Peter Horrobin: Principiul acoperirii spirituale

Intenția lui Dumnezeu a fost ca toți copiii să fie acoperiți (protejați) spiritual de către părinții lor și să fie crescuți în învățătura Domnului. Aceasta înseamnă că părinții au menirea să fie in loco parentis (în locul unui părinte) pentru Dumnezeu și să-și crească în așa fel copiii, încât aceștia să-L cunoască pe Dumnezeu ca Tată.

Acoperirea pe care părinții trebuie să o asigure copiilor lor este ca un fel de umbrelă spirituală (duhovnicească). Indiferent cât de tare plouă, dacă stai sub umbrelă, vei rămâne uscat. Dar, dacă în umbrelă există o gaură, cel de sub umbrelă se va uda în dreptul acelei găuri, rămânând însă uscat în rest.

Când un părinte comite deliberat un păcat, el face o gaură în protecția spirituală (găurind umbrela), astfel că cei de sub umbrelă devin vulnerabili în aceeași zonă. Mai exact, dacă un părinte ajunge demonizat printr-un anumit păcat, copiii devin vulnerabili la influența aleleași puteri demonice.

Când tatăl, ale ale cărui trei generații precedente comiseseră adulter, a întrebat, privindu-și fiul: “Ce speranță ma poate fi pentru el?”, am reușit să-i explicăm ce s-a întâmplat în lumea demonică și l-am asigurat că el poate alege să renunțe la păcat, să-și ierte strămoșii și să fie eliberat de duhul care indusese comportamentul de adulter (curvie) de la o generație la următoarea. Există speranță, însă, fără slujirea pentru eliberare, generațiile aveau să fie, una după alta, blestemae de tiparul comportamental păcătos inițiat de păcatul străbunicului.

Nu-i de mirare că autorul Plângerilr a spus: Părinții noștri, care au păcătuit, nu mai sunt, iar noi le purtăm păcatele. (Plângeri 5:7), iar în Leviticul citim: … ei își vor mărturisi fărădelegile lor și fărădelegile părinților lor, păcatele pe care le-au săvârșit împotriva Mea și, de asemenea, felul în care Mi-au fost potrivnici. (Leviticul 26:40, NTR).

Este important, de asemenea, că o acoperire după voia lui Dumnezeu asigură o protecție trainică sub care copiii pot crește în învățătura Domnului. Satan va face tot ce-i stă în putință pentru a-i duce pe părinți în păcat, astfel încât să-i poată revendica pe copii pentru sine, prin găurile făcute în umbrela genealogică!

Pe de altă parte, Cele Zece Porunci exprimă și celălalt aspect al problematicii: … și Îmi arăt îndurarea până la a mia generație a celor ce Mă iubesc și împlinesc poruncile Mele (Exodul 20:6, NTR).

__________________________

Note:

Preluat din cartea Vindecare prin Eliberare de Peter Horrobin, Editua Elpis Oradea, 2014  (Ellel Ministries)

Să nu uităm că și Domnul Isus, mai întâi a scos demonul/demonii, apoi a vindecat omul și i-a cerut/poruncit să nu mai păcătuiască, ca să nu i se întâmple ceva și mai rău.

Pașii de urmat (temeiul biblic sunt cei din Luca 9:1-2; 11 și Iacov 5: 15-16).

– mărturisirea păcatului, în particular, la una-două persoane de încredere, pline de Duhul;

– pocăința de păcate;

– slujirea de eliberare (de aceeași slujitori) poruncită de slujitorii plini de puterea Duhului și de credință;

-rugăciunea acestora, de vindecare, iar Domnul va da vindecarea conform împuternicirii Sale.

 

One thought on “Peter Horrobin: Principiul acoperirii spirituale

  1. Pingback: Peter Horrobin: Principiul acoperirii spirituale — ARMONIA MAGAZINE – USA – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.