Dan Miclea: Amintiri cu David „Duțu” Miclea

Oare despre noi ce se va zice?

Photo credit Dan Miclea

Photo credit Dan Miclea

 

După trecerea noastră din viață se va spune ceva și despre noi. Domnul Isus va mărturisi înaintea Tatălui ceva depre noi, dar și oamenii vor avea câteva gânduri, amintiri bune sau poate ceva rău de zis despre noi.

N-am fost înrudit cu Duțu, dar îmi zicea „nepoate” și-mi mai zicea Duțu că el e singurul meu unchi  din America.  Pe toți cei pe care nu-i cunoștea totuș îi numea “prietene”, cu o voce hotărâtă.

Am lucrat cu el câțiva ani până ce s-a mutat la Sacramento. La servici, colegii îl numeau Mr. David, el vorbea cu ei despre Isus și le spunea că el este un slujitor al Lui. În tot acest timp am învățat că lui Duțu i-a plăcut Scriptura și misiunea (mergea in misiune mult pe la Tacoma; când am vizitat orasul Spokane, Duțu mi-a cerut mai multe detalii, având dorința să ajungă și el acolo.

Mai tarziu a inceput sa-si scrie gandurile pe un Blog. Era si un om harnic, stia să facă multe (aproape de toate): plumbing (instalatii), electrica , tâmplărie, si chiar proiecte de casă.

Imi povestea un prieten duminica trecuta, cum într-o zi era foarte amărât și Duțu l-a întrebat de ce e supărat.  Prietenul meu i-a  zis că are de făcut (adăugat) o cameră la casă si-i trebuia proiect  și aprobări de la primărie. Toate astea au fost o bătaie de cap pentru prietenul meu. Duțu i-a zis: “ dă-mi o foaie de hârtie și un pix și zi-mi ce vrei să-ți faci.” După câteva minute, Duțu i-a desenat un pătrat cu câteva linii și i-a dat-o zicând: „Du-te la oraș că o să-ți  aprobe hârtia.” Prietenul i-a zis: “nu mă duc, că nu cred că aprobă.”

Duțu a băgat hârtia în buzunar și a doua zi seara a venit la prietenul meu cu planul aprobat, stampilat de primăria orasului, și i-a zis: „Fă-ți camera adițională, totul e legal.

A fost un om cu suflet.

La nunta mea, toti pastorii au plecat la Conventia anuală română din America. Mă simțeam de „parcă nu mai era nimeni care să mă însoare”. I-am spus asta la Duțu si el a zis: “Te rezolv eu”. Duțu a rămas acasă. Nu s-a dus la Conventie, ca sa poata sa-mi oficieze nunta, conducând programul si rugându-se cu pastorul invitat Ezechel Suciu si Ben Zafrean pentru noi.

La plecarea lui spre vesnicie rămâne un loc gol în sufletul nostru. Dar totusi am rămas  si cu speranța că ne vom reîntâlni cu el în cer. Si am învățat de la Duțu o învățătură: că dacă faci lucruri bune in viață, lucruri bune se vor zice despre tine.

In incheiere, mi-aduc aminte de vesetul de cântare pe care-l cântăm:  Și dacă trăim pentru Domnul trăim si dacă murim pentru Domnul murim, fie că trăim, fie că murim, noi suntem ai Domnului.

(Pastorul Asistent David „Duțu” Miclea, al Bisericii Penticostale Emanuel Sacramento,  a plecat la Domnul in 3 decembrie 2014, Miercuri seara)

sursa

Advertisements

One thought on “Dan Miclea: Amintiri cu David „Duțu” Miclea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.