament

Iti sugerez să citești articolul acesta dacă ți-a scăpat. Cu siguranță vei fi binecuvantat/ă!

 

O profeție împlinită care continuă să se dezvolte 

Ai nevoie de aceste două resurse!

In cartea Daniel capitolul 12 se vorbește despre creșterea vertiginoasă a cunoștinței cât și a călătoriilor. Iată versetul: “Tu, însă, Daniele, ţine ascunse aceste cuvinte, şi pecetluieşte cartea, pînă la vremea sfîrşitului… mulți vor călătorii în toate direcțiile, și cunoștinta va crește.” (Daniel 12:4)

Dacă unii se mai îndoiesc că ne aflăm în vremurile din urmă, iată una dintre dovezile de necontestat: creșterea cunoștinței în toate direcțiile, și încă  în mod exponențial. Vă las  vouă plăcerea să cercetați pe internet cât de astronomic a crescut cunoștința în ultima sută de ani.

La fel stau lucrurile si in teologie; cunoștință maximă pentru a face față vremurilor de sfârsit. Insă cunostința fără sfințenie duce la apostazie.

Ai timp putin, si te gasesti intr-un ocean de informatii. Ce faci? 

Cand spun asta m-am referit la cunostinta Biblica si teologica. Si Romania tine pasul cu teologia crestina la toate nivelele.

Dumnezeu stie aceste lucruri cu care ne confruntam noi si a dat o viziune de lucrare unica corpului profesoral de la Dallas Theological Seminary. Acum vreo 30 de ani, profesorii de acolo au scos doua volume de comentarii la intreaga Biblie. Am interactionat cu serii de comentarii biblice care iti ocupa o jumatate de raft de biblioteca mare. Totusi, nici unii nu au reusit o sinteza mai buna ca si comentariul de la seminarul teologic amintit. Iata titlul la acest comentariu sinteza de exceptie. Apasati pe poza sau titlu pentru detalii pe Amazon.

The Bible Knowledge Commentary

De ce a reusit seminarul teologic din Dallas aceasta performanta? 

Este o poveste mai lunga, dar am sa ii dau forma scurta. In America, seminarele teologice care reprezentau diferite denominatiuni au produs lucrari teologice influentate de confesiunele de credinta ale denominatiei respective. Lucrul acesta nu totdeauna a fost bun.

Prin anii ’70 cand revolutia Hippiota […]

Continue reading i o a n 8

————-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.